EXPLOZIV! Medic din Timisoara achitat pentru luare de mita, desi avea o condamnare de 3 ani de inchisoare! Judecatorii Curtii de Apel au stabilit ca nu exista probe ca s-a pretins si primit spaga

Desi infractiunile de coruptie nu au fost dezincriminate sau gratiate, magistratii Curtii de Apel Timisoara au luat o decizie extrem de curajoasa intr-un dosar de luare de mita.


Medicul ortoped Iconia Borza, de la Spitalul Clinic de Urgenta Judetean Timis, trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi primit de la o pacienta suma de 600 euro pentru o protezare de sold, a convins judecatorii ca este nevinovat.

“Desfiinteaza sentinta penala apelata si, rejudecand, achita pe inculata pentru savarsirea infractiunii de luare de mita”, este decizia definitiva a Curtii de Apel Timisoara.

Temeiul legal al hotararii, articolul 396, aliniatul 5 din Codul de procedura penala, raportat la articolul 16, aliniatul 1, litera c din acelasi cod. Respectiv – nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea.

In prima instanta, Tribunalul Timis a pronuntat o sentinta de condamnare la 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar ca masura complementara – obligatia de a presta 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, la Caminul pentru persoane varstnice din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara sau la SC Horticultura SA.

Conform rechizitoriului Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in septembrie 2014, inculpata ar fi cerut si primit mita. ”Inculpata, in cursul lunii septembrie 2014, in calitate de medic ortoped, a pretins si, ulterior primit, dupa efectuarea unei interventii chirurgicale asupra unui pacient, suma de 600 de euro, de la martorul denuntator D.V., in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu”, au acuzat procurorii.

Regina probelor, o inregistrare depusa la politie de sotul pacientei, care a decedat la scurt timp de la interventie, in care poate fi auzita doctorita cand pretindea 600 de euro.

De remarcat ca aceasta decizie, care face praf toate probele adunate de procurori, a fost obtinuta de avocata Angelina Tufariu, fosta sefa a Sectiei Penale din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, care, saptamana trecuta, a fost audiata de DNA in dosarul traficarii unei solutii in dosarul politistilor de frontiera spagari de la Arad. (G.I.)

UPDATE! Desi in faza de urmarire penala procurorii au anuntat ca la dosar exista o inregistrare depusa de sotul pacientei, in care medicul este surprins in timp ce solicita bani pentru operatie, surse din preajma dosarului, de la Curtea de Apel Timisoara, ne-au dezvaluit ca in dosarul cauzei nu a existat o astfel de proba!

3 thoughts on “EXPLOZIV! Medic din Timisoara achitat pentru luare de mita, desi avea o condamnare de 3 ani de inchisoare! Judecatorii Curtii de Apel au stabilit ca nu exista probe ca s-a pretins si primit spaga

  1. Felicitari Instantei! Astfel de decizii arata ca Justitia functioneaza. Condamnari fara achitari nu exista decat in state comuniste si poate nici acolo. Achitarile arata foarte clar ca separatia puterilor in stat exista. De altfel incep sa iasa la iveala abuzurile unor lucratori anticoruptie care in spatele ,,luptei” anticoruptie trec peste orice principiu de viata si distrug familii doar ca sa isi arate ,,muschii”, muschi umflati artificial si dezumflati natural de o Justitie dreapta.

  2. Oooo, ,,domnul” Bercea, o alta combinatie de-a ta din aia gen ,, zi ca mine de doctorita aia chiar daca nu a facut, ca o sa iti fie si tie bine”? Se pare ca au inceput sa ajunga la final dosarele facute de tine in bataie de joc. Ti-ai atribuit lauri prematur. Superiorii tai ar fi trebuit sa astepte finalizarea dosarelor instrumentate in mod tendentios de catre tine si sigur ar fi tras concluzia ca ti-ai cam batut joc de meserie. Dar tu stiai asta si ai fugit fuguta fuguta la pensie. Acum incep sa ti se intoarca inapoi prietene! Astept cu interes retinerea ta…sau plata daunelor interese!

  3. De ce nu dati si numele organelor de cercetare penala si de urmarire penala? Asa cum publicati cu nume si prenume inculpatii, suspectii, avocatii, condamnatii, achitatii asa ar trebui sa ne spuneti si numele anchetatorilor. Tot citesc ,,procurorii au zis si au facut” iar cand vine vorba de restul lumii…cu nume si prenume, mai ca nu dati si adresa si cnp-ul.. O sfatuiesc pe dna doctor sa se indrepte impotriva organelor de cercetare pentru represiune nedreapta. De fapt, dna avocat stie.

Leave a Reply