Plangere penala impotriva ministrului Justitiei! Raluca Pruna este acuzata de fals in declaratii, dupa ce a mintit la CEDO

raluca_pruna

Sindicalistii din Penitenciarul Danubius din Drobeta Turnu Severin o acuza pe Raluca Pruna de fals in declaratii in forma continuata. Plangerea a fost depusa astazi la Parchetul General.


Ea este legata de declaratiile ministrului, care a spus ca a mintit la CEDO in legatura cu construirea a sapte penitenciare, in contextul in care si-a dat seama ca Guvernul anterior nu a lasat bani pentru aceste investitii, ci doar planuri.

“Apreciem ca fapta ministrului Justitiei, Raluca Alexandra Pruna, dincolo de caracterul reprobabil si imoral, imbraca un caracter penal, ca aceste declaratii implica dezinformarea voita in contextul unui angajament al Romaniei fata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului si ca este de natura a produce consecinte juridice, scopul afirmatiei mincinoase fiind evitarea unei posibile sanctiuni”, sustin reprezentantii sindicatului Danubius – Drobeta.

Sindicalistii spun ca Raluca Pruna a dezinformat prin afirmatiile facute la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, fata de care Romania are un angajament. Daca procurorii vor deschide dosar penal, nu este exclus sa o cheme pe Pruna pentru audieri, informeaza Realitatea TV. (V.E.)

 

Leave a Reply