PREMIERE! “Capcaunii sacri” ai lui Pascal Bruckner, adusi pe scena Teatrului National din Timisoara pentru a inchide stagiunea! Un nou experiment teatral, marca Sabin Popescu

sabin-popescu

Actorii Teatrului National repeta intens pentru ultimele doua premiere ale stagiunii, programate chiar inainte de plecarea in vacanta. Astfel, miercuri, 29 iunie, de la ora 19, la Sala 2, este programat spectacolul Capcaunii sacri dupa Pascal Bruckner.


O comedie sarcastica, in care ironia, umorul si ferocitatea se impletesc cat se poate de strans, Capcaunii sacri este o adaptare pe care Sabin Popescu, in dubla calitate de scenarist si regizor, o face „basmului filosofic” al lui  Pascal Bruckner, plasand povestea capcaunului care experimenteaza abstinenta culinara in lumea, in egala masura, adevarata si fictiva a Hollywood-ului.

Ii putem reintalni in distributia spectacolului pe actorii Victor Manovici, Calin Ionescu, Laura Avarvari, Valentin Ivanciuc, Bogdan Spiridon, Iuliana Craescu, Florin Ruicu, Flavius Retea si Constantin Tovarnitchi. Echipa de creatie este completata de Zsolt Fehervári (scenografia), Ilie Stepan (muzica), Alin Radu (coregrafia), Lucian Matei (video design) si Florian Putere (light design).

snur luni seara17

Stagiunea 2015-2016 se incheie cu un spectacol al maximei sinceritati. Vorbeste cu mine este o intalnire eliberata de constrangerile personajului, o intalnire intre actori si publicul lor.

Scenariul semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia, propune un altfel de spectacol: experiment, confesiune, dialog – un joc. Un joc uneori  dureros de delicat, aproape brutal alteori, un joc a carui miza este leacul pentru noul (si vechiul) „mal de siècle”: comunicarea.

Textele spectacolului sunt semnate de Ioan Peter, Stefan Caraman, Geanina Jinaru-Dobos, Lorena Lupu si de actorii care alcatuiesc distributia:  Claudia Ieremia, Ion Rizea, Catalin Ursu, Calin Stanciu jr. si Amalia Hutan. Versurile cantecelor ii apartin lui Calin Stanciu Jr. Scenografia apartine unui artist a carui cariera teatrala este legata indisolubil de Teatrul National – Geta Medinski, iar sound designul este semnat de Horea Crisovan. Premiera are loc joi, 30 iunie, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari”. (M.I.)

 

 

Leave a Reply