BREAKING NEWS! Administratia Prezidentiala a anuntat ca numirea colonelului Cucos Gheorghe-Sebastian in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane se va realiza dupa ce Parchetul Militar se va pronunta in dosarele privind violentele jandarmilor din 10 august    Fostul consilier local al PSD Timis, Ramona Olteanu a fost angajat in functia de director economic al Regiei Autonome „Administratia Canalului Navigabil Bega”     Accident tragic pe centura Timisoarei, intre Dumbravita si Calea Aradului, soldat cu doi morti si patru raniti    Presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu atrage atentia magistratilor sa se faca auziti, pentru a fi stopate abuzurile si vietile distruse, altfel ”vom fi scuipati pe strada si nimeni nu va sari in apararea noastra”    Maria Grapini a starnit mania fanilor Simonei Halep, pe pagina sustinatorilor, dupa ce a felicitat-o pentru victoria de la Toronto    Un nou joc care se raspandeste pe retelele de socializare, Momo, starneste ingrijorarea parintilor si a autoritatilor, dupa ce o fetita in varsta de 12 ani, din Argentina, s-a sinucis

ALEGERI! Avocatii din Timis se pregatesc sa-si aleaga noul decan! Dascalii universitari Lavinia Tec si Sergiu Stanila, favoritii tinerilor, in timp ce conservatorii il sustin, in continuare, pe Valeriu Rauta

lavinia-tec

Agitatie mare in Baroul Timis, dupa ce mai multi avocati au anuntat ca si-au depus candidatura pentru functia de decan si se pregatesc sa ceara votul colegilor, la alegerile din data de 11 noiembrie.

Deocamdata, in cursa pentru functia suprema in barou s-au inscris actualul decan, Valeriu Rauta, care va incerca sa castige un nou mandat, desi in competitie s-au inscris nume sonore din avocatura timiseana, precum Sergiu Stanila, actualul prodecan, Lavinia Tec, actual membru in Consiliul Baroului, Calin Bot, fost candidat la functia de decan, la alegerile trecute, ulterior, o perioada, indeplinind functia de prodecan, si outsider-ul Marcela Bas.

stanila 22

Lista candidaturilor urmeaza sa fie inchisa doar in data de 31 octombrie, deci nu este exclus ca si alti avocati sa-si depuna candidatura pentru alegerea in organele de conducere ale Baroului Timis.

In conditiile in care, la alegerile trecute, Valeriu Rauta a castigat functia de decan, in turul II, pe fondul votului negativ “acordat” contracandidatului, Cristian Clipa, este posibil ca acum batalia cea mare sa se dea intre Sergiu Stanila si Lavinia Tec, ambii foarte cunoscuti in randul avocatilor tineri, intrucat sunt dascali la Facultatea de Drept.

De altfel, in oferta electorala a celor doi favoriti  apar promisiuni dintre cele mai curajoase, cum ar fi renuntarea la indemnizatia de decan, in valoare de 16.000 de lei anual (Sergiu Stanila), sau perspectiva ca Baroul sa suporte taxa aferentă studiilor anului II de pregătire la INPPA Centrul teritorial Timișoara (Lavinia Tec).

Ramane de vazut pe cine vor prefera cei aproape 800 de avocati din Baroul Timis, nu putini avansand ipoteza unui tandem managerial format din Lavinia Tec si Sergiu Stanila.

Reamintim ca pe agenda alegerilor din 11 noiembrie, care se vor desfasura la sediul Facultatii de Drept din Timisoara, se regasesc alegerea decanului, alegerea a 2 membri in Consiliul Baroului, alegerea membrilor si a membrilor supleanti din cadrul Consiliului de Administratie al Casei de Asigurări a Avocatilor, Filiala Timis, dar si a membrilor Comisiei de Cenzori a Filialei Timis a Casei de Asigurari a Avocatilor.

De mentionat ca, in ultimii 25 de ani, Baroul Timis nu a avut niciodata o femeie in functia de decan sau de prodecan. (G.I.)

 

 

 

 

2 Responses to ALEGERI! Avocatii din Timis se pregatesc sa-si aleaga noul decan! Dascalii universitari Lavinia Tec si Sergiu Stanila, favoritii tinerilor, in timp ce conservatorii il sustin, in continuare, pe Valeriu Rauta

  1. Adina M says:

    Succes si cel mai bun sa castige!

  2. Dandoczi says:

    Nu se vorbeste prea mult de candidatura lui Calin Bot, dar fiul fostului sef al SRI Timis ar putea produce surpriza! Traim si vedem

Leave a Reply

%d bloggers like this: