EXPLOZIV! Santajisti din Baia Mare, prinsi in flagrant la o pensiune de langa Timisoara, dupa ce au incasat 20.000 de euro de la un om de afaceri! Printre acestia, un interlop si un avocat

Actiune in forta a politistilor de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Timis, in aceasta dupa-amiaza, la o pensiune de la periferia Timisoarei, soldata cu retinerea a trei persoane. Oamenii legii au organizat prinderea in flagrant a trei tineri din Baia Mare, suspectati de implicarea in santajarea unui important om de afaceri din Timisoara.


Operatiunea a decurs ca la carte, iar la aceasta ora indivizii pusi pe rele sunt audiati la sediul IPJ Timis, unde a ajuns si un procuror. Este vorba despre Emil Blaga, avocat in Baroul Satu Mare, Bogdan Sas, un mic interlop din Baia Mare, si Alina Patricea, proprietara unui magazin cu haine pentru nou-nascuti, tot din Baia Mare.

Povestea santajului a inceput in urma cu trei luni, cand tanara l-a contactat pe omul de afaceri, pentru a-l anunta ca este tatal unui fiu in varsta de 12 ani, care a aparut in urma relatiei pasagere dintre cei doi. Pentru a nu declansa o actiune in justitie, a solicitat suma de 20.000 de euro, cu care sa achizitioneze o garsoniera in Baia Mare.

“Nu am avut mai multi parteneri, nu sunt o curva, fostul meu sot si-a facut testul de paternitate si nu-i copilul lui. Ai fost doar tu, atunci! Acuma am divortat, sunt intr-o situatie disperata, trebuie sa ma ajuti. Nu vreau sa te jecmanesc, sa-ti distrug familia, dar copilul nostru trebuie sa aiba viitorul asigurat. Nu vreau sa-ti patez numele, vin la Timisoara, mergem in fata notarului, si semnez ca renunt la toate drepturile. Si copilul va semna, nici nu va sti ce semneaza! Asta e, uneori viata bate filmul”, au fost pretentiile femeii.

In conditiile in care omul de afaceri a tergiversat luarea unei hotarari, dar a si refuzat sa se supuna unui test de paternitate destul de umilitor, s-a trezit la biroul sau din Timisoara cu un mic interlop din Baia Mare. A tipat, a amenintat, a blocat usile…

“Sunt dispus sa fac chestii, care pot avea de suferit toata lumea din ele! Nu ma intereseaza in niciun fel discretia fata de ea, de tine, de business-ul tau, de familia ta! Nu e o amenintare, pentru ca amenintare e atunci cand atentez la integritatea ta fizica! Daca pana maine la 12 nu rezolvi problema, o sa vedem ce se intampla!”, a tunat Bogdan Sas, fostul iubit al “dezdemonei” de dupa divort.

Pentru ca toata povestea sa capete nuante de legalitate, in joc a intrat si avocatul Emil Blaga, care a subliniat faptul ca invocarea paternitatii de catre copilul nu se prescrie si ca totul poate fi rezolvat discret contra sumei de 20.000 de euro.

“Propunerea mea este, daca vreti sa ne intelegem, sa dati ceva copilului astuia. Daca-i luati o garsoniera, facem totul pe sub, nu facem nicio actiune, nu deranjam nici familia dumneavoastra”, a propus avocatul, dezvaluind ca fostul sot al femeii si-a facut un test de paternitate si a iesit negativ. “Bine, asta nu inseamna ca e copilul dumneavoastra…”, si-a exprimat neincrederea si avocatul, adaugand ca, pentru lamurirea problemei, e nevoie de un nou test de paternitate.

“Vor face teste toti cei cu care a fost aceasta femeie?”, a fost intrebarea retorica a omului de afaceri.

Dupa sesizarea politiei asupra tentativei de santaj, astazi, la ora 14, cei trei santajisti au fost ridicati de la pensiunea Anette, din satul Covaci, imediat dupa ce au intrat in posesia celor 20.000 de euro inscriptionati cu mesajul “Santaj”.

Urmeaza ca procurorul de caz sa decida daca se impune prezentarea baimarenilor la instanta de judecata, cu propunere de arestare preventiva pentru santaj. (Gigi Ilas)

Leave a Reply