Se cauta procurori! DNA Timisoara a scos la concurs postul care, pana in mai 2016, a fost detinut de justitiarul Ciprian Dorobantu

DNA Timisoara

Demisia procurorului Ciprian Dorobantu de la DNA Timisoara, in urma unei acuzatii – inca neprobate – ca si-ar fi condus masina sub influenta bauturilor alcoolice, a descompletat organigrama parchetului anticoruptie din Banat.


In aceste condititii, postul de procuror lasat liber de Dorobantu va fi scos la concurs peste o luna de zile, respectiv in data de 23 noiembrie 2016, alaturi de alte 23 de posturi vacante la unitatile de parchet anticoruptie din Bucuresti (7), Alba Iulia (2), Brasov (3), Constanta (2), Galati (2), Iasi (1), Oradea (1), Pitesti (3), Ploiesti (1) si Suceava (1).

La interviul pentru ocuparea acestor functii de anchetatori in cadrul DNA se pot prezenta procurori cu o vechime de cel putin 6 ani in domeniu, cu o buna pregatire profesionala si o conduita morala ireprosabila, care vor fi chestionati asupra cunostintelor din Legea 78/2000 privind combaterea coruptiei, Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, Legea 54/2006 privind DNA, Legea 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei, Legea 317/2004 privind CSM, Codul penal, Partea speciala, cu infractiunile aflate in competenta DNA, Codul de procedura penala, Regulamentul de ordine interioara a DNA.

Doritorii sunt invitati sa-si depuna curriculum vitae, care sa includa traseul profesional, si un numar de 3-5 lucrari reprezentative din activitatea anterioara, la sediul secundar al DNA din Bucuresti, Piata Valter Maracineanu 1-3, pana la data de 17 noiembrie 2016, ora 16.

Reamintim ca ultimele intrari in colectivul de justitiari ai DNA Timisoara s-au produs in octombrie 2015, cand echipei condusa de procurorul sef Lavinia Macovei i s-au alaturat procurorii Codrin Gavra, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad si Minodora Vladu, fost procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. (G.I.)

 

One thought on “Se cauta procurori! DNA Timisoara a scos la concurs postul care, pana in mai 2016, a fost detinut de justitiarul Ciprian Dorobantu

Leave a Reply