EXPLOZIV! Nasul mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara, condamnat definitiv la 7 ani si doua luni de inchisoare! Bastanul Carpaci, obligat si la despagubirea unei firme de constructii cu 1,5 milioane de euro

ionelasi_carpaci

Jale mare printre membrii clanului Carpaci din Timisoara, astazi, dupa ce s-a aflat ca bastanul Ionelas trebuie sa se predea, urmand sa stea in puscarie o lunga perioada de timp.


Tristetea a fost cu atat mai mare, cu cat averea stransa cu atata truda si terorizare a proprietarilor de case din oras – care au fost fortati sa vanda la preturi de nimic si sa plece -, se va diminua cu nu mai putin de 1,5 milioane de euro.

Vestea care a starnit valul de bocete a venit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat apelul din dosarul mafiei imobiliare timisorene, apel in urma caruia nasul Ionelas Carpaci spera sa scape de cei 10 ani si patru luni de inchisoare primiti de la instanta de fond.

Dezamagirea a fost crunta, in ciuda probelor noi propuse in apararea sa, in ciuda depozitiilor martorilor Criste Safta, Alhajar Mohd Husar, Jabri Tabrizi Ahmad, Iordache Maria si Bodo Adrian. Judecatorii Curtii Supreme au admis apelurile partilor, au schimbat o serie de incadrari penale, au cerut informatii de la Ministerul Administratiei Publice si Justitiei din Ungaria si, in cele din urma au pronuntat sentinta finala si definitiva in acest dosar.

Astfel, Ionelas Carpaci a fost trimis dupa gratii pentru o perioada de 7 ani si doua luni, fiind gasit vinovat pentru inselaciune, fals si uz de fals, participatie improprie la abuz in serviciu si folosirea de instrumente oficiale false. Complicele sau, Francisc Kelemen, va sta in puscarie, la randul sau, nu mai putin de 5 ani, fiind gasit vinovat pentru infractiuni de fals si participatie improprie la abuz in serviciu. De asemenea, Todor Sorin Johann a fost condamnat la 2 ani si doua luni de inchisoare.

kelemen1

Lovitura grea pentru Ionelas Carpaci a venit in momentul in care i s-a comunicat faptul ca trebuie sa achite firmei Ital-Rom Timisoara suma de 1,5 milioane de euro, reprezentand daune morale, si nu 1 milion, cat a stabilit instanta de fond. De asemenea, Carpaci si Kelemen trebuie sa despagubeasca Primaria Timisoara cu 325.120 de euro. Procesul penal pornit impotriva cetateanului lui Barabas Pal – cetateanul maghiar care a sprijinit reteaua de fraude imobiliare sa falsifice o serie de documente si care in prima instanta a primit 5 ani si opt luni de inchisoare – a fost oprit, dupa ce autoritatile din Ungaria au comunicat instantei ca acesta a decedat.

Apelurile declarate de ceilalti inculpati din dosar, printre care notarile Safta Criste si Luminita Notingher, au fost respinse ca nefondate, astfel ca prima a ramas cu amenda administrativa de 1.000 de lei, iar cea de-a doua – cu avertisment.

Reamintim ca Ionel Carpaci a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, dupa ce procurorii au stabilit ca, in perioada ianuarie 2006 – februarie 2008, acesta a fost beneficiarul a doua dispozitii de restituire a unor terenuri din Timisoara, ambele emise in fals in numele primarului Gheorghe Ciuhandu si a secretarului Ioan Cojocari. Prejudiciul initial provocat firmei Ital-Rom Constructii Timisoara, care a achizitionat unul dintre cele doua terenuri obtinute prin fals, si Primariei Timisoara a fost estimat la aproape 550.000 de euro.

Condamnatii au la dispozitie 48 de ore pentru a se preda la Politie in vederea intocmirii actelor de executare a pedepsei si intruducerii in penitenciar. (G.I.)

 

3 thoughts on “EXPLOZIV! Nasul mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara, condamnat definitiv la 7 ani si doua luni de inchisoare! Bastanul Carpaci, obligat si la despagubirea unei firme de constructii cu 1,5 milioane de euro

  1. Si este doar inceputul URMEAZA Dosarul de cercetare pentru Trafic de persoane obligate sa plece din tara fortat ,ba si drogare fortata a unor tineri traficati in Spania ca sclavi ai Mafiei tiganesti care are COMPLICI chear si in judetul olt DECI instanta lucreaza in folosul dreptati .

Leave a Reply