SPAGA LA FRONTIERA! 18 politisti de la Vama Varsand retinuti de procurorii DNA! Acuzatii ca au permis intrarea in tara a unor TIR-uri cu tigari de contrabanda si anvelope uzate

politisti_frontiera_mita

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timisoara au retinut, dupa descinderile de miercuri la punctele de trecere a frontierei din judetul Arad, nu mai putin de 18 persoane, printre care se afla si Florin Avram, comisar de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea (ITPF) – Sectorul Politiei de Frontiera Varsand, acuzat de luare de mita (2 fapte) si trafic de influenta (5 fapte).

De asemenea, au fost retinuti mai multi agenti de politie de la ITPF Oradea: Ciprian Calin Selagea, Catalin Corneliu Ancuta, Marcel Dudas, Ovidiu Marginean, Sorin Romulus Pacurar, Marcel Grigore Tudoran, Teodor Ardelean, Calin Ovidiu Bodarlau, Gabriel Gudiu, Claudiu Alexandru Cicortas, Gheorghe Daniel Galben si Eugen Stefan Nedelcu, toti fiind acuzati de luare de mita.


In acelasi dosar, au fost retinuti agentii Costel Poenaru, Ion Marinel Pristoleanu, Lazar Bogdan Palade si Nicolae Gabriel Teodor, precum si Emil Nicu Chira, inspector la Directia Regionala Antifrauda Fiscala 5 Deva.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, Florin Avram, comisar de politie in cadrul ITPF Oradea – Sectorul Politiei de Frontiera Varsand, judetul Arad, a pretins si primit de la doi oameni de afaceri sume cuprinse intre 150 euro si 41.000 euro si alte bunuri, pentru a permite introducerea in Romania a unor produse care nu aveau documente justificative si, in alte situatii, pentru influentarea politistilor de frontiera si a vamesilor de la granita cu Serbia si Ungaria, astfel incat sa permita intrarea, in Romania, a unor TIR – uri cu tigari de contrabanda si cu anvelope uzate.

De asemenea, in perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalti 17 inculpati au pretins si primit de la aceleasi persoane sume de bani cuprinse intre 10 si 50 euro.  Cei 18 inculpati vor fi prezentati joi Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (Vlad Enciu)

Leave a Reply