Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita si la Timisoara! Cea mai frumoasa parada din ultimii ani, suvolata de elicoptere, a fost urmarita de mii de spectatori

parada-1-dec

Evenimentele dedicate Zilei Nationale a Romaniei au debutat, la Timisoara, cu intonarea imnului national, dupa care a urmat o slujba oficiata de mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, alaturi de un sobor de preoti.


Cea mai frumoasa parada militara din ultimii ani a fost precedata de mesajul premierului Dacian Ciolos, citit de prefectul Mircea Bacala, dupa care in fata miilor de timisoreni – care au flancat in numar mare bulevardul Revolutiei 1989 din Timisoara, in zona Palatului Administrativ – au defilat formatiuni ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii, Penitenciarului Timisoara, Directiei Politiei Locale a Municipiului Timisoara, dar si doua aparate de zbor ale Escadrilei de Elicoptere de la Giarmata, care au survolat bulevardul pe toata durata paradei.

“Este o zi in care trebuie sa trecem peste tot ceea ce poate ne desparte si sa ne uneasca in scopuri comune”, a declarat, concesiv, presedintele CJ Timis, Sorin Grindeanu, in timp ce primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a avut un mesaj mai patriotard.

“De Ziua Nationala a Romaniei, imi face placere sa urez tuturor timisorenilor, tuturor cetatenilor Romaniei, la multi ani, sanatate, prosperitate si cat mai multe succese, aici in patria noastra comuna, Romania!”. Dupa ora 12, miile de timisoreni care au urmarit parada militara s-au deplasat catre zona centrala a orasului, unde fanfara militara a intonat un colaj de catece patriotice. (Gh. Ilas)

 

Leave a Reply