SENTINTA! Elevul criminal de la Colegiul Tehnic Energetic din Timisoara, condamnat la 10 ani de “detentie” intr-un centru de reeducare si plata a 100.000 de euro

elev criminal

Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat in dosarul reglarii de conturi de pe strada Renasterii, din Timisoara, petrecuta in noimbrie 2015, in urma careia un tanar in varsta de 22 de ani a fost injunghiat mortal.


Rafuiala letala a pornit de la cearta dintre doi elevi, de pe holurile Colegiului Tehnic Energetic, care a continua dupa ore, in apropierea scolii. In timpul altercatiei violente, Francesco Corjin, 17 ani, a scos un cutit de vanatoare, cu care l-a injunghiat pe un tanar de 22 de ani, venit in ajutorul adversarului sau.

Acesta a decedat la Spitalul Municipal, chiar in timpul interventiei chirurgicale.

In prima instanta, Tribunalul Timis a decis internarea inculpatului Francesco Corjin intr-un centru de detentie, pe o perioada de 3 ani şi patru luni, pentru savarsirea infractiunilor de omor si port fara drept de obiecte periculoase. Respectiv a unui cutit de vanatoare cu lama de 17 centimetri…

Totodata, instanta l-a obligat pe micul criminal, in solidar cu parintii sai, la plata unei rente viagere de 400 de lei/lunar catre partile civile Peniel Ciobanu şi Mariana Daniela Ciobanu, parintii tanarului ucis, dar si la plata unor daune morale in valoare de 100.000 de euro.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au considerat pedeapsa prea mica si au atacat cu apel hotararea instantei de fond. Judecatorii Curtii de Apel au admis apelul procurorilor si au decis ca Francesco Corjin sa stea nu mai putin de 10 ani intr-un centru de reeducare, mentinand, in rest, toate celelalte obligatii de despagubire a familiei victimei. (V.E.)

Leave a Reply