VIDEO! Un politist de la Rutiera a fost ranit, dupa ce a fost tarat cu masina 20 de metri de un sofer recalcitrant! S-au tras focuri de arma pentru oprirea si imobilizarea turbulentului

Un politist de la Politia Rutiera a fost ranit, in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce a fost tarat cu masina aproximativ 20 de metri de un sofer in varsta de 22 de ani care nu a oprit la semafor si, ulterior, a refuzat sa prezinte documentele. Mai mult, soferul a fost imobilizat cu mare greutate, dupa ce a lovit doua autospeciale de politie, politistii fiind nevoiti sa foloseasca un spray lacrimogen si sa traga trei focuri de arma in aer.
“In aceasta dimineata (sambata, n.r.) in jurul orei 3, un echipaj al Politiei Rutiere a observat un conducator auto care a patruns in intersectie la culoarea rosie a semaforului. In pofida faptului ca a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta a continuat deplasarea”, au anuntat reprezentantii Politiei Capitalei.


Potrivit acestora, atunci cand a oprit, iar agentul de politie rutiera i-a solicitat documentele, soferul a devenit agresiv verbal si a demarat avand politistul agatat de oglinda retrovizoare si de centura de siguranta. Colegul politistului, aflat la volanul masinii de serviciu, a plecat imediat in urmarirea soferului. Politistul care solicitase documentele a reusit sa sara de pe masina dupa aproximativ 20 de metri, precizeaza Politia Capitalei. El a fost ranit si a fost transportat la spital pentru ingrijiri de specialitate.

In acest timp, colegul politistului a solicitat sprijin din partea altor echipaje aflate in zona, care au reusit sa blocheze autoturismul.

“Conducatorul auto a refuzat sa coboare, ba, mai mult, s-a blocat in masina. La fata locului au sosit foarte repede persoane din familia soiferului, care, cu o cheie de rezerva, au deschis portbagajul masinii”, mai arata reprezentantii Politiei, adugand ca, pentru imobilizarea soferului, a fost folosit un spray iritant lacrimogen, dar fara succes, deoarece barbatul a demarat, lovind doua autospeciale care il blocau.

“Pentru imobilizarea lui, dupa ce a lovit autospecialele, s-a utilizat si armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de arma”, explica politistii, precizand ca nimeni nu a fost ranit.

Intr-un final, soferul a fost imobilizat si dus la sediul Brigazii Rutere pentru audieri.

Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, care efectueaza cercetari sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. (V.E.)

UPDATE! Politistii l-au identificat pe soferul turbulent, caruia i-au intocmit dosar penal pentru tentativa de omor, ultraj si distrugere. Este vorba despre Roni Herscovici, 22 de ani, fiul unui traficant de droguri din Bucuresti, prins in 2001 cu peste 1000 pastile de ecstasy. Politistul ranit de tanar ar fi suferit fracturi la mai multe degete. Potrivit Digi 24, soferul le-a spus politistilor la audieri ca este deprimat. Rezultatele cu alcooltestul si analizele privind eventualul consum de droguri au iesit negative.

Leave a Reply