INCREDIBIL! 60 de fosti magistrati din Romania incaseaza pensii lunare de peste 22.000 de euro! Ministrul Justitiei pune aceasta anomalie pe seama unei “scapari a legii”

justitie

Nu mai putin de 60 de fosti magistrati au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe luna. Adica, in moneda europeana, mai mult de 22.000 de euro. Incredibil, dar adevarat, intr-o tara in care salariul minim net este de 925 de lei pe luna, exista fosti magistrati, judecatori sau procurori, care, “printr-o scapare a legii”, incaseaza lunar cuantumul a 1.000 de salarii minime pe economie.


Aceasta dezvaluire a fost facuta de ministrul Raluca Pruna, intr-o postare pe Facebook, in contextul grevei magistratilor. “As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuti in avocatura – never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scapare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toti cei detasati din alta localitate (inclusiv membrii CSM)”, a scris Raluca Pruna.

Mentionam ca mai multe instante din Romania au adoptat un asa numit Memorandum cu problemele justitiei din Romania, dar in realitate actiunile lor de protest vizeaza includerea lor in ordonanta prin care au fost crescute salariile medicilor si profesorilor.

Dupa greva efectuata de magistratii argeseni saptamana trecuta, la care au aderat doar judecatoriile de pe raza judetului si Tribunalul Arges, un cotidian local a publicat lista salariilor judecatorilor din judet. In lista prezentata de ziarulancheta.ro se regasesc si nume de magistrati cu salarii cuprinse intre 3.000 si 5.000 de lei, dar si numeroase venituri de 12.000, 13.000 sau 14.000 si chiar peste 17.000 de lei.

Conform datelor furnizate de Ministerul Justitiei, in primele sapte lunin ale anului 2016, un numar de 920 de  judecatori pensionari au incasat pensii in cuantum de 8.674.418 lei, ceea ce inseamna o medie de aproape 9.500 de lei. (V.E.)

 

Leave a Reply