BREAKING NEWS! Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, victima unui grav accident de circulatie    Roxana Iliescu tine toata administratia judeteana din Timis in suspans, intrucat sfatuitorii ei de taina inca nu i-au dat "verde" la demisie    Prefectul de Timis, Eva Andreas, ar putea fi inlocuita, zilele viitoare, la presiunea PMP, cu un alt candidat dornic de afirmare din PSD Timis    Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara ca nu-si doreste o alianta de dreapta din care sa faca parte si Traian Basescu    Catalin Cazacu a sosit, astazi, pe Aeroportul International Timisoara, dupa cateva luni in care a fost favorit si la un pas de castigarea marelui premiu la Exalton    ITM Timis a aplicat, in primele trei luni ale anului, amenzi de aproape 3 milioane de lei pentru munca la negru

CULISE! Coletul cu cocaina ajuns pe Aeroportul International Timisoara a fost descoperit la sfarsitul lunii ianuarie 2016! Anchetatorii au pastrat secretul mai mult de o luna pentru a-l captura pe destinatar

captura-cocaina

Operatiunea procurorilor DIICOT  prin care, in urma cu doua saptamani, pe Aeroportul International Timisoara (AIT) au fost capturate nu mai putin de 12 kilograme de cocaina verde, evaluata la peste un milion de euro, nu a fost decat finalul unei actiuni antidrog care a debutat in data de 27 ianuarie 2016.

Desi comunicatul DIICOT lasa sa se inteleaga ca a fost vorba despre un flagrant organizat dupa monitorizarea indelungata a unei retele de trafic de droguri, in realitate coletul a ajuns pe aeroportul timisorean cu o cursa in regim cargo, pe ruta Columbia – Budapesta – Timisoara, iar pachetele in care se afla “keratina”, conform inscriptionarilor de pe ambalaje, s-au descarcat in regim normal.

Intamplarea a facut ca unul dintre colete sa se desfaca in timpul transportului catre depozit, dupa ce a cazut de pe un carucior, lasand sa iasa la iveala o substanta de culoare verde. Ulterior, substanta a fost testata cu un aparat aflat in dotarea serviciilor specializate de pe aeroport si, surprinzator, s-a dovedit a fi cocaina.

Din motive care au tinut de identificarea destinatarului din Spania, ancheta s-a derulat in secret pana la finalizarea operatiunii de prindere a traficantului spaniol care a venit in Romania pentru preluarea coletului.

Surse obiective din cadrul Biroului Vamal Aeroport Timisoara ne-au dezvaluit ca un rol important la realizarea acestei capturi de droguri a avut – pe langa inspectorii vamali Lucian Cian si Antonela Antonescu, care, de altfel, au si fost premiati de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara – si un lucrator din cadrul Politiei de Frontiera Aeroport Timisoara.

Este vorba despre agentul principal I.M., al carui fler politienesc se pare ca a fost decisiv in actiunea de identificare si desfacere a primului colet cu “vopsea de par”, care, dupa testul antidrog, s-a dovedit a fi cocaina.

Avand in vedere ca inspectorii vamali au fost premiati pentru ca din miile de colete care tranziteaza aeroportul – dupa cum i-a elogiat directorul executiv al DGRFP, Lucian Heius – au reusit sa identifice exact coletul suspect, in spiritul adevarului, ar fi indicat ca si meritele acestui agent sa fie scoase in evidenta si, eventual, rasplatite pe masura. Discretia asupra acestei contributii poate fi pastrata doar in cazul in care agentul doreste sa-si pastreze anonimatul… (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: