BREAKING NEWS! Judecatoria Timisoara a dispus ca procurorii sa reia ancheta in dosarul sotilor Vasile si Felicia Barbut, din Calea Lipovei, batuti cu bestialitate de agresori care purtau cagule     Un nou protest la Timisoara, duminica, de la ora 19, in Piata Victoriei, la care pot participa toti cei care cred ca, pana la urma, "Coruptia poate fi invinsa!"     Politia Locala din Timisoara a demolat colibele improvizate din zona cartierului Ronat, in care locuiau 18 oameni fara adapost     Proiectul ecologic de protejare a naturii, "Dealul lui Cireasa", implementat de fostul comisar de politie Doinel Malcoci, langa Banloc, aproape de finalizare    Calin Popescu Tariceanu, atac virulent la Procurorul General, dupa delegarea Laurei Codruta Covesi la PICCJ: Este un gest de aroganta, de sfidare, nu intelege ce inseamna statul de drept     67 de persoane s-au prezentat Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timisoara, in primele 14 zile din iulie, dupa ce au fost muscate de capuse

RECHIZITORIU! Parintele PRO TV, Adrian Sarbu, dar si alte persoane din conducerea companiei Mediafax Group, trimisi in judecata! Prejudiciul in acest dosar de evaziune fiscala, aproape 15 milioane de euro

adrian-sarbu-pro-tv

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat finalizarea anchetei si trimiterea in judecata a patronului companiei Mediafax Group, Adrian Sarbu, a fostului director al agentiei de stiri Mediafax, Orlando Nicoara, a Cosminei Noaghea, fosta sefa a Publimedia si a mai multor alte persoane, inclusiv din fosta conducere a grupului, cea mai frecventa acuzatie fiind cea de evaziune fiscala.

Trimiterea in judecata survine la mai bine de un an de cand a fost declansata urmarirea penala in cazul lui Adrian Sarbu. La inceputul lunii februarie 2015, proprietarul Mediafax Group a fost arestat preventiv, fiind plasat in arest la domiciliu cateva luni mai tarziu, iar apoi – eliberat si plasat sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, in perioada 2006 – 2014, in cadrul societatilor din grupul Mediafax, detinute direct sau indirect de Sarbu Adrian, a fost utilizat un sistem de salarizare, ce presupunea plata drepturilor salariale partial in baza unui contract de munca, si partial in baza unui contract de cesiune de drepturi de autor, acesta constituind esafodajul unui mecanism de eludare a taxelor datorate bugetului de stat.

Procurorii afirma ca “prin intreaga activitate infractionala derulata de inculpatul Sarbu Adrian in nume individual dar si prin intermediul firmelor pe care le controla si, totodata, in contextul reciclarii unor sume de bani prin circuitele create, prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 61.588.159 lei, reprezentand cca. 14 milioane de euro.”

“Din probele administrate in cauza a rezultat ca administratorii, directorii generali si directorii financiari ai societatilor Publimedia International SA, Mediafax Group SA, Mediafax SA si Apropo Media SA, au actionat ca urmare a solicitarilor permanente ale inculpatului Sarbu Adrian, proprietar al acestor societati, de identificare a unor modalitati concrete de evitare a platii taxelor datorate statului, solicitari adresate in contextul in care ‘legea nescrisa’ a grupului a fost aceea de a nu se plati taxe”, sustine comunicatul PG.

De asemenea, Adrian Sirbu este acuzat ca in perioada 9.12.2009 – 23.06.2014,  a ascuns obtinerea, in calitate de persoana fizica, a unor venituri realizate in urma unor tranzactii cu grupul CME, sustragandu-se astfel de la indeplinirea obligatiilor fiscale, bugetul consolidat al statului fiind prejudiciat cu suma totala de 11.255.092 lei.

In vederea recuperarii prejudiciului produs prin savarsirea infractiunilor, in cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand: Sarbu Adrian, Nicoara Ilie Orlando, Petrovici Liana, Chis Gheorghe Dragos.

In cazul lui Sarbu Adrian, sechestrul a fost aplicat asupra unor imobile situate in Franta, identificarea acestora facandu-se cu sprijinul Oficiului National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni din cadrul Ministerului Justitiei.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: