TRAFIC DE MIGRANTI! Politistii din Arad care protejau reteaua de migranti cu sediul in Palestina, pusi sub control judiciar! Ofiterul de la DGA Arad care si-a inchiriat casa la traficanti, cercetat in stare de libertate

silviu-popescuProcurorii DIICOT Timisoara au decis sa-i plaseze sub control judiciar, pentru 60 de zile, pe cei doi politisti din Arad care asigurau protectia uneia dintre cele mai sigure retele de trafic de migranti din vestul tarii, coordonata tocmai din Palestina.


Subcomisarul Sergiu Marza, care lucreaza pe linia combaterii infractionalitatii transfrontaliere in cadrul Politiei de Frontiera Arad, si Traian Ciul, fost subofiter in cadrul Politiei de Frontiera Arad, aveau rolul de antemergatori ai masinilor care transportau migranti din Romania in Ungaria.

Practic, oamenii legii asigurau nu numai liniste pe durata drumului in Romania, dar si trecerea peste granita in Ungaria, fara controale, a masinilor pline cu refugiati.

Conform unor surse apropiate anchetei reteaua era extrem de bine organizata, fiind coordonata din Palestina. Un cetatean israelian racolara transfugi afro-asiatici, care apoi calatoreau din Turcia prin Bulgaria in Romania.

In tara noastra activa un turc care se ocupa de organizarea transportului spre occident, dar si de racolarea unor persoane din centurl pentru refugiati. migrantii erau dusi la Arad, cu masini, apoi o femeie coordona trecerea granitei de catre acestia.

Ea inchiriase o casa de refugiu, unde migrantii stateau pana la plecare. Surse din cadrul anchetei au dezvaluit ca imobilul din Arad, unde erau cazati traficantii de migranti si, posibil, o parte dintre migrantii pregatiti pentru “debarcarea” in Ungaria, apartine unui ofiter de la DGA Arad, Silviu Popescu, care a si fost adus la DIICOT Timisoara, pentru audieri.

„Are o casa in Aradul Nou, iar  imobilul era al matusii sale care a decedat in urma cu aproximativ doi ani. El si sora lui au compartimentat casa. Cei carora le-a inchiriat imobilul ar fi traficanti de migranti si nu se stie daca Popescu a avut sau nu o implicare. Nu stiu daca sunt dovezi ca Silviu Popescu ar fi stiut cu ce se ocupa chiriasii de acolo, mai ales ca el nici nu locuia acolo”, spune un apropiat al lui Popescu. Deocamdata, procurorii DIICOT nu au reusit sa probeze faptul ca ofiterul anticoruptie stia cu ce se ocupa chiriasii sai, astfel ca va fi cercetat, in continuare, in stare de libertate.

“Reteaua, formata dintr-un palestinian, un apatrid de origine turca si cetateni romani, actiona pe relatia Asia – Romania – Ungaria – Austria, fiind structurata pe mai multe paliere, respectiv organizatori, transportatori, gazduitori, calauze, fiecare avand atributii precis delimitate. Membrii gruparii percepeau de la fiecare migrant sume cuprinse intre 5.000 – 7.000 euro pentru a-i sprijini sa treaca ilegal frontiera”, au comunicat procurorii DIICOT.

In fapt, migrantii erau directionati catre municipiul Arad, unde erau preluati de catre membrii gruparii si cazati temporar intr-un imobil situat la intrarea in oras. Ulterior, dupa stabilirea detaliilor si insusirea de catre migranti a modalitatii de tranzitare a frontierei, locatiilor unde urmau sa se regrupeze pe teritoriul Ungariei etc., membrii gruparii ii transportau pe migranti, cu diferite microbuze, pana in apropierea frontierei cu Ungaria, in locatii anterior studiate, unde erau debarcati, migrantii urmand sa tranziteze frontiera pedestru.

De asemenea, la randul lor, membrii gruparii treceau frontiera la bordul autoturismelor si ii preluau pe migranti de pe teritoriul Ungariei, din locatii prestabilite, pentru a-i transporta mai departe catre state din vestul Europei.

“In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat faptul ca activitatea grupului infractional a fost sprijinita de catre cadrele politiei de frontiera CTD, ofiter la Politia de Frontiera Arad – Biroul de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere si MS, fost subofiter in cadrul aceleiasi institutii, care au facilitat activitatea de trafic de migranti. Suspectii aveau rolul de a supraveghea operatiunile de imbarcare a migrantilor in autoturisme, de la locatia unde erau adapostiti in municipiul Arad, si de a asigura traseul catre frontiera, cu rol de antemergatori, pentru a evita depistarea in trafic a autoturismelor cu migranti la un eventual control inopinat”, se mai precizeaza in comunicatul oficial DIICOT. (Gh. Ilas)

Sursa foto: pressalert.ro

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “TRAFIC DE MIGRANTI! Politistii din Arad care protejau reteaua de migranti cu sediul in Palestina, pusi sub control judiciar! Ofiterul de la DGA Arad care si-a inchiriat casa la traficanti, cercetat in stare de libertate

Leave a Reply