Razie a mascatilor in discotecile si barurile din Timis! S-au aplicat 300 de amenzi, iar 9 persoane recalcitrante au fost retinute si duse in arest

razie discoteca

Politistii din Timis, in special cei de la Ordine publica si Investigatii criminale, sprijiniti de jandarmi, au efectuat, in weekend, actiuni de control in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, in vederea asigurarii unui climat corespunzator de siguranta civica, a prevenirii si combaterii eficiente a fenomenului criminogen.


Astfel, in perioada 5 – 7 august, peste 400 de politisti si jandarmi au fost angrenati in derularea a 46 de actiuni de control, in urma carora au constatat 37 de fapte penale si s-au aplicat peste 300 de sanctiuni contraventionale. “In urma actiunilor intreprinse, politistii au constatat 37 de infractiuni, dintre care 10 de natura judiciara si 27 de alta natura, iar  fata de 9 persoane s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore. De asemenea, au fost aplicate 307 sanctiuni contraventionale, 77 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice”, ne-a comunicat Biroul de presa al IPJ Timis.

De asemenea, si politistii de la Rutiera au desfasurat activitati, in urma carora au aplicat 202 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de aproape 100.000 de lei.

Dintre exemplele prezentate de politisti, am retinut urmatoarele:

In noaptea de 5 spre 6 august a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Sectiei 3 Timisoara au depistat un tanar de 17 ani banuit de comiterea infractiunii de talharie. In fapt, in cursul serii, acesta, aflandu-se in incinta unei societati comerciale, ar fi sustras mai multe pachete de tigari, dupa ce ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen in directia vanzatoarei. S-a procedat la retinerea pentru 24 de ore a banuitului, acesta fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva.

Politistii Sectiei 2 Rurale Sacalaz au depistat o femeie de 31 de ani si un barbat de 40 de ani in timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarilor cu aparatul etilotest, au rezultat valori de 0,93 si 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care ambii soferi au fost condusi la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele acestora au fost intocmite dosare penale.

La data de 7 august a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Sectiei 3 Timisoara au depistat un tanar de 19 ani banuit de comiterea unui furt din locuinta. In fapt, acesta ar fi patruns intr-un imobil neasigurat, de unde ar fi sustras 4 telefoane mobile si o tableta, bunuri recuperate de politisti. S-a procedat la retinerea pentru 24 de ore a banuitului, acesta fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Timis. (G.I.)

 

Leave a Reply