BREAKING NEWS! Un taximetrist din Lugoj a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit de doi adolescenti din Darova    Un transportator important din Timisoara, la un pas sa-si inchida firma din cauza abuzurilor la care este supus de un agent de la Politia Rutiera    ACS Dumbravita a promovat in divizia C la fotbal, dupa ce la baraj a trecut lejer de Viitorul Simian, din Mehedinti, cu scorul total de 11-0    Sindicatul EUROPOL protesteaza fata de decizia judecatorilor de a-l condamna pe fostul deputat Cristian Boureanu doar la 2 ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru ultraj si plata a 7.000 de euro     Agentia Terra Tourism, din Bucuresti, si-a anuntat partenerii si clientii ca nu-si mai poate onora obligatiile contractuale, ca va declansa procedura insolventei, si le-a recomandat sa se adreseze asiguratorului City Insurance    Fiul unui roman casatorit cu o indianca, Dinu Alex, din orasul Arumanoor, s-a sinucis dupa infrangerea Argentinei cu Croatia

TENTATIVA DE EMIGRARE! Un fost primar din Timis, prins la Vama Cenad in timp ce incerca sa fuga din Romania! Acesta era condamnat la 7 ani de inchisoare pentru fraudarea fondurilor europene, iar fiica sa la 3 ani de detentie

catuse1

Fostul primar PDL din Tormac, Aurica Baran, si fiica lui, Carmina Diana, condamnati la 7, respectiv 3 ani de inchisoare pentru fraudarea fondurilor europene, au incercat sa fuga din Romania, dar au fost prinsi, joi seara, la Punctul de trecere a frontierei Cenad.

“Joi, in jurul orei 17.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de iesire din tara, doi cetateni romani, B. Aurica si B. Diana, in varsta de 53, respectiv 26 de ani, domiciliati pe raza judetului Timis. Cu ocazia efectuarii controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca persoanele in cauza, tata si fiica, figurau in bazele de date ca fiind urmarite in vederea arestarii, alerta introdusa de autoritatile romane in data de 04.02.2016. Acestia aveau de executat pedepse cu inchisoarea de 7, respectiv 3 ani, pentru savarsirea mai multor infractiuni, respectiv tentativa de inselaciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals in inscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea credinta de documente ori declaratii false”, a declarat Roxana Costache, purtatoarea de cuvant a Politiei de Frontiera Timis.

Ancheta in acest caz  a pornit in urma unui control al Curtii de Conturi, efectuat in 2012. Pe langa un prejudiciu de peste 740.000 de lei la bugetul local, cauzat prin false deconturi, auditorii au mai stabilit ca Aurica Baran a incasat de la APIA, in numele fiicei sale, fara drept, folosind documente false, subventii consistente.

In rechizitoriul procurorului DNA se arata ca  fostul primar a depus la APIA – Centrul Local Deta, jud. Timis, pe numele fiicei lui, Baran Carmina-Diana, un numar de 3 cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata, pe anii 2011, 2012 si 2013, in care scop, pentru a crea reprezentarea dreptului de folosinta si a folosintei efective a terenurilor declarate, s-a folosit cu rea credinta de documente false sau continand date nereale, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept a fondurilor financiare cu titlu de plati pe suprafata – SAPS, in suma totala de 180.691,70 lei, aferenta celor 3 campanii, alocata din bugetul general al Uniunii Europene”.

Aurica si Diana Baran au plecat de acasa imediat dupa ce au aflat sentinta definitiva a Curtii de Apel Timisoara, prin care a fost mentinuta decizia din octombrie a Tribunalului Timis.

Cei doi aveau asupra lor pasapoarte noi si au sustinut ca nu stiau de sentinta si ca plecau sa viziteze niste rude. Cei doi au fost preluati de cei de la compartimentul urmariti din Politia Timis si dusi, sub escorta, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, pentru ispasirea pedepsei. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: