BREAKING NEWS! Un taximetrist din Lugoj a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit de doi adolescenti din Darova    Un transportator important din Timisoara, la un pas sa-si inchida firma din cauza abuzurilor la care este supus de un agent de la Politia Rutiera    ACS Dumbravita a promovat in divizia C la fotbal, dupa ce la baraj a trecut lejer de Viitorul Simian, din Mehedinti, cu scorul total de 11-0    Sindicatul EUROPOL protesteaza fata de decizia judecatorilor de a-l condamna pe fostul deputat Cristian Boureanu doar la 2 ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru ultraj si plata a 7.000 de euro     Agentia Terra Tourism, din Bucuresti, si-a anuntat partenerii si clientii ca nu-si mai poate onora obligatiile contractuale, ca va declansa procedura insolventei, si le-a recomandat sa se adreseze asiguratorului City Insurance    Fiul unui roman casatorit cu o indianca, Dinu Alex, din orasul Arumanoor, s-a sinucis dupa infrangerea Argentinei cu Croatia

EXCLUSIV! Doar 19 judecatori din Timis sustin protestul magistratilor din toata tara, care ameninta cu blocarea instantelor! Protestatarii cer eliminarea discrepantele salariale dintre judecatori si procurori

judecata1

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a votat, marti, in favoarea memoriului semnat de aproape 800 de judecatori din Romania, care au amenintat ca blocheaza instantele daca nu se va decide aplicarea nediscriminatorie a OUG 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

“A ieşit asa cum ati vrut dumneavoastra, aveti o majoritate zdrobitoare”, le-a spus presedintele CSM, Mircea Aron, reprezentantilor judecatorilor prezenti marti in sala de sedinte.

“Refuzul platii drepturilor salariale lunare la nivelul stabilit prin lege reprezinta o incalcare flagranta a principiului independentei judecatorilor, constituind un mijloc de presiune exercitat asupra acelor magistrati care nu beneficiaza de un tratament echitabil si nediscriminatoriu in raport cu alte categorii apartinand aceluiasi corp profesional”, se mentioneaza in memoriu, cu precizarea ca nemultumiri similare – precum neplata drepturilor salariale restante, inechitatile din sistemul de salarizare -, au provocat protestul magistratilor din 2009, eveniment fara precedent pentru sistemul judiciar din Romania, care a dus la blocarea pentru 30 de zile a oricarei activitati judiciare.

Acest protest a fost sustinut, in mod neasteptat, chiar si de catre Procurorul General al Romaniei. „Nu este permis sa fie vreo discrepanta in cadrul corpului magistratilor. Ordonanta 20/2016 tocmai asta a urmarit: eliminarea discrepantelor salariale in cadrul familiilor ocupationale respective, iar familia ocupationala, pentru a ma exprima in termenii ordonantei, trebuie sa aiba un nivel de salarizare echitabil si sa nu produca noi probleme salariale”, a declarat Augustin Lazar, la sediul CSM. De remarcat ca pe lista protestatarilor se regasesc si 19 judecatori din Timis, care au trecut peste temerile unor sanctiuni din partea conducerii Curtii de Apel si s-au alaturat colegilor magistrati din toata tara.

Este vorba, in primul rand, despre toti judecatorii de la Judecatoria Lugoj, respectiv Carmella Rozalia Cordos, Alina Adriana Cret, Simona-Mariana Mihai, Eugen Cosmin Parfin, Valentin Marian Pascu, Fulvia-Elisabeta Sterfenitu si Ion Radu Varluga, un judecator de la Judecatoria Faget, Ovidiu Scarlatescu, patru judecatori de la Judecatoria Timisoara, respectiv Ioana Maria Campean, Madalina Nicoleta Vartopeanu, Alexandra Petre si Mihai Cepes, dar si sapte judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, in frunte cu Flavia Florenta, sotia sefului DIICOT Timisoara, urmata de Dumitru Popescu, Stefania Emanuela Popescu, Diana Patrascu-Duma, Aurelia Schnepf, Razvan Florin Patru si Nela Adelia Florea.

Sa mai spunem ca la instantele de pe raza Curtii de Apel Timisoara impart dreptatea nu mai putin de 295 de magistrati. (G.I.)

 

 

 

 

One Response to EXCLUSIV! Doar 19 judecatori din Timis sustin protestul magistratilor din toata tara, care ameninta cu blocarea instantelor! Protestatarii cer eliminarea discrepantele salariale dintre judecatori si procurori

  1. Justiție furata says:

    Era normal ca familiile de șpăgari și corupți ai magistraturii sa ceara bani!? Cine sunt corupții din lista?! Simplu familia fotbalistului Scarlatescu..și familia Popescu de la Curte..ultimii din urma spăgării constanți ai firmelor multinaționale…de altfel dosarele fostei SIPA evidențiază spăgării instantelor..or cum în curând vor fi publice speram la adresele de sesizare ale SRI aceste fenomene sa fie duse cu duba DNA Central..pe curand!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: