BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

CLAXONATUL INTERZIS! Soferii care folosesc claxonul in trafic ar putea ramane fara permis! 40 de deputati si senatori vor sa amendeze Codul Rutier, fara sa-i consulte pe politisti

claxon22

Parlamentarii romani le-au pus gand rau soferilor care claxoneaza- vor sa-i lase fara permis. Nu este singura modificare a Codului Rutier pe care vor sa o faca. In vizor au ajuns si biciclistii, care sunt acuzati ca nu prea folosesc soneria. Si daca tot vor sa schimbe Codul Rutier, alesii au idei si pentru cum ar trebui sa parcheze soferii. Problema este ca nu i-au intrebat si pe politisti daca ideile lor sunt de bun augur sau nu.

In trafic ar putea fi mult mai liniste, daca initiativa celor 40 de deputati si senatori va fi aprobata. Alesii vor schimbarea Codului Rutier, astfel incat soferii care sunt prinsi claxonand sa fie lasati pe loc fara permis. Nu toti semnatarii stiu insa cum vor putea fi aplicate sanctiunile.

”Una este sa-i dai un claxon scurt, si alta este sa claxonezi pana il scoti pe cel din fata din sarite!”, spune deputatul Oana Manolescu.

Desi initiatorii acestei propuneri legislative sustin ca toate ideile lor vor duce la disparitia soferilor agresivi, senatorii nu au cerut pana acum opinia Ministerului de Interne sau a Politiei Romane.

„Un politist nu poate demonstra ca ce a auzit este claxonul meu si nu claxonul celui din dreapta sau stanga. Claxonul nu a fost inventat la masina ca un gadget. Inclusiv acest claxonat este util intrucat daca nu ne defulam o sa luam parul ca sa spargem parbrizul celui din fata”, spune Ana Bulai, psiholog.

Nu doar claxonatul va fi pedepsit. O alta propunere e ca soferii care parcheaza pe trotuar sa fie nevoiti sa lase cel putin doi metri liberi pentru pietoni. In Bucuresti, de abia se lasa un metru liber, cat prevede actuala lege. Daca initiativa va fi votata, locurile de parcare din Capitala si din marile orase din tara se vor injumatati.

„Faptul ca administratia municipiului Bucuresti nu se preocupa de asigurarea locurilor de parcare nu inseamna ca noi nu putem sa supunem dezbaterii un proiect de lege”, a declarat Ion Stan, senator PSD.

O alta propunere e ca soferii care parcheaza pe prima banda sa fie, de asemenea, sanctionati cu amenda si intre șase si opt puncte de penalizare. Mai mult, alesii vor sa-i pedepseasca si pe biciclistii care nu au sonerie. Sanctiunea, de 250 de lei, ar urma sa creasca de patru ori.

„Un biciclist daca nu are clopotel pe ghidon este pedepsit mult mai aspru decat un sofer agresiv. Un pieton sau un biciclist nu te poate accidenta la fel de grav ca o masina. Biciclistii sunt cei care ajuta la decongestionarea traficului, la calmarea traficului”, spune Marian Ivan, membru fondator al OPTAR.

Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbatere publica incepand cu data de 1 februarie, dupa ce deputatii si alesii se vor intoarce din vacanta parlamentara, anunta Digi24. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: