EXCLUSIV! Perchezitie corporala la comisarul sef Cosmin Canavea, de fiecare data cand ajunge cu dosare pe la parchet! Prin aceasta procedura umilitoare, procurorii verifica daca politistul nu este “cablat”

 

Desi a dovedit ca are vocatie pentru lupta anticoruptie, dupa ce a colaborat cu DNA Timisoara pentru prinderea unor ofiteri de politie mituiti de liderul unui clan tiganesc din Lugoj, comisarul sef Cosmin Canavea se pare ca nu a intrunit toate conditiile pentru a fi acceptat la Serviciul Judetean Anticoruptie Timis.


A facut raport de mutare la DGA inca din primavara anului trecut, trecandu-si in palmares ajutorul dat procurorilor in dosarul ce-l vizeaza pe fostul sef al IPJ Timis, comisarul sef Sorin Muntean, si fostul sef al Serviciului de Investigarea Infractiunilor Economice (SICE), comisarul sef Pavel Dumitru, insa expertii in lupta anticoruptie de la DGA i-au respins candidatura.

Din gelozie profesionala sau din alte motive, inca nu se stie, cert este faptul ca denuntatorul din dosarul Muntean isi desfasoara activitatea, in continuare, ca sef de birou la SICE, functie in care a fost imputernicit in luna mai 2016.

In conditiile in care nu toti colegii sai din IPJ Timis apreciaza colaborarea sa cu DNA-ul in dosarul fostului inspector sef, ca purtator de tehnica de inregistrare, viata profesionala a lui Cosmin Canavea s-a transformat intr-un adevarat cosmar.

Si, ca si cum privirile piezise si aluziile rautacioase cu care este tratat in cadrul inspectoratului nu ar fi indeajuns, comisarul sef Cosmin Canavea s-a trezit persona non grata si la Parchet.

“Este extrem de suparat ca, de fiecare data cand este chemat la Parchet pentru a discuta cu procurorii despre dosarele la care lucreaza, ca ofiter la SICE, este perchezitionat la intrare ca ultimul infractor. Este o procedura pe care jandarmii nu o mai aplica si altor politisti, aspect ce denota faptul ca in cazul sau avem de a face cu un soi de abuz de putere. Este posibil ca aceasta reactie a sefilor de Parchete din Timisoara sa fie pusa pe seama faptului ca, in dosarul de coruptie al fostului inspector sef Sorin Muntean, a fost atrasa, in calitate de martor, si procurorul Viorica Flucsa, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care coordona ancheta in dosarul de evaziune fiscala a tiganului din Lugoj”, ne-a dezvaluit unul dintre colegii de serviciu ai ofiterului Cosmin Canavea.

In tentativa de a afla motivele care stau la baza perchezitionarii unui ofiter de politie, de catre jandarmi, la intrarea in cladirea unitatilor de Parchet din Timisoara, desi prezenta sa acolo este solicitata de catre procurorii cu care lucreaza la dosare, am solicitat un punct de vedere purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. “Va rog sa ne trimiteti solicitare dumneavoastra in scris si veti primi un raspuns in termenul prevazut de lege!”, ne-a recomandat, cat se poate de oficial si sententios, procurorul Gordana Bogosov. (Vlad Enciu)

9 thoughts on “EXCLUSIV! Perchezitie corporala la comisarul sef Cosmin Canavea, de fiecare data cand ajunge cu dosare pe la parchet! Prin aceasta procedura umilitoare, procurorii verifica daca politistul nu este “cablat”

  1. Io zic sa mai depună un denunț pentru ca l au mințit ca îl promoveaza la DGA și acu’ fug toți de el ca de o capră râioasa, urât foarte urât din partea lor!
    Asta e soarta denuntatorilor, l au folosit și acu’ se leapădă de el ca de o măsea stricată! Iubesc trădarea dar urăsc pe trădător! !!

  2. Cine sa-l fi acceptat la DGA? Bercea? Pai lui nu ii trebuia pe langa el vreun om corect. Bercea e primul corupt al anticoruptiei! Daca mergea Canavea la DGA, Bercea era arestat dupa maxim 3 luni.

  3. Cu pistol te lasă în parchet da cu reportofon nu așa i?ia ți un reportofon în formă de pistol 🙂

  4. Interesant articol ??? Care coleg a dezvaluit ce ? A deci CINEVA a dezvaluit ceva sau cineva a inventat ceva, dar dumneata nenea ziaristul ai zis ca ai ,,puso” de un articol de can-can cu politisti si procurori (ceva ca si hotii si vardistii). Pai sa fiu eu unul din procurorii care lucreaza cu politistul asta l-as chema sa-mi dea explicatii ,si mie si colegilor mei, iar daca cea ce scrii dumneata acolo nu se confirma, procurorii cu Canavea te vor da in judecata (cred ca sti si pentru ce ) iar dumneata ca sa te aperi trebuie sa aduci dovezi de genul ,,un goleg” iar de cealalta parte martori vor fi jandarmii care fac perchezitiii corporale. Ca sa fi fost un articol pe bune si bine documentat e adevarat trebuia muncit mai mult, dar in ziua de azi conteaza sa arunci cu mizerie . Deci cum vad eu lucrurile , ai vrut doar sa pui aspirina in coca-cola. Ce zici domnul ziarist, ne spui mai multe sau ramanem la can-can ?

  5. Bre Clifford Change, da’ nu cumva ești matale procurorul care a dispus verificarea ofițerului Canavea sa nu fie cablat de frică să nu te înregistreze cu dispozițiile tale abuzive și cu așteptatul pe hol ore intregi sa ne primiți la discuții, de parcă suntem niște slugi cei de la Sice! Prietene a trecut vremea haiduciei, o sa ai soarta lui ” portocală” de la Ploiești, până mai ieri zeul DNA, acu refugiat la Câmpeni și cu o cerere de suspendare din activitate în așteptare! !! Nu mai merge cu abuzuri, dar dacă te simți vizat de articol, fă o cerere la CSM sa ți apere reputația, zic și io!

  6. Undercover officer, in cazul in care nu ai observat tu (fiind sub acoperire vizibilitatea e mai redusa), iti spun eu ce cred : Acest articol a fost scris asa la ,, mai bagam si noi ceva” pentru ca nu este nici o noutate ci doar ,,un goleg” care ar fi spus ceva, ce cineva ar fi spus. Ma intelegi ? Adica analiza pe text, dupa fapte si actiune = un coleg. Scopul ??? Pai ce marsavi sunt procurorii astia, i-au lucrat pe cei pe care politistul ia ,,turnat” si acum il ard si il umilesc si pe asta. Adica se vrea sa credem ca procurori si DNA-ul sunt bau-bau. Cum faci lucrul asta ? Iei un caz de genul cum a fost cel mentionat in articol, il victimizezi pe politist si dai in procurori si uite asa poate iesii ceva, a si ar mai fi si varianta ca politistul sa fie luat la 11m de procurori pentru cea ce s-ar fi plans el. Deci ce sa fie ? A si in privinta asteptatului, la medic astepti chiar daca ai programare pt. ora x sau cand ajungi tu trebuie intins covorul rosu ? Exemple si motive de asteptare si nu numai pot fi multe.

Leave a Reply