DESCINDERE! Trei tineri din Timisoara au fost ridicati de mascati, intr-un dosar instrumentat de DIICOT! Minora de 16 ani, amenintata cu distribuirea pe internet a unor poze compromitatoare

Politistii de la Crima Organizata au descins, la primele ore ale diminetii, la domiciliile a trei tineri din Timisoara, care au fost ridicati si dusi la sediul DIICOT pentru audieri.


Suspectii, cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani, sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, pornografie infantila, amenintare si santaj, dupa ce au amenintat o minora de 16 ani ca vor distribui pe internet poze cu ea dezbracata in cazul in care nu intretine relatii sexuale cu unul dintre ei.

„Din cercetari a reiesit ca, in cursul lunii octombrie 2015, unul dintre membrii gruparii s-ar fi imprietenit cu o minora, in varsta de 16 ani, pe un site de socializare, iar la un moment dat si-ar fi trimis reciproc, prin aplicatie, fotografii nud.

Ulterior, minora ar fi fost contactata de un alt membru al gruparii, care fi amenintat-o cu publicarea fotografiilor pe retelele de socializare, in cazul refuzului de a intretine relatii sexuale cu o a treia persoana. Santajul ar fi fost urmat de distribuirea fotografiilor in mediul online”, au comunicat procurorii DIICOT.

In urma descinderilor, la care au participat si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, anchetatorii au ridicat un laptop, o tableta, un telefon mobil, dar si mai multe dispozitive de stocare a datelor.

Cei trei suspecti au fost dusi la sediul DIICOT pentru audieri si este posibil ca procurorii sa propuna instantei de judecata arestarea preventiva. (G.I.)

Leave a Reply