DESISTARE! Aproape 200 de politisti au refuzat spaga propusa de cei prinsi ca au incalcat legea, in 2016! Testele de integritate, trecute de 95% din angajatii MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat, miercuri, bilantul activitatii institutiilor subordonate ministerului pe care il conduce, pe anul 2016.


Potrivit sefei MAI, fenomenul infractional in 2016 a fost in scadere, pentru al cincilea an consecutiv. Astfel, in 2016 s-a inregistrat cel mai mic procent al criminalitatii, in scadere cu 7% fata de anul precedent, iar criminalitatea stradala s-a diminuat cu peste 9%.

De asemenea, 2016 este al patrulea an consecutiv in care numarul deceselor in urma accidentelor de circulatie s-a mentinut sub 2.000, a aratat Carmen Dan.

Carmen Dan a mai mentionat si o scadere raportata la anii anteriori a cazurilor de violenta in familie, in timp ce in mediul rural au scazut cu 14% infractiunile de furt si cu 8% cele de talharie.

In ceea ce priveste criminalitatea organizata, in 2016 au avut loc cu 26% mai multe actiuni operative decat in 2015 si s-a reusit destructurarea a 200 de grupari infractionale organizate.

Totodata, a crescut gradul de recuperare a prejudiciilor, iar masurile asiguratorii s-au ridicat la suma de aproape patru miliarde de lei.

In ceea ce priveste integritatea lucratorilor MAI, in 2016 s-au inregistrat 189 de situatii in care functionari din cadrul institutiilor subordonate Internelor au refuzat mita propusa, iar 95% au trecut testul de integritate.

La sedinta au fost prezenti premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si seful Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. (Vlad Enciu)

Leave a Reply