IN REM! Procurorul Ciprian Dorobantu, care a demisionat de la DNA Timisoara dupa o acuzatie neclara de alcool la volan, inca nu are calitatea de suspect in vreun dosar penal

dna

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea a infirmat stirea exploziva potrivit careia fostul procuror anticoruptie Ciprian Dorobantu, care si-a desfasurat activitatea la DNA Timisoara, ar fi cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.


Intr-un raspuns la o cerere de informatii formulata in baza Legii 544/2001, procurorii bihoreni au dezvaluit ca Ciprian Dorobantu, actualmente procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, nu are nici macar calitatea de suspect in acest dosar, cercetarile desfasurandu-se, inca, in rem. “Nu a fost inceputa urmarirea penala „in personam” in dosarul la care faceti referire, iar cercetarile sunt in curs”, precizeaza anchetatorii.

Reamintim ca procurorul Ciprian Dorobantu a fost acuzat, la inceputul lunii mai 2016, ca si-ar fi condus masina personala sub influenta bauturilor alcoolice, desi toata operatiunea Politiei Rutiere, cu ridicarea magistratului chiar din fata casei sale, de pe strada Ion Romanu, a ramas invaluita in ceata.

De altfel, la vremea accidentului, Dorobantu se plangea, in unele cercuri, ca a fost victima lui Ioan Cojocari, fostul secretar al Primariei Timisoara – trimis in judecata in dosarul Poli, unde prejudiciul este de peste 8 milioane de euro – care ar fi trimis un echipaj de politie sa-l prinda.

Tocmai pentru a demonstra ca este activ si nu are niciun fel de probleme penale, Ciprian Dorobantu instrumenteaza un dosar deschis de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, disjuns cauza de la Heaven, in care sunt cercetati  fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul secretar al Primariei, Ioan Cojocari.

Cei doi sunt acuzati de neglijenta in serviciu in legatura cu licitatia prin care Dorin Epure, patronul clubului de fite Heaven, ar fi inchiriat o suprafata de teren de 3.000 mp, dar in realitate folosea 12.000 mp. Prejudiciul creat bugetului local a fost de 230.000 de euro, din care nu s-a recuperat niciun cent.

In dosarul initial, instrumentat de DNA Timisoara, fostul sef la Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut, a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare. (G.I.)

Leave a Reply