EXPLOZIV! Un avocat din Timisoara, acuzat ca a incercat sa “tepuiasca” o tanara din Baia Mare! In locul unei jachete cumparate online, acesta a restituit partii pagubite o perdea si o revista

calin staiculescu

Politia din Baia Mare incearca sa descalceasca itele unei tentative de inselaciune in care este implicat un avocat din Timisoara, impreuna cu sotia sa, medic stomatolog, dupa ce un tanar maramuresean a reclamat faptul ca a fost la un pas sa fie “tepuit” cu suma de 1.400 de lei.


In opinia petentului, complice la tentativa de inselaciune ar fi fost un angajat al firmei de transport rapid Fan Courier, care ar fi complotat cu persoana acuzata pentru a duce inselaciunea la bun sfarsit.

”In luna decembrie, prietena mea a pus mai multe anunturi online, pentru a vinde o geaca care nu i se potrivea. Eu comandasem aceasta haina de dama de pe un site din afara tarii, cu intentia sa i-o fac cadou prietenei, dar mi s-a trimis o marime gresita. Dupa cateva zile, prietena mea a fost contactata online de o doamna, pe nume Staiculescu Natasa, din Timisoara, care dorea mai multe poze deoarece vroia sa cumpere aceasta haina de dama. Bineinteles, i s-au trimis mai multe poze si a confirmat ca este de acord sa o cumpere. Avand in vedere ca, coletul cu haina nu ajunsese inca, prietena mea s-a inteles cu aceasta doamna sa depuna un avans in contul bancar pentru a rezerva si pentru a fi sigura ca va cumpara haina. Aceasta, oarecum, avertizand-o pe prietena mea ca sotul dansei este un avocat foarte cunoscut in Timisoara si daca nu i se trimite haina vor fi probleme mari”, povesteste tanarul din Baia Mare.

In aceste conditii, pentru a-si rezerva haina, sotia avocatului a depus in cont suma de 550 de lei, un avans la pretul final de 1.400 de lei. In data de 18 ianuarie, haina a fost trimisa la Timisoara, intarzierea sosirii coletului din strainatate fiind pusa pe seama sarbatorilor de iarna. Dupa livrarea coletului si plata restului de bani, sotia avocatului a contactat-o online pe expeditoarea din Baia Mare, spunandu-i ca nu este multumita de haina si sa faca cumva sa rezolve problema. Ba, mai mult, s-a trezit si cu un mesaj amenintator de la avocatul din Timisoara.

geaca-originala

”Sotia mea a cumparat de la duneavoastra o geaca Moncler care nu corespunde descrierii pe care ati facut-o (dupa 40 de zile de intarziere)! Avand in vedere aceasta situatie si pentru ca nu mai raspundeti la telefon va pun in vedere sa restituti suma de bani care am achitat-o personal (550 lei prin Banca RaiffeisenBank si 850 lei la livrarea produsului prin FanCourier). 

In ipoteza ca pana in data de 22 Ian 2015 nu rezolvati aceasta situatie voi formula de indata plangere penala impotriva dvs sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune prevazuta si pedepsita de art. 244 Cod Penal, separat voi formula sesizari la Anaf / Antifrauda cu indicarea ca desfasurati activitati de comert in nume propriu (persoana fizica) prin intermediul paginii de Facebook fara sa emiteti chitanta/factura, astfel cu buna stiinta ascundeti sursa impozitabila sau taxabila de venit savarsind si infractiunea de evaziune fiscala si nu in ultimul rand ma voi adresa si IPJ Baia Mare serviciul Anti Frauda prin care voi solicita sa verifice activitatile ilicite pe care le desfasurati inclusiv tranzactiile pe care le-ati realizati prin unitatile Bancare!”, este mesajul trimis de avocatul Calin Staiculescu fetei din Baia Mare. Tanara s-a speriat dupa ce a primit acest mesaj si l-a rugat pe prietenul ei sa ia legatura cu medicul stomatolog din Timisoara si sa-i trimita banii si, in schimb, aceasta sa trimita geaca.

