EXCLUSIV! Procurorul Ion Brasoveanu ramane inca un mandat la conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara! Contracandidatul sau s-a retras din concurs din motive necunoscute

ion_brasoveanu

Procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Ion Brasoveanu, si-a asigurat inca un mandat la conducerea unitatilor de parchet din Banat, dupa ce a castigat concursul pentru numire pe functie organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.


Initial, la aceasta competitie pentru cea mai importanta functie din magistratura banateana si-a depus candidatura si Filip Mioara Violeta, procuror la Curtea de Apel Timisoara, insa, paradoxal, domnia sa a decis sa nu se mai prezinte la primul examen, respectiv testul psihologic, din data de 15 mai.

Deocamdata, nu se cunoaste motivul pentru care procurorul Filip Mioara Violeta a declarat forfait la examenul pentru functia de procuror general, insa nu este exclusa parafarea unei intelegeri cu Ion Brasoveanu pentru mentinerea unei functii de procuror general adjunct.

Revenind la concursul organizat in perioada 25 martie – 23 iunie, la Bucuresti, trebuie sa spunem ca Ion Brasoveanu a trecut cu note mari toate probele – respectiv testarea prihologica, evaluarea capacitatii de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, precum si verificarea rezistentei la stres, proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei, dar si testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane -, astfel ca a fost declarat castigator cu media 9,88.

Procurorul Marius Neculce, care a candidat pentru functia de procuror general adjunct, a obtinut nota 9,43 la proiect si 7,80 la testarea scrisa, iar media de 8,61 i-a permis sa ocupe in continuare functia din staff-ul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

In cadrul aceleiasi competitii, procuroarea Ionescu Dana Maria a invins-o pe colega sa, Rus Lavinia, si a fost numita in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

La unitatile de parchet de pe raza Curtii de Apel Timisoara au mai avut loc noi numiri in functiile de prim procuror sau prim procuror adjunct la Deta, Sannicolau Mare, Faget, Arad, Lipova, Ineu, Gurahont, Chisineu Cris, Resita si Oravita.

Procurorul Ion Brasoveanu a venit la conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara in iunie 2013, cand a facut rocada mare cu procurorul Vasile Bac, care a “coborat” un etaj mai jos in Palatul Dicasterial, la sefia Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. (G.I.)

 

Leave a Reply