INCIDENT! O actiune a procurorilor DIICOT Timisoara, la un pas sa fie compromisa de un politist de la Crima Organizata! Acesta l-a amenintat cu pistolul pe cameramanul de la Kanal D, dupa care i-a dat comanda “culcat”

mascat

Politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate si procurorii DIICOT, insotiti de luptatorii de la Serviciul Operatiuni Speciale, au descins, miercuri dimineata, la 42 de adrese din judetele Timis, Arad si Caras-Severin, perchezitiile vizand destructurarea unei retele de trafic de droguri de mare risc.


Liderii retelei sunt cinci indivizi periculosi, cautati de anchetatori, care in trecut au mai fost inchisi pentru trafic de stupefiante. Drogurile erau procurate din strainatate, prin intermediul filierei infractionale organizate, si distribuite pe piata narcoticelor din cele trei judete. Este vorba despre cocaina, amfetamina si cannabis. In urma perchezitiilor, 40 de persoane, dealeri si consumatori de droguri, au ajuns in fata procurorilor DIICOT Timisoara, pentru audieri.

In timpul perchezitiilor, unul dintre politistii de la Crima Organizata care participau la descindere a cerut operatorului televiziunii Kanal D, Silviu Craciun, sa-si stinga lampa de la camera video, pentru a nu atrage atentia traficantului cautat la domiciliu si a compromite retinerea acestuia. Pentru a fi mai convingator, a scos pistolul din dotare, cu care l-a amenintat pe operatorul TV, dupa care i-a ordonat sa i-a pozitia “culcat”.

Incidentul a fost aplanat de colega operatorului, jurnalista Ana Turda. Ulterior, in curtea imobilului, in timp ce continua sa filmeze perchezitia, cameramanul a fost avertizat din nou sa opreasca inregistrarea.

Acest incident a fost explicat prin tensiunea existenta la astfel de actiuni, cand se incearca ridicarea de la domiciliu a unor persoane periculoase, insa politistii de la Crima Organizata spun ca, in urma cu cativa ani, la Sacalaz, presa a compromis total o actiune pusa la punct pana in cele mai mici detalii.

“La primele ore ale dimineatii, am organizat o descindere la domiciliul unor tigani periculosi din Sacalaz, care erau dati in urmarire internationala, dupa comiterea unor infractiuni in Germania si Franta. Aflasem unde se ascund si am decis sa mergem sa-i ridicam. Desi actiunea a fost organizata in cel mai mare secret, a fost compromisa de un coleg de-al dumneavoastra, care nu numai ca a intrat in direct la radio pentru a transmite de la fata locului, dar a mai si batut pe la niste usi din sat, pentru a lua opinii despre descinderea politistilor. Sigur ca urmaritii au fost avertizati si au avut timp sa dispara din zona”, ne-a declarat, confidential, unul dintre politistii prezenti la acea actiune ratata, cand s-a luat hotararea ca, o perioada, presa sa nu mai fie invitata la astfel de descinderi… (Gh. Ilas)

 

8 thoughts on “INCIDENT! O actiune a procurorilor DIICOT Timisoara, la un pas sa fie compromisa de un politist de la Crima Organizata! Acesta l-a amenintat cu pistolul pe cameramanul de la Kanal D, dupa care i-a dat comanda “culcat”

  1. Sper sa se faca lumina de data asta si procurorii sa verifice de unde tot stiu jurnalistii deapre actiunile politiei si descinderi, expunand nejustificat pe simpli lucratori si poate tot dosarul de cercetare. Sper ca dezbaterea sa nu ramana doar la “caltabos” ca in cazul lui Traian Remes si sa mearga la esenta problemei…daca tot au deschis subiectul jurnalistii. Nu ii acuz pe ei, deoarece nevoia de a informa exista, dar de vina e cel care da, nu cel care cere…in cazul asta

  2. Se știe,procurorii diicot care acționează în haită, pe place reclama. Ce sa cheme politia pe măscărici la astfel de acțiuni?

  3. Cand primeste un cameraman un glont in scafarlie poate s or mai potoli si ei..auzi..erau pe domeniul public…agatat de gardul traficantului..

  4. Vedeți cum ii vorbește așa zisul “investigator”cameramanului, ca el nu e politist, pe numele sau FLORIN DIACENCO! Fuge năuc în stânga dreapta gardului, se suie pe o scară, coboară iar, când cei de la Operațiuni speciale deja erau în interiorul casei:))) Ce stres putea sa aibă domnu’ Diacenco câtă vreme alerga ca un căpiat în spatele mascaților, el preferând sa se certe cu jurnaliștii pt lampa de pe cameră când mascații toți aveau lanterne aprinse pe casca? Auzi și la șeful lui, Stefan Negrila, care nici nu fusese acolo, zice ca Diacenco i a cerut lui Silvio sa stingă lampa ca agita câinii de luptă ai infractorului:)) Vai și amar de capul tău, pai mascații erau deja în curte și n am văzut nici un caine de luptă omule, probabil ca va drogați la greu și aveți vedenii cu caini și care de luptă!!:))) poate ca în sfârșit trebuia sa va faceți de râs în toată țara ca sa vina un control serios de la Minister și sa va demită pentru incompetenta, ca de 10 ani vedem droguri și interlopi peste tot în Timișoara dar Negrila nu îi vede ca e mână în mână cu ei!

  5. Ai drepatate in ceea ce spui . Ziaristii-s prezenti si informati din timp de actiuni. Bota,Varadean si altii stau cu noaptea-n cap pe la porti si pleca o data cu politistii !

  6. Da intradevar mă simt foarte aparat de cei de la Crimă organizată când Timișoara colcăie de traficanți de droguri, proxeneți și interlopi! Vai și amar! Sper sa va mature controlul ministrului de interne de la șefia Brigada ca de când v a pus Ostaficiuc șefi, de peste 10 ani ați adunat aveți pe spatele bandelor de Crima organizată!

  7. Sper ca de data asta sa se facă curățenie la BCCOA și cei cu căderi psihice sa fie internați pe Văcărescu ca sa nu mai umble liberi pe strada cu pistoalele în mana și sa pună în pericol oameni nevinovați! De asemenea cred ca Negrila la pachet cu Negriloiu sa și dea demisia pentru incompetenta în gestionarea crimei organizate din zona de vest, cu atât mai mult cu cât suntem de râsul lumii la numărul de infracțiuni constatate!

Leave a Reply