AVANSARE! Un judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara si-a depus candidatura pentru o “roba” la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Daca nu va fi agreat de sistem, putem asista la un nou caz Cotofana?

Un judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara si-a depus candidatura pentru a promova la Inalta Curte de Casatie si Justie si urmeaza ca, marti, sa fie audiat, alaturi de alti 15 contracandidati, de membrii CSM.


Claudiau Siantiu, de la Tribunalul Arad, concureaza pentru unul dintre cele 8 posturi disponibile la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal de la ICCJ si este cotat cu sanse mari de reusita, in conditiile in care este autorul unor carti de referinta in peisajul lucrarilor juridice si nu numai.

Avansat, in decembrie 2008, de la Judecatoria Arad la Tribunalul Arad, Claudiu Siantiu s-a apucat si de scris, in paralel cu activitatea de magistrat, iar in anul 2000 a fost distins cu un premiu de debut pentru cartea “Modificarile constitutionale din 1923”. Dupa numai doi ani apare in calitate de coautor al lucrarii “Noi ca Noica. 15 ani de la moartea filosofului”.

La concursul pentru avansarea la ICCJ s-au inscris 44 de judecatori, majoritatea de la instantele din Bucuresti, care se vor lupta pentru 17 robe disponibile. Cea mai mare concurenta, la Sectia Civila, unde 14 candidati concureaza pe 3 locuri, in timp ce la Sectia penala s-au inscris 14 candidati, care se lupta pentru 6 posturi.

Sa speram ca judecatorul Claudiu Siantiu nu va avea aceeasi “soarta” ca si Nicoleta Cotofana, de la Judecatoria Arad, care, anul trecut, a fost mazilita si exclusa din magsitratura dupa ce si-a depus candidatura la un loc in CSM. (V.E.)

Leave a Reply