BREAKING NEWS! Un procuror de la Parchetul Timisoara este urmarit penal de DNA, dupa ce a musamalizat un dosar cu interlopi mascati si o agresiune produsa asupra a doi soti    Cucsa, Gavrilita, Pau, Simonis si Suciu sunt parlamentarii de Timis care au votat modificarile la Codul Penal care transforma Romania intr-un rai al borfasilor     Cornel Samartinean, liderul PMP Timis exclude posibilitatea ca mandatul de consilier judetean pierdut de Roxana Iliescu sa fie preluat de vreun popular racordat la interesele altui partid    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis ca familia santajata si amenintata de interlopul Bogdan Tirca sa fie protejata de Politie    Mai multi angajati ai Filarmonicii Timisoara au avut castig de cauza, la Judecatoria Timisoara, in dosare care au avut ca obiect litigii de munca     Autoritatile din Columbia au confiscat 14 replici ale tricourilor selectionatei nationale de fotbal, participanta la Cupa Mondială 2018, care erau impregnate cu 5 kilograme de cocaina si urmau sa fie trimise in Olanda

EXPLOZIV! Presedintele Judecatoriei Timisoara, Mihai-Andrei Balan, a castigat alegerile pentru CSM! Celalalt loc al judecatoriilor in CSM a fost atribuit lui Mihai-Bogdan Mateescu, de la Judecatoria Ramnicu Valcea

Balan_Mihai

Magistratii de pe raza Curtii de Apel Timisoara s-au reunit joi, 27 octombrie 2016, in cadrul adunarilor generale pentru a-si alege reprezentantii in viitorul Consiliu Superior al Magistraturii.

Pana la aceasta ora, dupa centralizarea partiala a rezultatelor, se contureaza faptul ca justitia banateana o sa aiba, in sfarsit, un al doilea reprezentant in CSM, dupa ce, cu peste 20 de ani in urma, banatenii au fost reprezentati in cel mai inalt for de conducere al Justitie de fostul presedinte al Tribunalului Timis, Petre Petrisor.

Este vorba despre judecatorul Mihai-Andrei Balan, presedintele Judecatoriei Timisoara, care alaturi de judecatorul Mihai-Bogdan Mateescu, de la Judecatoria Ramnicu Valcea, au obtinut cele mai multe voturi pentru a reprezenta judecatoriile din tara in urmatorul CSM.

Celalalt candidat al justitiei banatene, Erica Nistor, presdinta Curtii de Apel Timisoara, nu a beneficiat de suficiente voturi pentru a ocupa un loc eligibil pentru accederea CSM.

Cele mai multe voturi au fost obtinute de judecatoarea Lia Savonea (Curtea de Apel Bucuresti), care secondata de Nicoleta-Margareta Tint (Curtea de Apel Brasov), ultimul loc eligibil fiind castigat de Andrea-Annamaria Chis (Curtea de Apel Cluj).

La tribunale, judecatorii au votat-o, in majoritate, pe presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag, urmata de judecatorul Dorin Danci (Tribunalul Maramures). Aceste rezultate pot suferi modificari, in conditiile in care la Tribunalul Bucuresti se vor relua alegerile pentru CSM, intrucat nu a fost cvorum!

Din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in CSM vor intra judecatoarele Mariana Ghena si Simona-Camelia Marcu, iar Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a trimis in CSM pe procurorul Codrut Olaru, fostul sef al DIICOT. Parchetele de pe langa curtile de apel l-au votat pe Cristian-Mihai Ban, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in timp ce parchetele de pe langa judecatorii l-au mandatat in CSM pe Tatiana Toader, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

In orele ce urmeaza, vom afla numele celor doi procurori reprezentanti ai parchetelor de tribunale si numele celui de-al doilea reprezentant al judecatorilor de tribunale.(G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: