DELAPIDARE! Sefa Serviciului Comunicare din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Timis, trimisa in judecata pentru delapidare si fals! Fosta jurnalista este acuzata ca a deturnat peste 35.000 de euro din banii unor asociatii de locatari

bucurescu_foto

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au finalizat cercetarile in cazul unui administrator de bloc acuzat de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar dosarul a fost trimis Judecatoriei Timisoara pentru tragerea la raspundere penala a inculpatului.


Ancheta a stabilit ca Sorina Bucurescu, fosta jurnalista in presa locala, actualmente sefa Serviciului Comunicare, Registratura si Relatii cu Publicul din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, a deturnat peste 35.000 de euro din banii incasati de la mai multe asociatii de locatari.

„In calitate de administrator al mai multor asociatii de proprietari, in perioada 01.09.2010 – 31.10.2012, inculpata a efectuat incasari de la membrii asociatiei, cu titlu de cheltuieli de intretinere, fara a achita in totalitate facturile emise de catre furnizorii de utilitati si in perioada 05.08.2010 – 31.12.2012 a incasat sume de bani de la SC S. A. SRL, in baza unui contract de publicitate, conform fisiei furnizor, fara a inregistra in registrul de casa sumele incasate, creand asociatiilor de proprietari un prejudiciu total de 165.201 lei, insusindu-si sumele nepredate. Inculpata a semnat un numar de 22 de procese verbale de predare primire a documentelor si a atestat, in mod necorespunzator adevarului, in cuprinsul acestora, ca a predat documentele contabile presedintilor asociatiilor de proprietari”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Cercetarile in acest dosar au fst declansate la sesizarea Federatiei Asociatiilor de Locatari din Timisoara, dupa ce furnizorii de servicii au debransat mai multe blocuri de la reteaua de gaz, apa sau termoficare.

“N-am avut incotro si am sesizat politia in cazul mai multor administratori care au delapidat bani din sumele incasate de la asociatiile de proprietari, intrucat furnizorii de servicii au inceput sa debranseze blocurile de la retelele de apa, gaz sau termoficare. Cand am verificat motivul acestor suspendari ale serviciilor comunitare, am avut surpriza sa descoperim zeci de facturi neachitate. Au mai fost si alti administratori in situatia Sorinei Bucurescu, tot jurnalisti, insa cu sume mai mici, care au fost recuperate. De la aceste incidente, suntem mult mai selectivi cu persoanele pe care le autorizam sa desfasoare activitatea de administrator de bloc”, ne-a dezvaluit presedintele FALT, Petru Olariu. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply