DERBY-UL VESTULUI! Timisoara si Aradul isi disputa, in continuare, un loc in Liga I! Antrenorul Ionut Popa promite ca va ingenunchea Batrana Doamna si in meciul retur de la Siria

Peste 12.000 de oameni au venit la un meci, ce-i drept, cu o miza majora, locul din Liga I sau, mai direct spus, “potul” din banii TV. Desi au dominat cu autoritate prima repriza, timisorenii au inscris doar de doua ori: prin Pedro Henrique si Gabriel Canu.


In al doilea mitan, aradenii au revenit in joc dupa o faza ciudata, finalizata de Stratila, si au beneficiat de eliminarea lui Neagu.

Partida s-a incheiat cu scorul de 2-1 pentru gazde si suspansul se pastreaza pentru returul de la Siria. ”Celalalt” Poli – UTA a suscitat un interes asemanator in 21 mai.

Desi galeria gazda e mai micuta (circa 50 de persoane, dar destul de activa si vocala), iar cea oaspete a fost si mai numeroasa (aproximativ 1000 de ultras au ocupat un intreg sector) ca la vizita precedenta a aradenilor pe ”Marele oval-Dan Paltinisanu”, gazdele nu au avut probleme de la inceput. Ocazia lui Canu, din minutul 5, a incalzit si mai mult tribunele care si-au aratat suportul.

Putea fi 1-0 inca din minutul 18 la o gafa in urma careia Barbut a lobat peste portar si peste buturi din lateral. Dar golul a venit de la inlocuitorul lui Popovici, accidentat dupa un sfert de ora. Reprimit in gratiile lui Popa, brazilianul Pedro Henrique a primit mingea pe tava de la Soljic si nu l-a iertat pe Miron. Peste doar trei minute Croitoru bate o lovitura libera din lateral si balonul deviat de Bocsan e convertit cu capul de Gabriel Canu pentru 2-0.

Practic, intreaga repriza s-a jucat in jumatatea lui UTA. Aradenii neavand o ocazie cu adevarat importanta. Mai mult, putea fi 3-0 in minutul 38 la o noua lovitura libera a lui Croitoru sau la faza urmatoare, cand doar o deviere de ultim moment a salvat echipa lui Laurentiu Rosu de la un nou gol. Mai apoi, Barbut s-a jucat cu ocaziile in careul mic.

La 7 minute dupa reluare, o invalmaseala in careul timisorean le ofera aradenilor sansa revenirii. Bocsan cade la pamant si balonul ajunge la Stratila care il strecoara la coltul scurt al portii aparate de Curileac care trebuia sa fie mai atent.

Culmea culmilor, daca spectatorii cereau al doilea cartonas galben pentru Stratila, ”centralul” George Gaman (care a condus cu multe greseli, iertand oaspetii de numeroase “galbene”), considera in  minutul 65 cand Neagu il faulteaza pe Curtuius ca acesta merita al 2-lea cartonas galben si e prin urmare eliminat. Desi in inferioritate ACS Poli a fost echipa care a dorit mai mult. UTA a revenit oarecum in postura echipei multumite de tabela dupa jocul tur.

Nici in prelungiri nu s-a facut 3-1, cand Bocsan a reluat in bara transversala din apropiere. UTA pare multumita ca a marcat in deplasare, dar pana la urma elevii ratangii ai lui Ionut Popa au totusi in mana un avantaj pentru returul de peste trei zile.

Poli – UTA 2-1

Goluri: Pedro Henrique 21’, Canu 25’ , respectiv Stratila  52’.

Eliminat Neagu 55’

ACS Poli Timisoara: Curileac – Straut, Canu (cpt.), Bocsan, Neagu – Artean, Soljic – Barbut (61 Mailat), Croitoru, Doman (69 Seroni) – Popovici (15 P. Henrique). Pe banca: Straton – Scutaru, Fucek, Draghici. Antrenor: Ionut Popa. UTA: Miron – Adili, Gligor (cpt.), Manea, Burla – Stratila (63 Tanase), Chindris, D. Copil (77 Vilceanu), Muntean (46 Stahl) – Ad. Petre, Curtuius. Pe banca: V. Barna – Polgar, Piccioni, Jorza. Antrenor: Laurentiu Rosu.

Returul, joi, incepand cu ora17,30, la Siria. Meci netelevizat, ca urmare a pretentiilor financiare exagerate a aradenilor. (H.D.)

 

Leave a Reply