IMPACT LA RALIU! Copilotul timisorean Catalin Basa a ajuns la spital, in urma unui accident la Raliul Sibiului! In timpul probei de la Curmatura, echipajul de la Timisoara s-a ciocnit cu altul din Cluj-Napoca

catalin basa2

Copilotul timisorean Catalin Basa, prezent la Raliul Sibiului, a ajuns, aseara, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din localitate, pentru investigatii medicale, dupa ce a suferit rani usoare in urma unui accident petrecut pe traseu.


Bolidul in care se afla alaturi de pilotul Adrian Minea, un Renaul Clio RS, s-a ciocnit de alta masina aflata in concurs, un Fiat Stilo, condusa de pilotul clujean Bogdan Moldovan, a carui copilot, Ana-Maria Popa, a fost transportata, de asemenea, la spital.

“Este vorba de un barbat si de o femeie. Sunt constienti, stabili, acum sunt la Radiologie. Nu par sa fie probleme deosebite, e vorba de traumatism de torace, de glezna. Cei doi pacienti sunt de la raliu”, a declarat Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al spitalului.

Gabriela Visan, purtator de cuvant al competitiei, a confirmat ca este vorba de cei doi copiloti de la Campionatul National Dunlop 2, Anamaria Popa si Catalin Basa.

Proba speciala de noapte, in care a avut loc ciocnirea, a fost anulata de organizatori.

raliul sibiului

“Proba Speciala programata sa inceapa de la ora 19,08, cu startul la Paltinis a fost anulata ca urmare a unui incident petrecut in cadrul primei probe de la Curmatura. Din pacate, drumul nu a putut fi eliberat in 20 de minute, asa cum prevede regulamentul, motiv pentru care s-a decis anularea probei de la Paltinis. Dupa ce au luat startul, la ora 17, in prima proba speciala de la Curmatura, care masura 10,80 km, doua dintre echipajele care au luat startul in cadrul Campionatului National 2 Dunlop s-au ciocnit. Pentru eliberarea zonei s-a actionat rapid, insa drumul nu a putut fi eliberat in timp util, astfel ca directorul organizatoric a decis, pentru siguranta echipajelor, sa anuleze Paltinisul”, se arata intr-un comunicat publicat de organizatori pe site-ul oficial al Raliului Sibiului.

Competitia se reia, sambata, cu 10 probe speciale, cu o lungime totala de 86,90 km. In premiera, Raliul Sibiului va avea loc si pe Transalpina.

Printre cele 12 echipaje inscrise in Campionatul National Rally2 Dunlop se afla alte doua echipaje din Timisoara, respectiv Gilles Romain – Alin Lepadusa, cu un Peugeot 205, si Emanuel Rasiga – Denisa Draghici, care concureaza pe o Toyota Celica. Raliul Sibiului este organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si conteaza ca etapa a II-a in Campionatul National de Raliuri Dunlop si Campionatul National Rally2 Dunlop. (G.I.)

 

 

 

Leave a Reply