BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Autorizatia de securitate la incendiu a hotelului Roma apare ca emisa in 2001, insa, in urma cu doi ani, pompierii de la ISU Banat a aplicat o amenda pentru nereguli care vulnerabilizau cladirea     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis anunta, pentru 25 octombrie, Ziua Portilor Deschis, cand orice persoana poate vizita institutia fara riscul de a fi retinuta     Fostul sef al ANAF, aradeanul Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de influenta, instanta mentinand si sechestrul pe bunuri de aproape 3 milioane de euro    Sorin Grindeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca are un salariu de "doar" 8.000 de lei pe luna si ca, pentru un asemenea venit, abia si-a convins sotia sa-l lase la Bucuresti    Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala in dosarul in care SC Aeroportul Caransebes SA este suspectat ca a incasat subventii ilegale de la APIA

Un avocat si un executor judecatoresc, retinuti de procurorii DIICOT in dosarul devalizarii statiunii Baile Herculane! Prejudiciul estimat – aproape 30 milioane de euro

diicot_impact

Procurorii DIICOT Caras-Severin au continuat cercetarile in dosarul devalizarii statiunii Baile Herculane si au reusit sa-i identifice pe complicii milionarului Iosif Armas, arestat preventiv in aprilie 2016, pe care i-a retinut si urmeaza sa-i prezinte instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Este vorba despre Dorin Marescu, avocat in Baroul Bucuresti, Ion Sima, executor judecatoresc din Caransebes, Adrian Petru Andritoiu, expert ANEVAR, si Iancu Hrelescu, un speculant imobiliar din Caransebes, care vor raspunde penal pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, delapidare si, in cazul speculantului imobiliar Hrelescu, spalare de bani.  

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada decembrie 2007-august 2008, s-a constituit un grup infractional organizat, coordonat de catre inculpatii ArmasIosif, Marescu Dorin, Hrelescu Iancu s.a. avand drept scop insusirea principalelor active ale SC Argirom International SA si SC Hercules SA.

In perioada mentionata, inculpatul Armas Iosif a instrainat cu sprijinul inculpatului Marescu Dorin, catre inculpatul Hrelescu Iancu, 60 % din actiunile detinute de SC Argirom International SA la SC Aeroportul Caransebes SA, contra unei suprafete de ½ dintr-un teren de 7.406 mp, cu o valoare de piata de 19.033 Euro, iar, ulterior, la un interval scurt de timp, a procedat la instrainarea celor 60 % actiuni catre SC Excav Prod SRL Caransebes contra sumei de 418.408 euro (de aproximativ 21 de ori mai mult decat valoarea la care au fost dobandite), cunoscand ca actiunile provin din savarsirea de infractiuni.

“De asemenea, in aceeasi perioada, au fost insusite de catre membrii grupului, pentru inculpatul Hrelescu Iancu sau pentru altii, prin acte fictive, un numar de 7 imobile (hoteluri, bai termale, restaurante cu o valoare de circulatie de aproximativ 4.032.800 lei si 400.000 de euro) din patrimoniul SC Herclues SA unde SC Argirom International SA era actionar majoritar, cu sprijinul expertului evaluator ANEVAR Andritoiu Adrian Petru si a executorului judecatoresc Sima  Ion. Imobilele dobandite au fost instrainate ulterior catre SC Excav Prod SRL, chiar si cu un pret de aproximativ 12 ori mai mare decat pretul la care a fost achizitionat prin executare silita”, spun procurorii.

La data de 19.03.2008, SC Argirom International SA a intrat in insolventa, creditorul majoritar fiind Ministerul Administratiei si Internelor – Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale UT 350, care detine o creanta de aproximativ 10 milioane de euro.

Prejudiciul estimat in cauza este de aproximativ 123.000.000 lei, valoarea creantelor impotriva SC Argirom International SA.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a 45 de imobile – cladiri (hoteluri, restaurante, spatii comerciale, bai termale, stranduri) si asupra a 30 de imobile – terenuri.

In continuare, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: