EXPLOZIV! Agentul sub acoperire infiltrat in Vama Moravita, martor principal in dosarele politistilor arestati pentru coruptie! Avocatii denunta “prostitutia in slujba legii”

pitigoi_agent

Avocatii politistilor de frontiera din dosarul de coruptie Moravita II, aflat in cercetare la DIICOT Timisoara, au dezvaluit ca intentioneaza sa schimbe o parte din strategia apararii si sa reclame faptul ca unii dintre inculpati au fost instigati sa incalce legea, provocati de catre organele judiciare, in scopul obtinerii de probe.


In rolul de instigator sef a fost, dupa cum sustin avocatii, agentul sub acoperire Elena Pitigoi, care a fost trimisa la Vama Moravita imediat dupa terminarea facultatii, cu misiunea clara de a strange probe despre coruptia din frontiera.

Tanara din Caracal a intrat foarte repede in gratiile politistilor de frontiera, mai cu seama ca, inca de la inceput, s-a dovedit foarte sociabila si dispusa sa primeasca avansurile colegilor.

Abia dupa ce au fost ridicati de procurori si arestati preventiv, politistii au realizat ca flirturile spontane de pe la petreceri nu erau decat sarcini de serviciu pentru Elena Pitigoi, iar discutiile despre spagi si comisioane au fost inregistrate pentru uzul procurorilor. “Imediat dupa terminarea facultatii a fost infiltrata la Vama Moravita, unde a fost promovata in functia de sefa de grupa. I-am intrebat pe politistii arestati din boxa daca au avut relatii cu ea, iar vreo doi sau trei au recunoscut ca da. Adica, sa te prostituezi pentru dosarele procurorilor, pentru a surprinde coruptia in direct, mi se pare de-a dreptul hilar. La Vama Moravita a mai fost o politista infiltrata, care a facut acelasi lucru, iar o inregistrare video mai deocheata a si fost postata si pe internet. Ce mare lucru a surprins agenta secreta? Mita de 3 – 4 euro! Asta este marea coruptie din vami? Am inteles ca, dupa operatiunea de la Moravita, domnisoara Pitigoi a fost transferata rapid in alta parte, nu mai este in Timisoara, tocmai pentru a nu putea fi santajata de cei pe care i-a turnat”, ne-a declarat avocata Carmen Obarsanu.

Surse din Politie spun ca Elena Veronica Pitigoi a fost transferata intr-un anumit serviciu, la Bucuresti, exact cum s-a intamplat cu o alta agenta secreta, Andreea Brebenoiu, care si-a incheiat misiunea la Vama Moravita, in februarie 2011, in momentul in care politistii si vamesii corupti au fost ridicati cu elicopterele. (G.I.)

 

7 thoughts on “EXPLOZIV! Agentul sub acoperire infiltrat in Vama Moravita, martor principal in dosarele politistilor arestati pentru coruptie! Avocatii denunta “prostitutia in slujba legii”

 1. Am spus altceva: Aceasta domnisoara care din pacate a inceput cu stingul profesia poate fi oricind santajata nu de cei pe care i-a denuntat ci de catre cei care au acceptat ca ea sa se prostitueze.
  Un anume inculpat din dosar abordat de domnisoara Pitigoi i-a atras atentia”fetito vezi ca eu am 60 de ani” nu-s de varsta ta.
  Chiar si in dosar exista o interceptare in care investigatoarea discuta cu inculpatul care din ei s-a simtit seara mai bine si ca inculpatul nu a putut dormi dupa aceea.
  Eu ma intreb cum este posibil ca aceste discutii sa fie cunoscute de procuror si de judecatori si totusi sa fie permise furnizarea de probe in continuare?
  Probele sint obtinute in mod nelegal iar investigatoarea nu prezinta credibilitate.

 2. Dar dvs. doamna avocat…vreau o parere sincera…se ia mita in vamele din Romania?da sau nu? Daca da…afara cu ei si la puscarie daca e cazul,chiar daca e pt un euro….majoritatea se chinuie pe salariul minim pe economie si astia isi ridica vile…

 3. De ce kkt ne batem noi capul cum s-au strâns probele? bv ei ca a avut stomac/sete de avansare pentru a le strânge! i-a prins pe șpăgari/ corupți… cum kkt sa treci frontiera un urmărit general pentru 10 000 de euro????? ( de chinez e vorba tovărășa avocat). au furat, sa plătească!!!

 4. Eu altceva doresc sa evidentiez:sacrifici un bun de mii de ori mai valoros decit cel pe care il urmaresti: Pentru a dovedi o spaga de 10 lei pui o politista fara minte sa faca ce a facut olteanca asta.Sau cel putin ingadui sa faca.
  Munca de procuror sau judecator trebuie facuta cu eleganta si decenta.

 5. halal caracter a avut domnisoara…peste cativa ani va ajunge intr-o functie de conducere

 6. Asa si? Daca se ia spaga trebuie probat. In instanta se judeca pe probe, nu pe supozitii. Se stie ca se ia spaga in vama, bun…si…mai departe…ce facem, ii condamnam pe toti doar pe supozitia ca se ia spaga in vama? Pe de lata parte, e deontologic sa te duci ca agent sub acoperire (femeie) si sa ii sugi pe toti? Unde este moralitatea agentului sub acoperire? El ( ea ) ar trebui sa dea dovada de o moralitate ireprosabila, moralitate care sa ateste impartialitate si strict colectarea de prope. Dau un exemplu…agentul sau ofiterul din tura ei petrece o noapte cu ,,agenta” sub acoperire, noapte in care ea il indeamna pe agent sau ofiter ca atunci cand intra in tura sa faca verzi si uscate ca ea e miezu din dodoasca si nu va fi nicio problema…si ca ea are nevoie de diferite bunuri sau bani,…. asta nu se numeste instigare???? Mai mult decat atat, in lotul Moravita ( helicoptere ) ,,agenta” sub acoperire isi lua partea (ex.150) si preda autoritatilor doar o parte ( ex.50). Si atunci, unde e coruptia???? Asa vorbeste lumea…. Dar e usor de tras concluzii despre ,,acoperirea” ei odata ce toata presa stie cine e…

Leave a Reply