Acesta a sunat-o pe Natasa Staiculescu, i-a spus ca ii trimite suma de 1.400 lei cu conditia sa primeasca inapoi geaca asa cum ii fusese livrata.

“Pe 25 ianaurie, coletul expediat de medicul din Timisoara a ajuns la Baia Mare. Coletul avea ramburs 1.400 lei, insa nu si posibilitate de a verifica coletul inainte de a plati banii. Fara sa se gandeasca ce avea sa descopere in colet, tanarul a platit banii la curierul Fan Courier si apoi a luat coletul. Odata ajuns in apartament, l-a deschis. Stupoare! In loc de geaca, in colet se afla o perdea si o revista Tabu din 2008”, acuza tanarul din Baia Mare, care a reclamat ca a ramas si fara geaca, si fara bani.

Ulterior, in momentul in care tanarul din Baia Mare s-a adresat presei si Politiei, a fost contactat de avocatul din Timisoara – care, intre timp, nu i-a mai raspuns la telefon, nici pe online – pentru a-i cere scuze si a-i spune ca pachetul trimis la Baia Mare trebuia sa ajunga in alta parte, ca ar fi fost vorba despre o confuzie, o greseala de ambalare. Totodata, a anuntat ca trimite geaca inapoi.

“Coletul continea geaca, numai ca aceasta nu se afla in ambalajul original, etichetele fusesera rupte si lipite, iar geaca purtata si partial deteriorata. Drept urmare, tanarul a refuzat coletul, intrucat geaca nu a fost returnata in aceeasi stare in care el a livrat-o medicului din Timisoara”, mentioneaza jurnalistii care s-au ocupat de acest caz.

In schimb, tinerii din Baia Mare au reusit sa convinga firma de transport sa blocheze plata ramburs si sa restituie banii. In prezent, dosarul se afla pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare. Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia avocatului Calin Staiculescu despre acest incident, confuzie, tentativa de inselaciune sau cum vor stabili procurorii maramureseni… (Gh. Ilas)

10 thoughts on “EXPLOZIV! Un avocat din Timisoara, acuzat ca a incercat sa “tepuiasca” o tanara din Baia Mare! In locul unei jachete cumparate online, acesta a restituit partii pagubite o perdea si o revista

  1. profesionalismul nu se promoveaza printr-o pagina pe Internet, ci se castiga, dle avocat! asta sa retineti de la un confrate care nu a avut internet pe vremea lui

  2. domnul Staiculescu a mai avut probleme cu shoppingul online! a fost certat chiar si in Consiliul Baroului pentru astfel de practici

  3. Acest individ nu este avocat ci doar poarta acest titlu pentru ca sistemul de invatamant are scapari, el este o scapare, este un papagal de doi bani, un ratat, o rusine! Avocatii din Timisoara nu merita pusi in aceasi oala cu aceasta mizerie

  4. Este foarte adevarat ceea ce spuneti mai sus. Este un avocat foarte cunoscut in Timisoara pentru minciuni, excrocherii, camatarii etc.. Un jeg ordinar. Face de ras aceasta meserie. Ar trebui vot in Barou sa fie exclus. Asta ar merita.

  5. si eu acum a am avut probleme. Sunt persoane rau intentionate si cu mult timp liber.

  6. Stimata redactie, daca doriti sa faceti o continuare a articolului – va pot da detalii despre un nou caz al individului. S-ar potrivi un titlu: ” Avocatul Staiculescu ataca iarasi” sau “Inca o teapa de la ….. ” aveti email-ul meu

  7. Nu e la prima abatere a acestui avocat a inselat un biet om spunad cai baga curent in casa si la facut sa semneze si cand colo omu a semnat ca sia donat casa casa este pe numele tatalui sau asta nu e nimic a inselat si oamenii care iau lucrat la acea casa nu am primit bani nici macar saci nu mi am scos
    Cu aceasta familie nu e bn sa lucrati is neste tepari

Leave a Reply