EXCLUSIV! Un avocat din Baroul Timis a incercat sa fraudeze bugetul Casei de Asigurari a Avocatilor cu aproape 10.000 de euro! Diferenta dintre incasarile reale si contributiile la CAA a fost descoperita cu ocazia unui control

Verificarea registrelor jurnal de incasari si plati in cazul unui avocat din Baroului Timis, suspectat ca nu si-ar fi declarat veniturile reale si a fraudat bugetul Casei de Asigurari a Avocatilor (CAA), a scos la iveala o situatie absolut scandaloasa.


Diferenta dintre veniturile declarate in perioada supusa controlului, in baza carora s-au platit contributiile la CAA, si cele evidentiate in registrele de casa a fost de aproape 10.000 de euro, suma in care inspectorii fiscali au inclus si penalitatile de intarziere, de 0,15% pe zi.

Deocamdata nu s-a luat masura suspendarii din profesie, pana la achitarea banilor, cum ar fi fost firesc, ci s-a decis esalonarea datoriei pentru a putea fi platita in mai multe rate.

“Cu siguranta, confratele nostru a declarat incasari lunare de pana la 2.272 de lei, pentru a plati la CAA taxa minima de 250 de lei. Este posibil ca, in realitate, veniturile sale sa fi fost de peste 12.145 de lei, pentru care exista obligatia de a plati o cota fixa de 1.336 de lei. Nici mie nu-mi convine sa platesc atat, in conditiile in care, in unele luni de vara, dupa achitarea salariilor la cabinet, trebuie sa aduc bani de acasa, dar nu ne putem permite sa lasam colegii mai in varsta fara pensie sau fara medicamente”, ne-a explicat un avocat care, luna de luna, plateste contributia maxima la CAA.

Conducerea Baroului Timis a confirmat acest litigiu, cu precizarea ca problema va fi rezolvara in interiorul breslei, fara niciun fel de mediatizare.

De altfel, rezultatul controlului a fost cu atat mai neasteptat, cu cat, anul trecut, in perioada sarbatorilor de iarna, distinsul avocat si-a permis un concediu extrem de costisitor, respectiv o croaziera cu un vas de lux, pe ruta maritima Spania – Brazilia, iar nu demult, intr-o disputa de orgoliu cu milionarul Neculai Miron, avuta intr-un local de noapte, si-a comandat o dedicatie de suflet, pentru care a cotizat, demonstrativ, cu nu mai putin de 5.000 de euro. (Vlad Enciu)

One thought on “EXCLUSIV! Un avocat din Baroul Timis a incercat sa fraudeze bugetul Casei de Asigurari a Avocatilor cu aproape 10.000 de euro! Diferenta dintre incasarile reale si contributiile la CAA a fost descoperita cu ocazia unui control

  1. Carine Carinache, numai de țepe te ții!! De când s a pensionat Georgeasca ești fiul tulii:)

Leave a Reply