SANTAJ ! Comisar de politie retinut de procurorii DIICOT pentru complicitate la santajarea unui cetatean israelian !

diicot_impact

Comisarul Narcis Ion Dumitru, sef serviciu in cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI), a fost retinut de DIICOT pentru 24 de ore, el fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la santaj..


Ofiterul de la IGI este acuzat ca a sprijinit o grupare formata din cetateni romani si israelieni, care rapeau oameni de afaceri de origine israeliana si ii obligau, folosind arme de foc, sa le remita mari sume de bani, arata DIICOT. 

Potrivit sursei citate, in aprilie 2014, au fost trimisi in judecata Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef Shmuel, Mihai Mila (un apropiat al lui Gigi Becali) si Zadok Beg.

Acestia erau acuzati ca, in noaptea de 3 iunie 2013, prin amenintare cu o arma de foc, l-au rapit pe Mikael Harfi (administrator al mall-ului Grand Arena), pe care l-au obligat ca, in schimbul eliberarii, sa le plateasca o mare suma de bani. 

Dosarul a fost disjuns atunci cu privire la mai multe fapte si persoane in vederea continuarii cercetarilor pentru complicitate la comiterea infractiunii de santaj, avandu-se in vedere inclusiv evenimentele care s-au derulat in sediul Inspectoratului General pentru Imigrari (fost ORI) in jurul datei de 4 aprilie 2013.

Procurorii DIICOT sustin ca, incepand cu luna aprilie 2013, Narcis Ion Dumitru a aderat si a sprijinit grupul infractional format de Simhon Efraim Atzmon si Kastro Charli.

Astfel, Narcis Ion Dumitru, in calitate de sef al Serviciului Depistari si Combaterea Sederii si Muncii Ilegale a Strainilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari – Directia pentru Imigrari a Municipiului Bucuresti, in baza unei intelegeri anterioare cu Simhon Efraim Atzmon si Kastro Charli, a inlesnit acestora obtinerea, prin constrangere, de la un cetatean israelian, a unui folos patrimonial injust, respectiv suma de 135.000 de euro dobandita de cei din urma prin amenintarea constanta a victimei cu formularea unor plangeri penale nereale.

Pentru atingerea acestui scop, Narcis Ion Dumitru a procedat la citarea nelegala a persoanei vatamate si apoi a participat la punerea in practica a “scenariului” derulat in sediul Inspectoratului General pentru Imigrari, procedand la incatusarea lui Simhon Efraim Atzmon in afara cadrului legal si a oricarei competente de a desfasura activitati de cercetare penala.

“S-a retinut ca inculpatul s-a implicat direct in pretinsa ‘negociere’ derulata de catre persoana vatamata cu un martor din prezenta cauza, contribuind astfel esential la mentinerea victimei intr-o stare de acuta presiune psihica, sub imperiul careia aceasta a fost determinata la semnarea unui contract fictiv de imprumut si la plata, in temeiul acestuia, a sumei de 135.000 de euro, respectiv 15.000 de euro in numerar si contravaloarea sumei de 120.000 de euro prin virament bancar”, se mai precizeaza in comunicatul procurorilor DIICOT. (V.E.)

Leave a Reply