BREAKING NEWS! PSD a convocat, astazi, Comitetul Executiv, unde se va stabili daca Liviu Dragnea mai poate ramane in fruntea partidului dupa condamnarea la 3 ani si jumtatate de inchisoare cu executare    Cucsa, Gavrilita, Pau, Simonis si Suciu sunt parlamentarii de Timis care au votat modificarile la Codul Penal care transforma Romania intr-un rai al borfasilor     Cornel Samartinean, liderul PMP Timis exclude posibilitatea ca mandatul de consilier judetean pierdut de Roxana Iliescu sa fie preluat de vreun popular racordat la interesele altui partid    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis ca familia santajata si amenintata de interlopul Bogdan Tirca sa fie protejata de Politie    Mai multi angajati ai Filarmonicii Timisoara au avut castig de cauza, la Judecatoria Timisoara, in dosare care au avut ca obiect litigii de munca     Autoritatile din Columbia au confiscat 14 replici ale tricourilor selectionatei nationale de fotbal, participanta la Cupa Mondială 2018, care erau impregnate cu 5 kilograme de cocaina si urmau sa fie trimise in Olanda

DEZVALUIRI CAZONE! 30 de scriitori au fost chemati la Politie! Declaratiile lor pe propria raspundere, adunate intr-o carte eveniment de catre jurnalistul Robert Serban

scriitoripolitie

Nu mai putin de 30 de scriitori din toata tara, printre care si sase din Timisoara, au fost instigati sa faca dezvaluiri complete despre intalnirilor lor cu oamenii legii. Cand au fost chemati la Politie, de ce, cum au fost tratati de catre aparatorii linistii si ordinii publice.

Marturisirile celor 30 de slujitori ai condeiului au fost cuprinse intr-un inedit volum de proza, un autentic dosar literar, in care imaginea politistilor – din trafic sau din spatele dosarelor de cercetare penala, surprinsa cu cagula de interventie sau cu zambetul de proximitate – devine leitmotivul intregului demers editorial.

„Am auzit, de-a lungul timpului, multe povesti nascute din intersectia scriitorilor cu oamenii legii, spuse de primii. Majoritatea cu haz. Toate cu talc. De ce n-ar sta o parte dintre ele intr-o carte? De ce sa nu aflam noi cum relationeaza cele doua categorii sociale cand au contact una cu alta? Asa ca am invitat scriitori din generatii diferite sa dea cu subsemnatul despre intalnirile lor cu politia. Sau cu militia. Si au facut-o. Nu stiu daca doamnele autoare si domnii autori din aceasta carte chiar au patit ceea ce povestesc ori se joaca nitel cu imaginatia. Domniile lor se jura ca totul e intocmai cum scrie aici. Eu, unul, ii cred. Si, oricum, atat timp cat exista politie care sa stabileasca ce este si ce nu este adevarat, noua, celorlalti, nu ne ramane decat sa stam linistiti la locurile noastre. Si sa facem un lucru brav: sa citim.”, ne recomanda Robert Serban, coordonatorul acestui inedit proiect literar.

robert S

Asadar, nu pierdeti “Scriitori la politie”, un volum de proza care va fi lansat in curand pe piata, unde veti gasi momente comice sau de-a dreptul tragice, iesiri ingenioase din situatii critice sau autodenunturi involuntare. O carte care reuneste declaratiile pe propria raspundere ale “subsemnatilor” Lavinia Balulescu, Lavinia Braniste, Ruxandra Cesereanu, Andrei Craciun, Oxana Silviu Dachin. Péter Demény, Sorin Ghergut, Ioan Grosan, Florin Iaru, Nora Iuga, Florin Lazarescu, V. Leac, Stefan Manasia, Viorel Marineasa, Ioan T. Morar, Bogdan Munteanu, Ioana Nicolaie, Veronica D. Niculescu, Radu Paraschivescu, Bogdan O. Popescu, Alexandru Potcoava, Daniela Ratiu, Adrian G. Romila, Radu Sergiu Ruba, Doina Rusti, Ana Maria Sandu, Simona Sora, Moni Stanila, Robert Serban, Pavel Susara, Simona Tache, Marcel Tolcea, un cristian, Mihail Vakulovski si Radu Vancu despre ciocnirile lor cu oamenii legii… (M.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: