SURPRIZA! Fina pesedistului Liviu Dragnea, propunerea PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru al Romaniei! “Ne intoarcem in trecut, la guvernarea de cumetrie din vremea lui Adrian Nastase!”, au comentat liderii Opozitiei

sevil

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a anuntat, azi, ca propunerea PSD-ALDE de premier este Sevil Shhaideh, actual secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii. Sevil Shhaideh a fost mana dreapta a baronului Nicusor Constantinescu la Consiliul Judetean Constanta, dupa care a lucrat cu Dragnea ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii in guvernul Ponta.


Dragnea a mai declarat azi ca “aveam dreptul legitim sa solicit functia de premier” dupa alegerile parlamentare, dar a renuntat din cauza declaratiilor presedintelui si din cauza legii care interzice unui condamnat sa fie premier.

De mentionat ca Sevil Shhaideh este primul ministru post-revolutionar care a depus juramantul cu mana pe Coran.

Shhaideh are o legatura apropiata de Liviu Dragnea si Nicusor Constantinescu. Pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu s-a casatorit si a devenit doamna Shhaideh. Martori  la eveniment au fost Nicusor Constantinescu si Liviu Dragnea (un statut similar nasilor în religia ortodoxa). Un an si jumatate mai tarziu, Shhaideh era numita secretar de stat în Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice condus de Liviu Dragnea.

Începand cu 1987, Sevil Shhaideh a fost analist programator, iar apoi a devenit Director al Directiei Sisteme Informatice la Consiliul Judetean Constanta. Pana în 2012 Sevil Shhaideh a fost Director al Directiei Generale de Proiecte din Consiliul Judetean Constanta.

Sevil Shhaideh este martor în dosarul de coruptie privind scoaterea de informatii/documente clasificate secret de stat din DNA referitoare la firma Tel Drum, scria jurnalista Sorina Matei pe blogul sau in 2015. Acele documente ar fi trebuit, potrivit anchetatorilor, sa intre în posesia lui Liviu Dragnea, prin intermediul lui Valentin Preda, un alt apropiat de-al sau.

Printre cei 9 inculpati pentru fapte de coruptie, dosarul 435/P/2012 îi vizeaza în principal pe Emil Manolachi, ofiterul de politie judiciara care ulterior a fost dat afara din DNA, care a recunoscut faptele si care a fotografiat cu un aparat, scos din DNA si înmanat informatiile referitoare la firma Tel Drum cuprinse în dosarul penal 67/P/2012 apropiatului lui Liviu Dragnea si pe Valentin Preda, prins pe 19 Februarie 2012 de procurori în timp ce avea documentele la el – aparatul foto care continea informatiile- si urma sa intre în ministerul Dezvoltarii ca sa se întalneasca cu Liviu Dragnea, mai scrie Sorina Matei.

“O astfel de formula, de guvern personal, netransparent, arata obsesia controlului la dl. Liviu Dragnea si reprezinta o intoarcere in trecut, la guvernarea de cumetrie din vremea lui Adrian Nastase! Daca mai existau persoane care se indoiau de capacitatea PSD de a trage Romania inapoi, astazi primesc dovada suprema a viziunii de tip feudal pe care dl. Liviu Dragnea o are cu privire la actul de guvernare”, se arata intr-un comunicat al PNL semnat de Raluca Turcan.

De asemenea, si liderul USR Nicusor Dan, a protestat impotriva unei asemenea propuneri. “Doamna Sevil Shhaideh nu are anvergura unui prim-ministru. O cunosc personal din perioada in care a lucrat in Ministerul Dezvoltarii, a venit ca secretar de stat, impreuna cu multa lume din gruparea Mazare – Nicusor Constantinescu. A fost dintre cei care au sustinut, la momentul acela, modificarea Legii urbanismului, care sa permita din nou speculatorilor imobiliari sa faca blocuri printre case, constructii pe spatii verzi si asa mai departe. Cred ca asta este stilul PSD, aceasta numire rezuma modul in care va guverna PSD in urmatorii 4 ani. Nu va respecta legea, o modifica pentru interesul lor si se va comporta in mod dictatorial – un om va impune stilul PSD”, a sustinut deputatul USR. “Practic, Liviu Dragnea isi lasa un om de paie pentru a putea sa-si pregateasca terenul sa vina el prim-ministru”, a spus si deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply