COMUNICAT! Deputatul Cornel Samartinean il acuza pe Sorin Grindeanu de minciuna, dupa ce amendamentele sale la Legea bugetului i-au fost respinse! Centura Timisoarei si Spitalul de Copii nu primesc bani nici in acest an, desi premierul a promis finantare

samartinean-cc

Doua amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 formulate de deputatul Cornel Samartinean, care vizeaza finantarea unor obiective importante din Timisoara, au fost respinse. Centura Timisoarei si noul corp de cladire al Spitalului de copii “Louis Turcanu” raman fara finantare si in acest an, desi premierul banatean Sorin Grindeanu declara, in urma cu cateva zile, ca exista bani prevazuti pentru finalizarea acestor investitii.


“PSD a facut din minciuna o politica de  guvernare, o politica de stat!”, acuza deputatul PMP intr-un comunicat de presa, revoltat ca Teleormanul lui Liviu Dragnea este mai prezent in Legea bugetului decat Timisul lui Sorin Grindeanu.

“In raportul comun asupra proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 adoptat de comisiile de buget reunite din Senat si Camera Deputatilor, in anexa amendamentelor respinse, in cazul amendamentului depus de mine referitor la alocarea sumei de 270.000 mii lei pentru demararea procedurilor de finantare si executie a lucrarilor de finalizare a soselei de centura, varianta de ocolire sud a municipiului Timisoara, motivatia respingerii este urmatoarea, citez : “prin vot membrii celor doua comisii au considerat ca adoptarea acestui amendament nu se justifica, intrucit sursa de finantare precizata de initiatorul amendamentului  nu se justifica”.

Mai mult, se continua a se afirma ca, citez: “responsabilitatea stabilirii prioritatilor in realizarea obiectivelor de investitii si repartizarea fondurilor revine ordonatorului principal de credite potrivit Legii 500/2002 privind finantele publice”. Precizez faptul ca am solicitat ca sursa de finantare pentru acest obiectiv sa fie din bugetul alocat C.N.A.I.R, institutie aflata in subordinea Ministerului Transporturilor. Un alt amendament depus de mine referitor la alocarea sumei de 1.000 mii lei pentru finalizarea lucrarilor de constructie la noul corp de cladire al Spitalului de copii “Louis Turcanu” a fost respins cu urmatoarea motivatie, citez: “nu este prevazuta concret sursa de finantare si nici pozitia la care se doreste alocarea sumei”. Mentionez ca in acest caz am solicitat ca sursa de finatare pentru acest obiectiv sa fie alocata de la bugetul de stat prin Ministerul Sanatatii”.

Ambele  motivari de respingere ale acestor doua amendamente, obiective prioritare pentru Timisoara si pentru judetul Timis vin in contradictie cu declaratia primului ministru Sorin Grindeanu din data de 25 ianuarie 2017, din care  citez: “Centura Timisoarei are prevazuti bani in bugetul CNAIR, iar pentru constructia noului corp al spitalului de copii vor fi alocati, de la bugetul de stat, 10 milioane de lei. Chiar daca nu are fila separata in bugetul Ministerului Transporturilor, Centura de Sud a Timisoarei va primi totusi in 2017. Aceasta sosea are o suma prevazuta in bugetul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere”.

Avand in vedere motivatia respingerii acestor amendamente de catre comisiile reunite de specialitate din Senat si Camera Deputatilor  constat ca si in acest mandat PSD continua sa minta si sa sfideze locuitorii municipiului Timisoara si ai judetul Timis, deoarece PSD a facut din minciuna o politica de guvernare, o politica de stat”, acuza Cornel Samartinean. (Mara Ion)

Leave a Reply