CULISE ELECTORALE! Zeci de studenti din Timisoara s-au mutat in gazda la Sacosu Turcesc! Tinerii alegatori ar putea sa decida numele viitorului primar

todorescu

Lupta pentru Primaria Sacosu Turcesc, unde liberalul Mircea Todorescu incearca sa-l trimita acasa pe social-democratul Gabriel Koller, capata accente cu adevarat demografice, in conditiile in care, in ultimele luni, numarul locuitorilor din comuna timiseana pare sa fi crescut spectaculos.


Aflata la 25 de kilometri de Timisoara, localitatea Sacosu Turcesc a devenit, brusc, extrem de atractiva pentru tinerii studiosi aflati la universitatile din Timisoara, astfel ca zeci de studenti au inceput sa caute camere de inchiriat sau familii care sa-i primeasca in gazda.

Se estimeaza ca numarul flotantilor din ultimele luni bate inspre 150-200, majoritatea invataceilor fiind, dupa cum spun localnicii, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului.

Pe ulitele celor sapte sate din comuna se vorbeste, mai in soapta, mai in gura mare, ca aceasta migratie a tinerilor studiosi catre Sacosul Turcesc ar avea o stransa legatura cu batalia pentru Primarie, in conditiile in care persoanele care si-au luat rezidenta locala cu minimum trei luni inainte de alegeri au drept de vot. „Am incercat sa aflam de la Primarie cati proprietari de case au declarat chiriasi in ultimele sase luni, pentru a estima numarul vizelor de flotant si a alegatorilor de pe listele suplimentare, insa acolo nu se misca nimic fara stirea domnului primar, asa ca ni s-a refuzat accesul la aceste date de interes public”, spune Mircea Todorescu, contracandidatul lui Gabriel Koller la aceste alegeri.

Reamintim ca, prin acest gen de manevra electorala, in 2012, un timisorean a reusit sa castige Primaria Brebu Nou, din Caras-Severin. Gabriel Bordea, fiul patronului de la Agil Timisoara, a fost acuzat ca s-a ocupat de viza de flotant sau de domiciliu pentru nu mai putin de 97 de persoane, majoritatea muncitori la fabrica de mezeluri a tatalui sau. Reclamatia depusa la Biroul Electoral Judetean de fostul primar al comunei, Karl Rank, nu a fost luata in considerare, chiar daca acesta a aratat cu documente ca, intr-o casa cu trei camere din Garana, figurau ca si chiriasi nu mai putin de 30 de persoane… (V.E.)

Leave a Reply