BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

DREPTATE VS ADEVAR! Cristina Tarcea, noul presedinte al Curtii Supreme: Judecatorii trebuie sa dea solutii dupa probele din dosar, nu dupa instinctul de dreptate!

iulia-cristina-tarcea

Judecatoarea Cristina Tarcea, noul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, recomanda judecatorilor sa nu se lase influentati de presiunile venite din partea opiniei publice in luarea deciziilor, iar sentintele sa fie bazate doar pe probele din dosar, nu pe instinctul de dreptate.

“Un judecator cu vocatie nu se va lasa impresionat sau intimidat de elemente externe dosarului, iar experienta acumulata nu face altceva decat sa te caleasca in fata unor astfel de riscuri. Desigur, uneori pretul este greu, pentru ca poti tu insuti sa devii tinta atunci cand nu raspunzi unor asteptari publice, dar menirea unui judecator nu este aceea de a da solutia pe care o doreste opinia publica, ci solutia corecta, intemeiata pe dispozitiile legii si pe toate probele administrate in cauza”, a precizat Cristina Tarcea intr-un interviu acordat pentru Q Magazin.

“Sunt situatii in care instinctul iti sopteste faptul ca adevarul este altul decat cel care rezulta din probele pe care le-ai administrat temeinic si cu mare grija. Instinctul trebuie ascultat si te determina sa fii mult mai atent si minutios in analiza, dar de multe ori, in ciuda acestor eforturi, nu poti sa-ti probezi instinctul”, a mai spus presedinta Curtii Supreme, cu o aluzie subtila la tendinta procurorilor de a se promova ca infaptuitori principali ai justitiei.

“Atat timp cat judecatorul este cel care pronunta o hotarare de condamnare sau de achitare, instantele sunt cele care fac justitie, iar asta nu poate fi schimbat!”. (V.E.)

One Response to DREPTATE VS ADEVAR! Cristina Tarcea, noul presedinte al Curtii Supreme: Judecatorii trebuie sa dea solutii dupa probele din dosar, nu dupa instinctul de dreptate!

  1. ionik says:

    pacat ca doar o …recomandare …

Leave a Reply

%d bloggers like this: