SENTINTA! Medic din Timisoara condamnat la inchisoare cu executare pentru luare de mita! Instanta a dispus confiscarea a aproape 220.000 de euro din conturile medicului spagar

 

Trimisa in judecata, anul trecut, pentru 17 acte materiale de luare de mita, Ramneantu Adriana Camelia, din Timisoara, medic in cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca Lugoj, a fost condamnata la inchisoare cu executare.


Tribunalul Timis a decis “plasarea” medicului in spatele gratiilor pentru o perioada de 4 ani, totodata interzicandu-i exercitarea profesiei timp de 3 ani de executarea pedepsei inchisorii.

Judecatorii au dispus, de asemenea, restituirea catre mama inculpatei, Ramneantu Maria Rodica, a sumei de 5.000 de euro, insa, pe de alta parte, au dispus confiscarea banilor si a bunurilor dobandite prin savarsirea faptelor prevazute de legea penala.

Astfel, dintr-un cont deschis la CEC Bank au fost confiscate sume importante de bani, respectiv 215.634,68 euro, 210 euro, 2.997 dolari si 200 de lire sterline, toate depunerile fiind efectuate la data de 26.01.2016, cu numai o zi inainte ca doctorita sa fie retinuta de procurori.

Sentinta Tribunalului Timis nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la instanta superioara.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in cursul lunii decembrie 2015, Ramneantu Adriana Camelia a eliberat rapoarte de expertiza medicala in schimbul unor sume de bani si bunuri, fiind vorba de nu mai putin de 17 acte materiale. In timpul perchezitiilor la cabinetul sau, la sfarsitul lunii ianuarie 2016, oamenii legii au descoperit suma de 150 de euro, dar si mai multe pachete de cafea, ciocolata si alte produse care se presupune ca au fost primite de la pacienti.

Investigatorii au beneficiat de marturia a cel putin sase persoane, care au sustinut ca au dat bani sau diverse bunuri pentru prelungirea concediului medical sau pentru intocmirea dosarului de pensionare pe caz de boala. Alte doua perchezitii au mai avut loc la doua adrese din Timisoara. Medicul Adriana Camelia Ramneantu are 46 de ani, locuieste in Timisoara, e necasatorit si facea naveta zilnic la Lugoj. (G.I.)

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply