EXPLOZIV! Procuror din Timisoara reclamat la DNA pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului! A refuzat sa instrumenteze un dosar de santaj, transformand suspectii in martori

Procurorul Dragos Olteanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, a ajuns in atentia DNA, sub acuzatia ca nu si-ar fi indeplinit obligatiile profesionale pentru obtinerea de probe intr-un dosar de santaj, dupa ce un om de afaceri a reclamat faptul ca, desi a sesizat parchetul ca este amenintat si hartuit, a fost lasat la “discretia” unui interlop din Baia Mare, care i-a pretins 20.000 de euro pentru a nu-i distruge imaginea publica, reputatia si viata de familie.


“Solicit tragerea la raspundere penala pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului a domnului procuror Dragos Olteanu, care in mod sistematic a refuzat sa dispuna masuri necesare si suficiente in vedrea obtinerii de probe in dosarul penal 300/P/2017 al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, avand ca obiect infractiuena de santaj, refuzand timp de 3 luni sa administreze vreo proba in acest dosar”, se solicita in plangerea ajunsa la DNA Timisoara.

Reclamantul acuza faptul ca, la data de 16.03.2017, termenul limita impus de santajisti pentru a preda suma de 20.000 de euro, a solicitat organizarea unui flagrant prin punerea la dispozitia parchetului a sumei in discutie, pentru ca bancnotele sa fie marcate corespunzator, insa acest lucru a fost ignorat de procuror. De asemenea, acesta a refuzat emiterea unei ordonante de supraveghere tehnica pentru 48 de ore, desi a fost anuntat asupra datei si locului in care faptuitorii urmau sa vina la Timisoara pentru incasarea sumei.

“La data de 16.03.2017, m-am intalnit cu faptuitorii, care faceau presiuni in permanenta asupra mea, dandu-le intalnire la o pensiune din preajma Timisoarei. In momentul intalnirii, acestia au fost surprinsi cand exercitau amenintari asupra mea si au fost ridicati de politisti si condusi la Politia Municipiului Timisoara pentru audieri. Acolo a sosit si dl. procuror Dragos Olteanu, care a sustinut in permanenta ca este grabit si ca nu are timp. Astfel, a procedat la audierea concomitenta a tuturor faptuitorilor,  “in calitate de martori”, trecand dintr-un birou in altul, moment in care aparatorul meu i-a reprosat ca, in calitate de avocat al partii vatamate, avand dreptul de a asista la efectuarea actelor de urmarire penale, nu poate fi prezent in 5 locuri deodata. Procurorul i-a comunicat ca nu are decat sa formuleze plangere scrisa sau sa cheme inca 5 avocati – ori o astfel de dispozitie este aberanta, nefiind niciunde obligatia unei parti vatamate de a-si angaja 5 avocati pentru a fi sigur ca poate asista la 5 audieri concomitente, in 5 birouri diferite”, se precizeaza in plangerea penala.

Paradoxal, in loc sa-si exercitate calitatea de procuror, in sensul de a obtine probe in sprijinul acuzarii, Dragos Olteanu s-a transformat in avocatul santajistilor.

“Mai mult, dupa ce avocatul a insistat sa puna intrebari “martorilor” santajisti, dl. Drgos Olteanu a sugerat acestora ca nu sunt obligati sa raspunda la intrebarile aparatorului partii vatamate, sfat pe care acestia si l-au insusit. Mai mult, acesta a refuzat sa consemneze macar intrebarile aparatorului”, se mai dezvaluie, in plangerea penala, stilul de lucru inedit al procurorului Olteanu.

In aceste conditii, pentru a nu fi periclitata ancheta in acest caz limpede de santaj, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara (187/P/2017), iar solutionarea plangerii penale a fost declinata in favoarea DNA – Serviciul Teritorial Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply