INCIDENT! Un vanator din Timis cere declansarea unei anchete la Aeroportul International Timisoara, dupa ce a fost fotografiat clandestin de “paparazzii” aflati in turnul de control

aeroportul-international-timisoara

Un tehnician de vanatoare din Timis a solicitat conducerii Aeroportului International Traian Vuia Timisoara si Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA declansarea unei anchete interne care sa stabileasca daca o serie de fotografii efectuate de persoane necunoscute din incinta aeroportului, aparute, recent, in spatiul public, au vulnerabilizat paza si securitatea aerogarii. Ingrijorarea vanatorului care a cerut verificarile este cu atat mai indreptatita, cu cat fotografiile efectuate din turnul de control al traficului aerian surprind o zona destul de vulnerabila a aeroportului, aflata in vecinatatea unui fond de vanatoare.


“Am solicitat de conducerii Aeroportului International Timisoara, respectiv domnului director Dan Idolu, precum si Ministerului Transporturilor, declansarea unei anchete prin care sa se analizeze in ce masura s-a creat un incident de securitate si al sigurantei traficului aerian, prin faptul ca din fotografiile date publicitatii, fiind prinse si aspecte din interiorul obiectivului securizat, s-a creat in mod evident o vulnerabilitate in paza si securitatea aeroportului international, cu atat mai mult sa se stabileasca daca in fisa postului unui controlor aerian intra si atributii de paza si protectie a fondului cinegetic invecinat cu Aeroportul International Timisoara, aspecte care sunt desigur prioritare sigurantei traficului aerian”, se precizeaza intr-un drept la replica semnat de Raducu Marinas, tehnicianul de vanatoare fotografiat din turn si prezentat in presa locala ca au autentic braconier.

radu_paznic

“Pozele furnizate din turnul de control al traficului aerian de pe Aeroportul International Timisoara au avut drept scop denigrarea persoanei mele, prin prezentarea ca ilegala a unei actiuni de vanatoare, care fusese insa absolut legala potrivit autorizatiei de vanatoare nr. AI 234973/12.12.2016 emisa de gestionarul fondului de vanatoare Colegiul Silvic Casa Verde Timisoara”, se mentioneaza in comunicatul tehnicianului de vanatoare, cu precizarea ca furnizarea si prezentarea in media a pozelor s-a insinuat ideea ca s-ar fi comis o infractiune.

Vigilenta operatorilor de trafic in cazul partidelor de vanatoare din vecinatatea aeroportului este cu atat mai ciudata, cu cat, in octombrie 2015, un avion de pasageri al companiei Tunisair, care transporta 2,7 tone piei de bovina, a aterizat aproape nevazut de operatorii din turn pe Aeroportul International Timisoara.

“Noi nu am dispus niciun fel de ancheta, intrucat fotografiile au fost facute de persoane private, din turn sau din alta parte, nu stiu, care au ajuns in spatiul public. Este treaba ROMATSA sa verifice daca fotografiile s-au facut din turn, cei de acolo nu stiu sa aiba asemenea atributii, dar vreau sa precizez ca acele imagini cu masina de teren a paznicului de vanatoare nu vulnerabilizeaza in niciun fel securitatea aeroportului, pentru ca sunt surprinse instantanee de dupa gardul de protectie. Pe vremuri, noi am avut chiar si un protocol de colaborare cu responsabilii fondului de vanatoare din zona”, ne-a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu. (G.I.)

Leave a Reply