ANCHETA! Doi medici din Timisoara, cercetati penal pentru vatamare corporala din culpa! O tanara a sesizat Parchetul ca a fost folosita pe posta de „cobai” si cere despagubiri de 500.000 de euro

luiza4

Pe rolul Judecatoriei Timisoara s-a aflat, in urma cu cateva zile, cazul scandalos a doi medici din capitala Banatului, cercetati sub aspectul comiterii unor fapte penale, respectiv exercitarea fara drept a profesiei de medic si vatamare corporala din culpa, insa, deocamdata, magistratii au amanat pronuntarea unui verdict.


Se asteapta indeplinirea procedurii de citare cu una dintre partile din dosar, care a anuntat ca este plecata din tara. Decizia instantei a fost urmarita cu mare interes de o tanara din Lupeni, judetul Hunedoara, care, de aproape 3 ani, a declansat un veritabil razboi al reclamatiilor si al plangerilor penale impotriva celor doi medici stomatologi din Timisoara, carora le aduce acuzatii foarte grave si le cere despagubiri de 500.000 de euro. Cazul Luiza Both versus dr. Freddy Wallner / George D. Constantin a ajuns cunoscut atat la nivelul Ministerului Sanatatii sau al ANAF, cat si prin birourile Colegiului Medicilor din Timis, procurorilor DIICOT sau al celor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Am fost operata de un medic rezident, care nu avea acest drept

Detaliile acestui caz simptomatic pentru derapajele din sistemul medical, a malpraxis-urilor acoperite din spirit de solidaritate, se regasesc in zeci de memorii, sesizari si procese verbale de audiere, in care tanara absolventa de Drept din Lupeni povesteste modul scandalos in care a fost folosita pe post de „cobai” la o clinica stomatologica privata din Timisoara. De fapt, in esenta, ce reclama Luiza Both? Faptul ca a platit aproape 3.000 de euro pentru patru implanturi dentare, insa, in loc sa fie operata de medicul stomatolog titular, a fost lasata la discretia unui proaspat absolvent de Medicina, rezident, care este acuzat ca a gresit operatia. In plus, tanara mai acuza faptul ca implanturile folosite au fost de cea mai proasta calitate si nu premium classe, cum i s-a promis, motiv pentru care proprietarul clinicii refuza sa-i puna la dispozitie certificatele de calitate. Ulterior, proasta calitate a operatiei a fost acuzata si de dr. Emanuel Bratu, care, insa, a refuzat sa refaca lucrarea gresita a colegilor sai de breasla.

freddy wallner„In toamna anului 2013 am decis sa-mi fac patru implanturi dentare. Am cautat pe internet si am descoperit o clinica germana in Timisoara, proprietatea dr. Freddy Wallner. M-am gandit ca prezentandu-se ca o clinica nemteasca, si lucrarile vor fi de foarte buna calitate. In data de 30 octombrie 2013 am fost programata la operatia de inserare a celor patru implanturi dentare, pentru care am platit 11.388 de lei. Freddy Wallner m-a prezentat medicului anestezist, un tanar care urma sa-mi administreze anestezia, si a iesit din cabinet. La un moment dat, cand am devenit mai constienta, l-am intrebat pe anestezist de ce nu mai vine doctorul Wallner sa ma opereze, iar acesta mi-a raspuns ca operatia este aproape gata. Ma operase el… Dupa aceasta interventie chirurgicala facuta de anestezist – in fapt George D. Constantin, care la acea vreme era student in practica -, au inceput durerile. Am sunat la clinica si mi s-a spus ca este ceva normal, ca o sa treaca dupa cateva zile. Durerile au continuat, au devenit tot mai insuportabile. La clinica dr. Freddy Wallner nu mai raspundea nimeni la telefon”…

Dr. Emanuel Bratu nu reface operatiile gresite ale colegilor sai

„In disperare de cauza, am mers la cabinetul dr. Emanuel Bratu si l-am rugat sa-mi faca o radiografie 3D. Cand a vazut modul in care s-au facut cele patru implanturi, Bratu mi-a spus ca operatia este gresita si ca, de regula, nu se baga sa refaca o lucrare efectuata in alta clinica. Ca nu o sa se bage nimeni! In schimb, mi-a recomandat sa merg inapoi la dr. Wallner, sa-l rog sa-mi scoata implanturile si sa-mi restituie banii, apoi sa vin inapoi.

bratuLa clinica de pe bulevardul Dambovita am fost intampinata de secretara, care mi-a spus ca seful ei, Freddy Wallner, a plecat la tratament in Germania, in urma unei crize de rinichi. Dupa doua saptamani de dureri, am apucat, in sfarsit, sa vorbesc cu dr. Wallner, ca mi-a spus ca nu poate sa-mi dea banii inapoi, dar ca imi reface lucrarea gratis. Initial, am acceptat, apoi am refuzat sa fiu cobai si pentru a doua oara si am cerut banii. M-a refuzat din nou. Atunci i-am spus ca sunt absolventa de Drept si ca stiu sa ma adresez autoritatilor, organelor de cercetare penala. Mi-a replicat ca sunt foarte bine acoperiti si protejati, chir la nivel de Parlament. Nimeni nu s-a bagat sa-mi scoata implanturile, pana mi-a venit ideea sa merg la Clinica de Maxilo-Faciale, tot in Timisoara, unde am mintit ca operatia mi-a fost facuta de cineva. la Craiova. Doar asa am reusit sa scap de implanturile toxice, fiind operata de doamna Emilia Ianes. Tot atunci am aflat ca implanturile sunt de cea mai proasta calitate, ieftine, din cele folosite la persoanele in varsta, de peste 90 de ani. Cand a vazut ca este vorba despre malpraxis, nu a mai dorit sa-mi refaca operatia. In aceeasi zi, cand plecam din spital, pe culoarele de la Maxilo-Faciale, am dat nas in cu nimeni altul decat George D. Constantin, anestezistul care-mi facuse operatia. Asa mi-am dat seama ca m-a operat un rezident, care nu avea acest drept, si am inceput sa fac plangeri pentru exercitarea fara drept a profesiei de medic. La un moment dat, unul dintre politistii care s-au ocupat de caz, un domn comisar Danciu, care avea probleme cu DNA-ul, mi-a cerut pe un ton amenintator implanturile si documentele in original. Am refuzat, desigur! Cred ca voia sa ma lase fara probe in disputa cu cei doi medici care mi-au nenorocit maxilarele”, ne-a relatat Luiza Both. Prima confirmare a modului scandalos in care a fost operat un pacient la clinica dr. Freddy Wallner a venit chiar de la dr. Freddy Wallner, conform unui inscris aflat la dosarului cauzei. „Ne-am inteles in urma interventiilor chirurgicale facute de dr. George Constantin si neintelegerile post-operatoare cu subnumitul al CNP-ului. Dr. Freddy Wallner va reface operatia efectuata de catre dr. George Constantin, fara nici o pretentie materiala. Se vor inlocui implanturile, respectiv material biologic, fara costuri suplimentare. De asemenea, pacienta Both Luiza va primi protetica (asupra constructiei a 4 coroane pe implant fara costuri). Procesul chirurgical va avea loc aprox. 1-2 luni, in functie de vindecarea locului de unde au fost extrase implanturile”, se arata in intelegerea parafata intre dr. Wallner si Luiza Both in data de 27 noiembrie 2013. Desi, initial, a acceptat aceasta reparatie chirurgicala, tanara pacienta s-a razgandit, pentru a nu fi traumatizata si a doua oara. In schimb, a continuat sa-si ceara banii inapoi, lucra care nu s-a intamplat.

Decizii contrare ale procurorilor de la Parchetul Timisoara

Paradoxal, ca un semn al intereselor din sistemul de sanatate local deranjate de Luiza Both, dar si al protectiilor inalte de care beneficiaza cei doi medici stomatologi, rezolutiile procurorilor care s-au ocupat de caz au fost extrem de diferite, pe unele locuri, contrare. Intr-o prima faza, procurorul Andrei Jurca, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a dispus, in 25.08.2014, inregistrarea sesizarii in randul cauzelor de natura penala si efectuarea de cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de „neglijenta in serviciu” si „exercitarea fara drept a unei profesii” (referat nr. 10230/P/2014) – in conditiile in care „petenta a fost operata gresit de catre medicul rezident George Constantin, care in complicitate cu patronul clinicii, Freddy Wallner, continua sa faca operatii si implanturi dentare fara a avea acest drept”.

implanturi

Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorul Raluca Nor-Bosnea, tot de la Parchetul local Timisoara, care, la data de 4.02.2016, a dispus clasarea cauzei in care s-au facut cercetari pentru exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati si disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar, cu copii dupa toate filele dosarului initial, si declansarea cercetarilor sub aspectul infractiunii de vatamare corporala din culpa, cu referire atat la George Constantin, cat si la Freddy Wallner. In cele din urma, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Chivu Claudia Irina, la data de 25.04.2016, a decis sa respinga ca neintemeiata plangerea formulata de Luiza Both impotriva Ordonantei din dosarul nr. 10230/P/2014, prin care s-a clasat acuzatia de exercitare fara drept a unei profesii. In prezent, aceasta ultima decizie a sefei Parchetului local a ajuns pe rolul Judecatoriei Timisoara, care va analiza motivele care au dus la casarea dosarului cu plangerea pentru exercitarea fara drept a unei profesii, in conditiile in care medicul rezident George Constantin nu avea dreptul sa efectueze o operatie de implantologie. Deocamdata, nu am reusit sa obtinem si opiniile medicilor acuzati de Luiza Both, in conditiile in care acestia refuza discutiile pe acest subiect. (D.C.)

(Precizare! Intreaga poveste o gasiti in ziarul “Banatul Azi” aflat la chioscurile de difuzare a presei din Timisoara!)

44 thoughts on “ANCHETA! Doi medici din Timisoara, cercetati penal pentru vatamare corporala din culpa! O tanara a sesizat Parchetul ca a fost folosita pe posta de „cobai” si cere despagubiri de 500.000 de euro

 1. Stimata Procuror Chivu este cel mai corupt și perfid personaj venit din zona carasului..implicata în șpăgile transportatorilor de lemn din zona cat și a unor societăți comerciale…în anul 2013 incasa șpăgile la Hotelul Rogue din Reșița…DNA deține filmările încă de anul trecut..sper sa o ridice curând..pe spagara

 2. Domnisoara ar trebui da de intereseze inainte sa des pe cineva in judecata. Bad ca sunt cateva lucruri pe care nu ke-a inteles:
  1. Nu il poate acuza pe acest medic de exercitarea fara drept a unei profesii din Moment ce orice absolvent al facultatii de medicina primeste pe diploma titlul de doctor-medic.
  2. Este vorba despre un medic rezident care are dreptul sa opereze.
  3. E vorba de un medic rezident pe chirurgie maxilo faciala, nu de un anestezist.
  4. O data spune ca erau puse prost, altadata ca erau toxice.
  5. La un batran de 90 de ani nu i se pune implant.
  6. O data spune ca la max fax au operat-o, apoi ca nu a vrut doctorita sa faca operatia.

  Eu nu m-as lauda ca sunt studenta la drept dupa afirmatiile facute.

 3. Io ..poate tu nu ai inteles ca aici este vorba de UN MEDIC REZIDENT .Tu nu pricepi ce inseamna termenul de MEDIC REZIDENT !…In primul rand un medic rezident nu este ABSOLVENT decat dupa ce isi da examenul final de liceenta !…Iar domnisoara a fost operata in 2013 -cand acest rezident era inca STUDENT IN PRACTICA !…Si bineainteles ca un implant prost pus devine toxic !…Plus ca nu ar fi fost corect sa se faca si anestezia si operatia de catre acelasi medic !…In orice operatie anestezistul isi are atributiile sale ,iar chirurgul atributiile lui…dar in acest caz nu putem vorbi de niciun drept atata timp cat rezidentul era in 2013 student si nu-si luase inca liceenta.

 4. Io …Dobandirea dreptului de libera practica se face dupa promovarea examenului de medic specialist!…pana atunci medicul rezident are nevoie de semnatura medicului specialist profesor care il coordoneaza ,..pt ca in cazul in care greseste operatie vor raspunde amandoi…La acea data din 2013 medicul George D.Constantin nu putea detine dreptul de libera practica in specialitatea de Chirurg Maxilo-Facial,intrucat se afla in pregatire in aceasta specialitate.In concluzie,acesta nu ar fi avut dreptul sa efectueze interventia chirurgicala de inserare de implanturi dentare.,deoarece ar fi incalcat normele legale aplicabile exercitarii calitatii de medic rezident…Medicul rezident George avea un contract ilegal de colaborare cu patronul clinicii,odata ce el avea cartea de munca -ca si practicant rezident la Spitalul Judetean Oxi-maxilo-facial din Timisoara!.Nu orice clinica particulara este acreditata pt exercitarea activitatii de rezidentiat !…Potrivit art .12,alin 1 din O.G. 12 din 2009 rezidentii efectueaza pregatirea de specialitate in unitati sanitare ACREDITATE !Exista o lista nominala cu aceste Clinici Acreditate pt Rezidentiat !

 5. Io…poate tu nu ai inteles ca aici este vorba de Un Medic Rezident!Tu nu pricepi ce inseamna termenul de Medic Rezident!…In primul rand un medic rezident nu este Absolvent decat dupa ce isi da examenul final de liceenta!…Iar domnisoara a fost operata in 2013 -cand acest rezident era inca Student In Practica!…Si bineanteles ca un implant prost pus poate deveni toxic!..Plus ca nu ar fi fost corect sa se faca si anestezia si operatia de catre acelasi medic!..In orice operatie anestezistul isi are atributiile sale ,iar chirurgul atributiile lui…dar in acest caz nu putem vorbi de niciun drept atata timp cat rezidentul era in 2013 student si nu-si luase inca liceenta!

 6. Io…Dobandirea dreptului de libera practica se face dupa promovarea examenului de medic specialist !..pana atunci medicul rezident are nevoie de semnatura medicului specialist profesor care il coordoneaza ,..pt ca in cazul in care greseste operatia vor raspunde amandoi…La acea data din 2013 medicul George D.Constantin nu putea detine dreptul de libera practica in specialitatea de Chirurg Maxilo -Facial,intrucat se afla in pregatire in aceasta specialitate.In concluzie ,acesta nu ar fi avut dreptul sa efectueze interventia chirurgicala de inserare de implanturi dentare,deoarece ar fi incalcat normele legale aplicabile exercitarii calitatii de medic rezident …Medicul rezident George avea un contract ilegal de colaborare cu patronul clinicii,odata ce el avea cartea de munca -ca si practicant rezident la Spitalul Judetean Oxi-Maxilo-Facial din Timisoara!..Nu orice clinica particulara este acreditata pt exercitarea activitatii de rezidentiat!…Potrivit art.12,alin.1 din O.G.12 din 2009 rezidentii efectueaza pregatirea de specialitate in unitati sanitare Acreditate!Exista o lista nominala cu aceste Clinici Acreditate pt Rezidentiat la Ministerul Sanatatii!…

 7. Daca intr-adevar in perioada 30 Octombrie 2013 -cand s-a efectuat operatia ,medicul George era Rezident,atunci el nu putea desfasura activitate in Regim Independent in acest cabinet medical individual!..El ar fi avut dreptul sa faca astfel de interventii Doar Sub Supravegherea Unui Medic Specialist!…Aceasta supraveghere nu presupune ca medicul specialist sa fie alaturi de cel care opereaza,in sala de operatii,Ci Sa-Si Dea Acordul Pt Aceste Interventii!..In aceasta situatie ,raspunzatori pt eventualele situatii care apar ulterior sunt atat medicul rezident ,cat si cel specialist!…Tot ce trebuia sa faca Organele de Ancheta era sa i se ceara Liceenta din perioada 30 Octombrie 2013- pt a se constata daca rezidentul era sau nu Fara Drept De Libera Practica!…(adica era student in practica sau promovase examenul de liceenta pt medic specialist in 2013)…Obtinerea diplomei de Liceenta dupa anul 2013-nu are nicio relevanta in anchetarea acestui caz…deoarece fapta s-a petrecut in 2013 nu ulterior!Deasemenea era utila si cererea listei cu Unitatile Acreditate Pt Rezidentiat de la Ministerul Sanatatii pt a se proba daca Clinica medicului Wallner se afla pe acea lista sau nu se afla!…In cazul in care Clinica nu se afla pe acea lista -ar fi comis o ilegalitate prin Contractul de Colaborare cu acel medic rezident !…

 8. Daca intr-adevar in perioada 30 OCTOMBRIE 2013 -cand s-a efectuat operatia,medicul George era Rezident,atunci el nu putea desfasura activitatea in Regim Independent in acest cabinet medical individual! El ar fi avut dreptul sa faca astfel de interventii Doar Sub Supravegherea Unui Medic Specialist !..Aceasta supraveghere nu presupune ca medicul specialist sa fie alaturi de cel care opereaza,in sala de operatii,Ci Sa-Si Dea Acordul Pt Aceste Interventii.In aceasta situatie ,raspunzatori pt eventualele situatii care apar ulterior sunt atat medicul rezident ,cat si cel specialist!..Tot ce trebuia sa faca Organele de Ancheta era sa i se ceara Liceenta din perioada 30 Octombrie 2013 -pt a se constata daca rezidentul era sau nu Fara Drept De Libera Practica!..(adica era student in practica sau promovase examenul de liceenta pt medic specialist in 2013)…Obtinerea diplomei de Liceenta dupa anul 2013 -nu are nicio relevanta in anchetarea acestui caz,deoarece fapta s-a petrecut in 2013,nu ulterior!..Deasemenea era utila si cererea Listei cu Unitatile Acreditate Pt Rezidentiat de la Ministerul Sanatatii pt a se proba daca Clinica medicului WALLNER se afla pe acea lista ,sau nu se afla !…In cazul in care Clinica nu se afla pe acea lista -ar fi comis o ilegalitate prin Contractul de Colaborare cu acel medic rezident !

 9. Licenta a obtinut-o in 2011, ca doctor medic dentist. Orice absolvent al UMFT dupa cei 6 ani are dreptul la insrrareaimplantelor sub anestezie locala. Nu exista anestezist si chirurg. Medicul care insera implantele executa si anestezia. In 2013 acest medic deja terminase de 2 ani stomatologia si avea tot dreptu la inserare de implanturi. Aaaaa ca el a ales sa fie si rezident ii confera un plus la viiitorul competentelor sale care tinde sfera oro-maxilo-faciala, ceva mult mai sofisticat decat inserarea implanturilo ptr care nu are relevanta ca in 2013 era sau nu rezident. Asa ca a nu se mai face confuzia, dreptul la implant il castigase din 2011 prin absolvirea UMFT.

 10. Daca esti doctor, ai drept de libera practica. Inserarea implantelor se face in urma unui curs de competente. In primul rand, dupa 6 ani de facultate esti medic si ai dreptul sa iti desfasori activitatea practica individual. Rezidentiatul e o specializare, maxilo-faciale se ocupa cu traumatisme, fracturi de maxilare, tumori. In urma terminarii rezidentiatului de chirurgie oro maxilo faciala, esti specialist si operezi tumori. Nu are treaba cu implanturile, la maxilo nu se pun implante. Esti praf!

 11. Atatea prostii si aberatii nu am mai auzit de mult. Anestezia o da medicul care face interventia, este o anestezie simpla data local. Nu este o anestezie generala data prin sedare. Esti constient pe toata perioada interventiei, ai stiut fiecare secunda cine te opereaza. Puteai sa te ridici de pe scaun cum a inceput sa dea anestezia.

 12. Dragos si Actanonimus sunteti praf sau sunteti medicii din articol care incearca sa-si gasesca scuze pt ilegalitati!..Nu mai fiti asa naivi si cititi cazul lui Kasem!…http://spynews.ro/uploads/file/kasem_watermark.pdf….Sunteti paraleli daca credeti ca Legea functioneaza doar pt rezidentul Kasem!…Nimeni nu e superior Legii!…Sau voi va credeti buricul pamantulu?!…:)))….daca in cazul lui Kasem s-a aplicat Legea ,trebuie sa se aplice si in cazul Clinicii Wallner si a medicului rezident George D Constantin!…Exista cazuri precedent cu practicarea ilegala a medicinii!…Contractul de Colaborare dintre Wallner si George este unul Ilegal care incalca Normele Rezidentiatului in cazul in care Clinica Wallner nu se afla pe Lista Clinicilor Acreditate pt Rezidentiat de Ministerul Sanatatii!…Tot ce trebuia sa faca organele de ancheta in anchetarea medicinei ilegale ,era sa ceara de la CMR(colegiul medicilor romania-bucuresti)-dovada existentei Liceentei lui George la acea data din 30 Octombrie 2013-lucru pe care nu l-au facut!…Deasemenea mai trebuiau sa ceara Lista Cu Clinicile Acreditate pt Rezidentiat de la Ministerul Sanatatii pt a vedea daca Clinica patronului Wallner este inclusa in aceasta lista sau daca a incalcat normele legale printr-un contract de colaborare ilegal cu medicul rezident George!-lucru pe care din nou nu l-au facut!…Ancheta nu a fost facuta corect si echitabil !…si nu au dreptul sa propuna clasarea cauzei de Medicina Ilegala in lipsa dovezilor concludente!

 13. Pregatirea in specialitate a Medicilor Rezidenti se realizeaza in cadrul programelor de rezidentiat ,intr-o unitate sanitara acreditata sa desfasoare invatamant post-universitar pt obtinerea specialitatii conform O.G.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului si a Regulamentului de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de nomenclatorul specialitatilor medicale,medico-dentare si farmaceutice pt reteaua de asistenta medicala.

 14. Pregatirea in specialitate a Medicilor Rezidenti se realizeaza in cadrul programelor de rezidentiat ,intr-o unitate sanitara acreditata sa desfasoare invatamant post-universitar pt obtinerea specialitatii conform O.G.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului si a Regulamentului de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de nomenclatorul specialitatilor medicale,medico-dentare si farmaceutice pt reteaua de asistenta medicala.

 15. Dragos si Actanonimus sunteti praf sau sunteti medicii din articol care incearca sa-si gaseasca scuze pt ilegalitati!..Nu mai fiti asa naivi si cititi cazul lui KASEM !.. http://spynews.ro/uploads/file/kasem_watermark.pdf ..Sunteti paraleli daca credeti ca Legea functioneaza doar pt rezidentul Kasem!..Nimeni nu e superior Legii !!..Sau voi va credeti buricul pamantului?!..:)))…daca in cazul lui Kasem s-a aplicat LEGEA,trebuie sa se aplice si in cazul Clinicii Wallner si a medicului rezident George D.Constantin !…Exista cazuri Precedent cu Practicarea Ilegala a Medicinii!…Contractul de Colaborare dintre Wallner si George este unul ILEGAL -care incalca Normele Rezidentiatului in cazul in care Clinica Wallner nu se afla pe Lista Clinicilor Acreditate pt Rezidentiat de Ministerul Sanatatii!..Tot ce trebuia sa faca Organele de Ancheta in anchetarea medicinei ilegale ,era sa ceara de la C.M.R.(Colegiul medicilor romania-bucuresti)-dovada existentei LICEENTEI lui George la aceea data din 30 Octombrie 2013 !-lucru pe care nu l-au facut !…Deasemenea mai trebuiau sa ceara Lista cu Clinicile Acreditate pt Rezidentiat de la Ministerul Sanatatii pt a vedea daca Clinica patronului Wallner este inclusa in aceasta Lista sau daca a incalcat normele legale printr-un contract de colaborare Ilegal cu medicul rezident George !-lucru pe care din nou nu l-au facut !…Ancheta nu a fost facuta corect si echitabil !…si nu au dreptul sa propuna clasarea cauzei de Medicina Ilegala in lipsa dovezilor concludente!

 16. Daca ai terminat dreptul, e grav. Logica ta nu exista, vorbesti de O.G. dar tu nu ai habar de lucruri elementare. Dupa 6 ani de facultate, la absolvire dai examenul de licenta si obtii dreptul de libera practica ca medic dentist. Rezidentiatul in stomatologie reprezinta doar o specializare pe un anumit domeniu restrans al sferei de activitate. Rezidentiatul de chirurgie oro-maxilo-faciala dureaza 5 ani si poate fi urmat de absolventii facultatilor de medicina dentara cat si al celor de medicina generala. Ca sa devina specialist chirurg oro-maxilo-facial, la examenul de specialitate trebuie sa fie absolvent al ambelor facultati(generala si dentara). Comeptentele in implantologie se obtin in urma unui curs contra cost acreditat de ministerul sanatatii desfasurat pe module a carui durata este de cateva luni. La cursul de competente in implantologie se poate inscrie orice absolvent de medicina dentara. Nu are nimic in comun chirurgia maxilo-faciala(se ocupa in principal cu traumatisme si tumori), cu inserarea implantelor! Faptul ca faci o specializare, nu te opreste in a practica stomatologie generala sau implantologie atata timp cat ai atestatul de competenta in implantologie. Dupa 6 ani esti licentiat si ai drept de libera practica in medicina dentara. Dupa 3-5 ani de rezidentiat esti medic dentist specialist in …(chirurgie dento-alveolara, protetica, endodontie, ortodontie, parodontologie. Daca esti absolvent al facultatilor de medicina generala si medicina dentara(amandoua), la finalul celor 5 ani de rezidentiat esti chirurg oro-maxilo-facial.

 17. Dragos lasa vrajeala!…Documentele vorbesc!…Nu esti tu mai destept decat Ministerul Sanatatii sau decat Colegiul Medicilor Romania!…Liceenta din 30 Octombrie 2013 si Lista Unitatilor Acreditate pt Rezidentiat vorbesc!…A se prezenta Documente Legale ,nu vorbe ale unor medici suspectati de 4 infractiuni penale:1.medicina ilegala,2.neglijenta in serviciu.3.inselaciune.4.vatamare corporala!…Documente De la Organele Abilitate ,nu vorbele voastre fara nicio valoare legala!..Liceenta si Lista Clinicilor Acreditate pt Rezidentiat!…Daca au practicat ilegal medicina sa fie pedepsiti conform Legii!..

 18. Intrebati pe domnii din Colegiul Bucuresti:”Nu ati dat nicio decizie pt dna Both Luiza pt ca medicii si-au recunoscut fapta in dovada intelegerii scrise si stampilata cu stampila clinicii?…Nu puteti pune o data exacta pe liceenta lui George pt ca nu-i puteti da o Liceenta Retroactiva pt 30 Octombrie 2013..???

 19. Ordonanta nr 18/2008 aprobata cu modificari prin legea 103/2012 si a Deciziei 1/23.01.2009 spune altceva….La Lege si la Marturie!…daca nu la puscarie!

 20. Conform art.23 alin.3 din Regulamentul pt studii de specializare postuniversitare prin rezidentiat:”medicii rezidenti pot exercita activitatile medicale din domeniul specialitatii de conformare cu respectarea Limitelor de Competenta corespunzatoare nicelului de formare a anului de pregatire in care se afla!DEPASIREA LIMITELOR DE COMPETENTA se sanctioneaza conform Legii!”…Iar George si-a depasit limita de competenta operand fara semnatura si acordul medicului specialist profesor coordonator!…si de asemenea si-a depasit limita competentei operand intr-o Clinica Neacreditata pt efectuarea rezidentiatului de catre Ministerul Sanatatii -daca nu se afla pe acea Lista a Unitatilor Acreditate pt Rezidentiat!

 21. Pai faceti confuzii si nu cunoasteti termeni. Malpraxis si vatamare corporala, ok.. aveti dreptul sa dati in judecata sa cereti orice. Si profesorul Bratu a avut acuzatii nefondate de malpraxis. Dar de ai si pana la delirul cu “anestezistul m-a operat”,”cobai”,”practicant”, “student” e cale lunga. Tu o tot dai cu institutiile acreditate pentru pregatirea rezidentilor. Pregatirea rezidentilor se face in centrele universitare. Un rezident este medic inaint3 de toate si poate sa lucreze ca medic dentist la orice clinica sau cabinet privat. Are drept de libera practica in domeniul medicinei dentare! Punct! Aici nu exista dubii. Dupa, malpraxis, depasirea atributiilor, vatamare corporala; spor la procese! Dar cand cazul e construit pe cobai, lista institutiilor acreditate, ca nu avea licenta, m-a operat anestezistul, cobai, etc. Pentru mine e clar ca e doar un santaj si o defaimare, in materie de drept esti mult mai slab pregatita decat cei 2 medici.

 22. Potrivit Ordinului Ministerului Sanatatii nr.1147/2007 exista o Lista Nominala de centre universitare si unitati sanitare Acreditate pt derularea programelor de specializare prin rezidentiat!…Aceasta lista va proba adevarul despre ilegalitatea comisa de Clinica Wallner!…daca aceasta clinica nu se gaseste pe aceasta Lista atunci aceasta clinica trebuie sa-si asume intreaga responsabilitate pt infractiunile comise!..contractul de colaborare dintre George si Clinica Wallner fiind un Contract Ilegal!

 23. Pai apeleaza la logica. Pot sa fie medici rezidenti doar medici care au absolvit 6 ani de facultate si au obtinut licenta. Daca tu ai dat la drept fara sa iei bacul, e problema ta! Dar rezident fara licenta nu exista!!!

 24. Pai nu are treaba practica privata cu rezidentiatul. Ca rezident lucreaza la stat, are program si atributii. Cand iese din centru universitar este medic si atat. Medic cu drept de libera practica. Nu exista rezidentiat de implantologie!! Tu pricepi ca nu are treaba una cu alta?

 25. In acelasi sens ,MINISTERUL SANATATII arata ca potrivit art.12.alin.1 din O.G.12/2009 rezidentii efectueaza pregatirea de specialitate in unitati sanitare acreditate,inclusiv in Cabinete Medicale Individuale de medicina de familie ,precum si in unitati sanitare ale ministerelor cu retea sanitara proprie.CABINETUL WALLNER FREDDY nu face parte din aceasta categorie de unitati sanitare acreditate,iar invinuitul GEORGE D.CONSTANTIN nu putea desfasura activitate in aceasta UNITATE in REGIM INDEPENDENT IN PERIOADA 30 OCTOMBRIE 2013.Din acest motiv MINISTERUL SANATATII ar trebui sa concluzioneze ca :intreaga responsabilitate pt activitatile medicale desfasurate de GEORGE D.CONSTANTIN apartine INSTITUTIEI “CABINET MEDICAL INDIVIDUAL WALLNER FREDDY”…GEORGE neavand la data mentionata DREPT DE LIBERA PRACTICA.

 26. Concludent, in ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului. Citeste articolul 32 punctul 2. Mama lui de drept, scoate absolventi mai slabi ca politia locala.

 27. DOBANDIREA DREPTULUI DE LIBERA PRACTICA se face dupa promovarea examenului de medic specialist ! La acea data din 30 OCTOMBRIE 2013 ,GEORGE D.CONSTANTIN nu putea detine dreptul de libera practica in specialitatea de IMPLANTOLOGIE -intrucat se afla in pregatire in aceasta specialitate ,in concluzie,invinuitul GEORGE D.CONSTANTIN nu avea dreptul de a efectua interventia de inserare de implanturi dentare in cauza !…Incalcari ale normelor legale aplicabile in cauza privind exercitarea calitatii de medic rezident a invinuitului GEORGE D.CONSTANTIN in cadrul CABINETULUI WALLNER FREDDY.La data aceea de 30 OCTOMBRIE 2013 -GEORGE D.CONSTANTIN ERA REZIDENT ,IN SPECIALITATEA CHIRURGIE OXILO-MAXILO-FACIALA -CU CONTRACT DE MUNCA LA SPITALUL DE URGENTA OXILO-MAXILO-FACIALA din Timisoara….CONTRACTUL DE COLABORARE DINTRE CABINET INDIVIDUAL WALLNER FREDDY SI GEORGE D.CONSTANTIN ERA UN CONTRACT ILEGAL …colaborarea si activitatea desfasurata de GEORGE D CONSTANTIN ,in calitate de medic rezident in cadrul Cabinetului Medical Wallner Freddy este NELEGALA ….CLINICA WALLNER FIIND NEACREDITATA PT EXERCITAREA REZIDENTIATULUI.

 28. Potrivit Ordinului Ministerului Sanatatii nr 1147/2007 exista o Lista Nominala de centre universitare si unitati sanitare Acreditate pt derularea programelor de specializare prin rezidentiat!…Aceasta lista va proba adevarul despre ilegalitatea comisa de Clinica Wallner !…daca aceasta clinica nu se gaseste pe aceasta Lista atunci aceasta clinica trebuie sa-si asume intreaga responsabilitate pt infractiunilie comise!…contractul de colaborare dintre George si Clinica Wallner fiind un Contract Ilegal !..

 29. Nu intelegi nimic. Esti atat de slab pregatita incat ai pierde orice proces, si cele in care dreptatea e de partea ta. Tu trebuie sa te raportezi la articolul 32 si 37.

 30. Nu exista specialitate de implantologie, pentru ca nu exita rezidentiat de implantologie. Exista doar Competente de implantologie. Pune mana si citeste legea, esti pe langa subiect rau de tot. Fa diferenta de specialist si rezident medicina generala/medicina dentara/farmacie. Legea o spune clar, tu ca avocat nici nu sti sa citesti sau sa cauti in lege!

 31. “IN ATENTIA MEDICILOR REZIDENTI !: Conform Ordonantei nr.18/2008,aprobata cu modificari prin LEGEA 103/2012 si a DECIZIEI 1/23.01.2009….ART.22.(1)-Incepand cu promotia 2005 de absolventi licentiati ai facultatilor de medicina ,DOBANDIREA DREPTULUI DE LIBERA PRACTICA SE FACE DUPA PROMOVAREA EXAMENULUI DE MEDIC SPECIALIST “….ART 23:”Absolventii facultatilor de medicina care au finalizat pregatirea in rezidentiat ,dar nu au promovat examenul de specialitate pot fi incadrati cu contract individual de munca in cabinete medicale individuale ,SUB INDRUMAREA UNUI MEDIC CU DREPT DE LIBERA PRACTICA…(…) ART 13 (alin.3): Incepand u anul 3 de pregatire in specialitate ,rezidentii pot fi inclusi in linia de garda,in afara programului normal de lucru PE RASPUNDEREA SI SUB SUPRAVEGHEREA MEDICULUI TITULAR DE GARDA CARE DETINE CALITATEA DE INDRUMATOR SAU RESPONSABIL DE FORMARE ,DUPA CAZ !!!….

 32. Esti pe langa, nu ala e articolul de incadrare. Art. 32 alin.2 este incadrarea. Esti mult prea slab pregatita. O zi buna, nu se poate purta o discutie cu dumneavoastra. Nu cunoasteti legea dar nici nu stiti sa cititi sau sa incadrati. In articol zice de mere, dumneavoastra vorbiti de pere.

 33. Intr-adevar Legea e de partea doamnei Both Luiza .Se pare ca are dreptate si intr-adevar a fost nedreptatita prin propunerea de Inchidere a Urmaririi Penale pt Practicarea Ilegala a Medicinii de catre rezidentul George in clinica neacreditata a lui Wallner.Ar fi corect si echitabil sa se tina cont de contestatia dumneaei si sa i se dea sansa La Un Proces Corect Si Echitabil din care sa nu se anuleze aceasta Acuzatie Destul De Grava a Practicarii Ilegale A Medicinei de Catre Un Rezident fara Drept De Libera Practica!…Ar trebui aduse la dosar mai multe probe concludente ,cu date exacte …adrese de la Colegiul Medicilor Romania cu date si specificatii exacte despre calificarea si drepturile acestui Rezident care a operat-o ilegal si i-a gresit si operatia…doamna alegandu-se cu banii dati si cu traume fizice si morale!…probe de la Ministerul Sanatatii cu Lista Clinicilor Acreditate pt Rezidentiat ca sa vedem daca contractul de colaborare Wallner-George era unul nelegal…Sunt multe de anchetat la aceasta cauza a medicinei ilegale….Nu poti sa dai neanceperea urmaririi penale fara probe suficiente si de la organele abilitate…doar asa pt ca Cineva are interesul ca acest caz sa fie musamalizat !!..

 34. De acord cu Opinie Necenzurata!..La Dosar s-au adus probe insuficiente pt a proba Adevarul!…1.Trebuie aduse probe la Dosar pt a se vedea daca Contractul de Colaborare dintre Clinica Wallner si Rezidentul George este un contract Legal sau Nelegal…!!2.Trebuie aduse probe de la Ministerul Sanatatii constand in Lista cu Unitatile Acreditate pt Exercitarea Rezidentiatului…sa vedem daca clinica Wallner este sau nu este inclusa pe aceste liste!3.Decizia Evaziva si fara data exacta de la care George are voie sa insereze implanturi dentare s-ar putea sa fie Un Fals in Acte comis de catre Colegiul Medicilor Romania -atata timp cat se stie ca Un Medic Rezident Nu Are Drept De Libera Practica,acesta fiind in pregatire in acea perioada din 30 Octombrie 2013 si fiind sub coordonarea unui Medic Specialist care il supraveghea si de a carui aprobare pt operatii in Regim Independent era nevoie sub Semnatura!…4.Pe decizia Colegiului Medicilor Romania trebuia sa se specifice Data Exacta de la care George avea dreptul la inserare de implanturi!…5.A se vedea in ce conditii un Rezident are voie sa execute operatii!…(pt ca el este in practica…si Nu Are Drept de Libera Practica,decat sub spravegherea si semnatura Medicului Profesor Specialist Coordonator.).6.Conform Legii “Pregatirea De Specialitate a Medicilor Rezidenti se realizeaza in cadrul programelor de rezidentiat ,intr-o Unitate Sanitara Acreditata sa desfasoare Invatamant-Post-Universitar pt obtinerea Specialitatii!…Implantologia -fiind inclusa in programul de specializare Oxilo-Facial -reprezinta o Specialitate -pe care nu orice medic dentist si mai ales Rezident (rezidentul trebuie supravegheat ) are voie sa o practice!..Aceasta necesita Specializare!…si examen de specializare pt a deveni Medic Specialist Cu Drept De Libera Practica!…Nu oricine este calificat sa faca un Implant!..6.A se cere data exacta de cand George ca medic rezident si fara supraveghetor (medic specialist) are calificarea de a executa Implanturi Dentare….7.Doamna Luiza Both sustine ca a fost Victima Unui Experiment facut pe ea,nefiind victima unui Simplu Malpraxis.(malpraxisul este facut de catre medicii autorizati…,nu de Medici Rezidenti Care Opereaza Fara Semnatura Medicului Specialist Care ii Da Aprobarea!).Medicul Rezident George Era Neautorizat La Acea Data Din 30 Octombrie 2013-el fiind in Practica…si neavand drept de libera practica….Acuzatiile sunt foarte grave si s-ar putea ca Decizia data de Colegiul Medicilor Dentisti (care aparent contrazice Drepturile si Obligatiile in care un medic rezident are dreptul sa opereze) sa fie Un Fals In Acte!…neexistand o data exacta care sa probeze admiterea examenului de medic specialist!…8. Chirurgia Maxilo-Faciala cuprinde 5 ani de pregatire in rezidentiat si include Implantologia conform cu Nomenclatorul de Supraspecializari ,Specializari si Competente Medicale :Ordin nr 923 din 18 Decembrie 2001 ….9. A se atasa la dosar Data Exacta de la care George are Dreptul Sa Insereze Implanturi Dentare Cu Drept De Libera Practica -Fara Supravegherea Unui Medic Specialist!- …Decizia Colegiului Medicilor se contrazice cu Conditiile In Care Un Medic Rezident Are Dreptul Sa Opereze!…Si Nu Da Data Exacta .Legea arata foarte clar ca un medic rezident se afla in practica si deci nu are voie sa opereze in Regim Independent!…La acest dosar de Medicina Ilegala este necesar a se aduce mai multe dovezi probatorii !

 35. ============ Ar fi usor de perceout,,,,, ca aceasta Dra. are nevoie de ,,,,,, POPULAritate si special de multi bani ,,,,,, Nu poate fi terfelit numele medicului BRATU,,,,, care isio are IZVORUL din marii specialisti in Stomatologie,,,,, Implantologie,,,,, C M F si multe altele de F F F Bine,,,,,, Eu in locul multor Nume i as cere mai multe daune ,,,,,, ,

 36. ============== NU MERITA SA LUAM IN SEAMA ,,,,,,, ASEMENEA DEFAIMARI ,,,,, VADIT SUBIECTIVE ,,,,, !!!!! ,,,,,, TENDENTIOASE SI PROFITABILE ,,,,,, CU IZ DE FOLOASE NECUVENITE ,,,,, SAU LIPSA PROBELOR CREDIBILE,,,,,, PENTRU ,,,,, INTERES ,,,, !!!! //// ????

 37. sa-i puna pe cal sau rotisor si sa le dea cu pulanu pina vomita tot..inainte bateau pentru avort, acum pentru dinti///adevarul va iesi la iveala fie daca ii strange la usa. le pune zabala sau ii aseaza pe cal. sa isi faca legea legea
  asa se va afla adevarul..pe vremea lu ceausesc stomatologii erau folosiyti la interogatorii, unu din 3 avea contract cu o sectie de militie sau securitate, acolo schingiuiau in voie, pina si securistii nostrii sau sefii de partid mergeau in tarile socialiste ca sa isi faca proteze

 38. La fel am fost operata de dr rezidentChirciu Daniela si pe foaie era parafa dr Talpos. La colegiul medicilo m am lovit de usi inchise. M am trezit cu 7 extractii la partea de sus si fire in gura fara sa stiu…ce mai pot face??

Leave a Reply