BREAKING NEWS! La noua tragere la sorti a Completurilor de 5 de la Inalta Curte de Casatie si Justiei, dosarul lui Liviu Dragnea a "picat" pe completul din care face parte si judecatorul Ionut Matei, cel care i-a condamnat pe Adrian Nastase si Elena Udrea     Agresorii care l-au bagat in spital pe seful Postului de Politie Checea, agentul sef principal Iosif Miatov, au fost arestati preventiv pe cate 30 de zile     Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a anuntat ca, la ora actuala, in Timis sunt disponibile peste 1000 de locuri de munca, iar rata somajului este de 0,80 la suta    Procesul dintre Malin Bot si Jandarmeria Romana poate crea un precedent istoric, dupa ce instanta a decis ca termenii "sluga" sau "infractor" nu pot fi ofensatori pentru autoritatile statului    Directorul Editurii „Victor Babeș a UMF Timisoara, prof. dr. Dan V. Poenaru, a elogiat activitatea fostelor jurnaliste Katalin Luzan si Diana Mihai, prin mainile carora trec toate volumele publicate     Societatea de Transport Public Timisoara pune la dispozitia calatorilor, gratuit, in perioada 15-26 decembrie, "Tramvaiul lui Mos Craciun", care va circula pe traseul istoric al liniei 6

DAUNE! 26 de yoghini MISA vor fi despagubiti cu aproape 300.000 de euro de statul roman! Acestia au reclamat la CEDO abuzurile jandarmilor din timpul unei perchezitii

misa blogspot

Romania trebuie sa achite 291.000 de euro daune morale unor simpatizanti ai MISA, care au dat statul in judecata la CEDO. Sentinta a fost pronuntata intr-un dosar in care 26 de tinere adepte ale MISA au reclamat ca au fost retinute si incatusate de jandarmii veniti la perchezitie, in martie 2004.

Judecatori au considerat ca actiunea autoritatilor romane a fost brutala fata de 26 de femei si barbati care nu au opus rezistenta. Operatiunea de atunci a fost desfasurata in dosarul lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA, care era acuzat de pornografie, relatii sexuale cu minori si coruptie sexuala…

De-alungul anilor, mai multi adepti ai lui Gregorian Bivolaru au reclamat public felul in care s-a desfasurat perchezitia de acum 12 ani. Unii s-au plans ca jandarmii au fost brutali. “De frica, m-am dus la Miruna in camera si i-am zis trezeste-te ca au venit hotii. Nu am avut timp sa facem nimic . Eu am avut instinctul sa sar pe geam, iar unul dintre jandarmi m-a prins de brat, m-a smucit iar altul i-a zis las-o ma sa sara ca asa avem un caz si mai bun impotriva lui Gregorian Bivolaru. Acel jandarm m-a retinut si m-a aruncat de dulap si apoi m-a aruncat la sol”. Cu aceste marturii cei 26 de reclamanti s-au dus la CEDO si, dupa 6 ani de procese instanta le-a dat dreptate. Astfel, CEDO a constatat ca au fost incalcate trei articole in momentul perchezitiei.

“Curtea apreciaza ca asupra ocupantilor cladirilor perchezitionate a fost exercitata o constrangere si ca aceasta constrangere a implicat forta fizica si psihica din cauza amenintarii cu arme de foc. Prin urmare, Curtea trebuie sa stabileasca daca utilizarea fortei a fost proportionala si absolut necesara in acest caz.”

Mai mult decat atat, CEDO a mai constatat ca in momentul in care unii adepti ai lui Bivolaru aveau calitate de martori, acestia au fost dusi la audieri incatusati.

“Niciun element din dosar nu permite a ii suspecta pe reclamanti de antecedente violente sau de un comportament care ar fi putut reprezenta un pericol pentru jandarmii chemati sa perchezitioneze cladirile.”

Reclamantii au denuntat si rele tratamente in timpul retinerii lor, dar si faptul ca imaginile de la operatiunea politiei au fost facute publice, iar CEDO le-a dat castig de cauza. Astfel, 23 de membri ai Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, conduse de Gregorian Bivolaru, vor primi cate 12.000 de euro fiecare, unul va lua 6.000, iar alti doi cate 4.500.

Bivolaru a fost condamant definitiv pentru o parte din acuzatii si este acum arestat in Franta, unde asteapta extradarea. (M.I.)

 

 

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: