EXCLUSIV! Un medic stomatolog din Timisoara, cadru didactic la UMF, va fi cercetat penal pentru practicarea fara drept a unei profesii! O fosta pacienta ii cere daune de 500.000 de euro

george medic

Judecatoria Timisoara a decis sa puna procurorii la lucru in dosarul in care o tanara din Lupeni a reclamat faptul ca a fost folosita pe post de cobai intr-o clinica stomatologica din Timisoara. Astfel, in urma cu cateva zile, magistratii instantei locale au admis plangerea petentei Both Luiza Maria impotriva ordonantei de clasare emise de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si a ordonantei de respingere a plangerii emisa de prim-procuror si a trimis cauza procurorului de caz in vederea completarii urmaririi penale pentru exercitarea fara drept a unei profesii.


“Desfiinteaza ordonanta de clasare emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara la data de 04.02.2016 in dosarul nr. 10230/P/2014 si ordonanta de respingere a plangerii emisa de Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara in dosarul nr. 122/II/2/2016 din data de 25.04.2016. Trimite cauza procurorului in vederea completarii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati. Respinge ca neintemeiata cererea intimatilor Freddy Wallner si Constantin George Dumitru privind obligarea petentei la plata cheltuielilor judiciare in cuantum de 1.000 si respectiv 500 lei reprezentand onorariile avocatilor alesi”, se precizeaza in minuta hotararii.

Tanara a solicitat Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara tragerea la raspundere penala a medicilor Freddy Wallner si Constantin George Dumitru, de la o clinica stomatologica din Timisoara, carora le-a platit aproape 2.500 de euro pentru patru implanturi dentare. Interventia chirurgicala a fost facuta de catre medicul rezident Constantin George Dumitru, care nu avea acest drept, motiv pentru care operatia s-a dovedit a fi un fiasco. “Presedintele Colegiului Medicilor din Romania spune ca un medic rezident poate face astfel de interventii doar sub supravegherea unui medic specialist, care sa-i fie alaturi cand opereaza si care sa-si dea acordul pentru astfel de operatii. Plus ca, in cazurile de implanturi cu aditie de osoasa, este necesar sa se astepte o perioada de 6 luni pentru ca sa se vindece locul cu aditia de os, apoi se pun implanturile. Mie, acesti mafioti care m-au killerit si furat, mi-au facut toata operatia intr-o singura zi, ca sa puna mana pe toti banii”, spune, revoltata, Luiza Both.

freddy wallner

De altfel, pentru a aplana acest scandal medical, proprietarul clinicii, dr. Freddy Wallner, i-a propus tinerei paciente sa-i refaca operatia pe gratis, insa aceasta oferta a fost refuzata. „Ne-am inteles in urma interventiilor chirurgicale facute de dr. George Constantin si neintelegerile post-operatoare cu subnumitul al CNP-ului. Dr. Freddy Wallner va reface operatia efectuata de catre dr. George Constantin, fara nici o pretentie materiala. Se vor inlocui implanturile, respectiv material biologic, fara costuri suplimentare. De asemenea, pacienta Both Luiza va primi protetica (asupra constructiei a 4 coroane pe implant fara costuri). Procesul chirurgical va avea loc aprox. 1-2 luni, in functie de vindecarea locului de unde au fost extrase implanturile”, se arata in intelegerea dintre cele doua parti, care nu a mai fost pusa in aplicare.

Pentru daunele produse de operatia gresita, Luiza Both cere tragerea la raspundere penala a medicului Constantin George Dumitru, pentru exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si despaguburi in valoare de 500.000 de euro. De remarcat ca, in 25.08.2014, Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a dispus inregistrarea sesizarii in randul cauzelor de natura penala si efectuarea de cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de „neglijenta in serviciu” si „exercitarea fara drept a unei profesii” (referat nr. 10230/P/2014) – in conditiile in care „petenta a fost operata gresit de catre medicul rezident George Constantin, care in complicitate cu patronul clinicii, Freddy Wallner, continua sa faca operatii si implanturi dentare fara a avea acest drept”. Ulterior, dosarul a fost repartizat unui alt procuror, care a clasat cauza. (G.I.)

6 thoughts on “EXCLUSIV! Un medic stomatolog din Timisoara, cadru didactic la UMF, va fi cercetat penal pentru practicarea fara drept a unei profesii! O fosta pacienta ii cere daune de 500.000 de euro

 1. Pacienta are grave probleme psihice! Repeta la nesfarsit pe facebook postarea cu articolul din ziar. Mai mult! Are un comportament agresiv, de superioritate si altele. Postarile sale pe pagina sa sunt numai despre propria presoana si numai in locuri exotice. Fetito! Nu cere bani! Du-te la munca !

 2. “Lona Poenescu-“versus Walner sau George!!…de ce sunteti “fratilor” speriati???…Daca nu v-o faceati cu mana voastra,..si erati niste medici cinstiti,..nu se ajungea aici!!…Acum va este rusine ,ca va vede o tara intreaga ???….Dar sa va bateti joc de fata aia…sa o mutilati si sa-i luati banii pe nedrept,nu va fost rusine???…Voi singuri v-ati facut de ras in fata unei tari intregi!!!….fara liceenta la acea data,..si rezident fiind,..locul lui George este la parnaie!!…Nu poti sa faci experimente neautorizate de lege pe oameni,..si apoi sa ai pretentia de “nevinovat!”

 3. Doamna “Poenescu”, nici macar un psiholog nu poate pune etichete de genul asta doar pe baza unui presupus comportament agresiv… Ca victima a unei erori medicale, mi se pare normal sa aiba un comportament agresiv, si sa dea in judecata medicii incompetenti. La fel, faptul ca posteaza pe Facebook o problema privind EROAREA MEDICALA e un comportament normal in astfel de situatii. Probabil nu doreste sa existe si alte persoane care sa pateasca la fel. O lege a comertului spune ca un client multumit spune la doi, unul nemultumit spune la 10, si unul inselat la o suta. Azi, FB ne da posibilitatea sa spunem intregii planete. Iar dansa isi asuma RASPUNDEREA pentru ceea ce afirma.

  Observ mai degraba ca dvs aveti frustrari, si sunteti exagerat de agresiva.La care adaug si NUMELE fals sub care va ascundeti…

 4. Sa ceri 500,000euro daune, pentru 4 implante si sa nu accepti retratamentul gratuit, pot spune cu certitudine ca pacienta este cel putin rau intentionata.
  Cu toate acestea, nu stiu daca si cum s-a finalizat cazul, dar acest proces este cel putin 90% sanse ca medicul sa castige, dearece ceea ce afirma pacienta cu referire la faptul ca nu are dreptul sa insere implanturi sunt total eronate, orice medic dentist are acest drept prin diploma pe care o obtine la finalizarea studiilor, acest doctor cu siguranta are cu atat mai multa acreditare sa le insere fiind pe vremea respectiva medic rezident BMF.

  Interesant ar fi daca medicul i-ar cere aceasta suma daune, in urma defaimarii publice pe care aceasta femeie i-o aduce.

 5. Am o problema asemanatoare ca a doamnei Both .As vrea sa o contactez .Stiti cumva pagina de facebook?
  Cu multumiri.

 6. Am o situatie asemanatoare ca cea a doamnei Luiza Both Stie cineva cum o pot contacta ?Eu am cautato pe net dar nu am gasito.
  Multumesc anticipat .

Leave a Reply