BREAKING NEWS! Un taximetrist din Lugoj a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit de doi adolescenti din Darova    Un transportator important din Timisoara, la un pas sa-si inchida firma din cauza abuzurilor la care este supus de un agent de la Politia Rutiera    ACS Dumbravita a promovat in divizia C la fotbal, dupa ce la baraj a trecut lejer de Viitorul Simian, din Mehedinti, cu scorul total de 11-0    Sindicatul EUROPOL protesteaza fata de decizia judecatorilor de a-l condamna pe fostul deputat Cristian Boureanu doar la 2 ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru ultraj si plata a 7.000 de euro     Agentia Terra Tourism, din Bucuresti, si-a anuntat partenerii si clientii ca nu-si mai poate onora obligatiile contractuale, ca va declansa procedura insolventei, si le-a recomandat sa se adreseze asiguratorului City Insurance    Fiul unui roman casatorit cu o indianca, Dinu Alex, din orasul Arumanoor, s-a sinucis dupa infrangerea Argentinei cu Croatia

ALERTA! Candidatii fara scoala, minim 10 clase, nu mai pot obtine permisul auto! Scolile de soferi raman fara autorizatie daca cel putin jumatate dintre candidati nu promoveaza examenul

examen-auto

Candidatii la examenul de obtinere a permisului auto vor fi obligati sa aiba cel putin 10 clase, iar examenul va fi inregistrat video. Aceste masuri fac parte din Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera, ce va fi implementata in perioada 2016-2020, care au fost aprobata, miercuri, in sedinta de Guvern.

Astfel, pe termen scurt, este prevazuta introducerea inregistrarii video a examenelor pentru obtinerea certificatelor si atestatelor profesionale, iar pe termen lung se pregateste modificarea legii in asa fel incat scolile de soferi sa nu-si poata prelungi autorizatia de functionare daca minim 50% dintre cursanti nu promoveaza examenul. Este prevazuta, totodata, crearea cadrului legal necesar pentru reabilitarea si consilierea conducatorilor auto cu abateri grave si repetate de la normele rutiere, mai ales in cazul soferilor profesionisti.

In planul de implementare a strategiei sunt vizate si imbunatatirea evaluarii medicale si psihologice pentru obtinerea permisului auto, prin actualizarea periodica a baremelor de evaluare si eliminarea posibilitatilor de obtinere a avizelor in mod fraudulos. In plus, dupa o anumita varsta, vor fi reduse perioadele de efectuare a controalelor medicale pentru conducatorii auto.

Strategia are ca scop cresterea sigurantei rutiere si reducerea la jumatate a numarului de decese din accidente rutiere pana in anul 2020, fata de anul 2010. Asumarea de catre Romania a acestor obiective este in concordanta cu orientarile comunicate de Comisia Europeana pentru perioada 2011-2020 pentru un spatiu european de siguranta rutiera si reducerea deceselor cu 50% fata de perioada anterioara. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: