BREAKING NEWS! Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, victima unui grav accident de circulatie    Roxana Iliescu tine toata administratia judeteana din Timis in suspans, intrucat sfatuitorii ei de taina inca nu i-au dat "verde" la demisie    Prefectul de Timis, Eva Andreas, ar putea fi inlocuita, zilele viitoare, la presiunea PMP, cu un alt candidat dornic de afirmare din PSD Timis    Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara ca nu-si doreste o alianta de dreapta din care sa faca parte si Traian Basescu    Catalin Cazacu a sosit, astazi, pe Aeroportul International Timisoara, dupa cateva luni in care a fost favorit si la un pas de castigarea marelui premiu la Exalton    ITM Timis a aplicat, in primele trei luni ale anului, amenzi de aproape 3 milioane de lei pentru munca la negru

NOTAR PENAL! Procurorii timisoreni au trimis in judecata un notar pentru abuz in serviciu! Acesta a autentificat ilegal un contract de cesiune de creanta in valoare de 50.000 de euro

terenuri_birou_notarial

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Savin Nastase, notar public, acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au detaliat modul in care notarul public a “sarit” peste lege pentru a autentifica un inscris.

“Inculpatul, in calitate de notar public in cadrul B.N.P. Savin Nastase din municipiul Arad, a autentificat la data de 02.07.2012 un contract de cesiune de creanta, desi cunostea faptul ca garantul ipotecar a fost pus sub interdictie judecatoreasca si ca acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia fara incuviintarea instantei de tutela”, au precizat procurorii.

Astfel, prin exercitarea de catre inculpat a atributiilor de serviciu cu incalcarea dispozitiilor legale prevazute in articolul 9, aliniatul 1 si 2 din Legea 36/1995, articolul 9 aliniatul 3 si 4 din Statutul Uniunii Nationale a Notarilor Publici, cu referire la articolul 43 aliniatul 1 si 2 Cod Civil, articolul 44 aliniatul 1 Cod Civil, articolul 144 aliniatul 1, 2 si 3 Cod Civil si articolul 171 Cod Civil – s-a cauzat cesionarului un prejudiciu in valoare de 50.000 euro, suma cu care acesta s-a constituit parte civila in cauza.

In vederea recuperarii prejudiciului, prin ordonanta din data de 09.03.2016, procurorul a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate in proprietatea inculpatului Savin Nastase, pana la concurenta sumei de 50.000 Euro. Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Timisoara. (G.I.)

One Response to NOTAR PENAL! Procurorii timisoreni au trimis in judecata un notar pentru abuz in serviciu! Acesta a autentificat ilegal un contract de cesiune de creanta in valoare de 50.000 de euro

  1. vladi says:

    cate din astea nu se fac in Timisoara!! doar ca aici protectiile sunt mai inalte si chiar functioneaza! este adevarat, doamna nota Notingher?

Leave a Reply

%d bloggers like this: