EXCLUSIV! Procurorul Viorica Flucsa de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, audiata de DNA in dosarul Retelei Viscol! Alti doi ofiteri de politie de la Economic au primit calitatea de martori

sorin-muntean-dumi-pavel-catuse

Procurorul sef al DNA Timisoara, Lavinia Macovei, care instrumenteaza dosarul Retelei Viscol, din Lugoj, pare decis sa-i identifice si sa-i trimita in judecata pe toti slujbasii statului care au sprijinit, in orice fel, activitatea infractionala a bastanului Iulian Bot.


Astfel, dupa ce judecatorul de drepturi si libertati a hotarat ca, in acest dosar, sa fie arestati preventiv doar fostul sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Muntean, si liderul clanului Viscol, Iulian Bot, procurorul de caz a incercat sa convinga instanta sa-l „bage la beci” si pe fostul sef al Serviciului de Investigare e Criminalitatii Economice (SICE), comisarul sef Dumitru Pavel.

Deocamdata, magistratul Ioan Popescu, de la Curtea de Apel, a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Dumitru Pavel, insa, conform unor surse din justitie, nu este exclus ca la dosar sa apara dovezi noi care sa cantareasca greu la dosarul cauzei.

„Privarea de libertate a inculpatului Pavel Dumitru este necesara pentru asigurarea bunei desfasurari a instructiei penale, precum si a procesului penal in ansamblul sau, prin izolarea acestuia de corpul social si neutralizarea oricaror altor incercari de perturbare a bunei desfasurari a procedurilor judiciare, atat in prezenta cauza, cat si cu privire la investigatiile ce ar putea fi declansate in legatura cu activitati similare desfasurate de alte cadre de politie din I.P.J. Timis si cu privire la care este rezonabil a se presupune ca s-ar fi putut desfasura activitati infractionale”, a aratat Lavinia Macovei in noua cerere de arestare preventiva, insa fara rezultat.

Totusi, pentru a afla cum a fost posibil ca ancheta intr-un dosar instrumentat de SICE, cu expertize clare in privinta prejudiciului, sa treneze de peste 3 ani, DNA l-a citat ca martor pe procurorul de caz, Viorica Flucsa, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, dar si alti ofiteri de politie, printre care comisarii sefi Petrica Cazmir si Stelian Avram, lichidatorul judiciar Liviu Ionel Trifa – care, in alt dosar, a fost deferit justitiei impreuna cu Zaher Iskandarani -, evaluatorul Zolly Boldizsar, ba chiar si pe seful Laboratorului Interjudetean de Expertize criminalistice Timisoara, Cristian Neghina. Toti au dat, deja, declaratii la DNA Timisoara, in perioada 05 – 23 februarie, si este de asteptat ca unii sa-si piarda calitatea de martor.

Pentru ca dosarul instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis este o parte importanta a dosarului de coruptie de la DNA, s-a dispus reunirea dosarului cu nr. 8/P/2016, dosar declinat de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis prin ordonanta cu nr. 828/P/2013 din data de 02.02.2016, la dosarul penal cu nr. 87/P/2015.

De asemenea, s-a solicitat instantei competente incuviintarea perchezitiilor informatice  asupra mediilor de stocare ridicate cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la inculpatii Muntean Petru Sorin, Bilc Marin, Pavel Dumitru, Bot Iulian.

In data de 26 februarie, Curtea de Apel Timisoara a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventiva a inculpatilor Sorin Muntean si Iulian Bot, in timp ce Dumitru Pavel va mai sta inca 30 de zile in arest la domiciliu. DNA Timisoara a contestat masura preventiva in cazul fostului sef de la SICE. (G.I.)

 

4 thoughts on “EXCLUSIV! Procurorul Viorica Flucsa de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, audiata de DNA in dosarul Retelei Viscol! Alti doi ofiteri de politie de la Economic au primit calitatea de martori

 1. Sigur unii își vor pierde calitatea de martori, cel puțin procuroarea Flucsa si cei de la Economic, care au frecat 3 ani dosarul tiganului, dacă nu pt favorizarea infractorului s ar putea pentru neglijență in serviciu…..

 2. Oare or mai fi dosare care sa zaca prin sertare asteptand prescriptia? Si nu doar la Economic.

 3. Pentru ca ai dreptul sa fii informat” corect: in articolul publicat de catre d-l redactor sef Gheorghe Ilas, in 29.Februarie 2016, cu privire la ” dosarul Retelei Viscol, s-au strecurat cateva erori. Citatul prezentat, face parte din cuprinsul Referatului cu propunere de prelungire a masurilor preventive fata de inculpati pentru inca 30 de zile, intocmit de catre DNA prin doamna Procuror Sef Lavinia Macovei. In articol este redata argumentarea solicitarii de prelungire a masurii arestului la domiciliu fata de domnul Pavel Dumitru.
  Nu este vorba de ” o noua cerere de arestare preventiva” asa cum se arata, din eroare in prezentul articol. Este vorba de propunerea prelungirii masurilor preventive fata de inculpati, in temeiul art 222 al 2-4 si art 223 din C. Proc. Pen.
  Fata de Pavel Dumitru, reprezentantii Ministerului Public au soliciat mentinerea masurii preventive a arestului la domiciliu.
  Nu este reala nici afirmatia privind lipsa rezultatului favorabil al DNA in demersurile de instituire si mentinere a masurilor impotriva inculpatilor din dosar. Ba din contra, referatul din care dumneavoastra ati citat, a fost admis, in totalitate, de catre d-l judecator de drepturi si libertati al Curtii de Apel Timisoara.
  Fata de toti cei patru inculpati din dosar s-au instituit si se mentin masuri preventive individualizate in temeiul legii.
  Fata de domnul Pavel Dumitru este mentinuta o masura privativa de libertate. Referatul formulat de catre d-na Procuror Sef a fost incuviintat, contrar celor prezentate in articol, demersul DNA, a avut ” rezultat”.
  Pavel Dumitru NU a formulat contestatie impotriva Incheierii de admitere a Referatului DNA.
  Multumesc.

 4. CU SIGURANTA SUNT DOSARE VECHI , CE ASTEAPTA PRESCRIPTIA…SUNT CELE CARE NU LE-AU PUTUT INCHIDE CU REFERATE DE CLASARE DE GENUL : CHIAR DACA A FACUT INFRACTIUNEA…NU PREZINTA PERICOLUL SOCIAL…SCHIMBARI DE DECLARATII ALE MARTORILOR SUB DICTAREA ORGANELOR DE ANCHETA…CU COMPLICITATEA PROCURORILOR SAU NEGLIJENTA LOR…

Leave a Reply