RECRUTARE! Tinerii din Timis care doresc incorporarea in Armata, asteptati de luni la Centrul Militar Judetean! Deocamdata se accepta dosare doar pentru functiile de soldat sau gradat rezervist

Procesului de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari ai Armatei Romaniei incepe luni, 10 iulie, cu selectionarea candidatilor care doresc sa ocupe functiile de soldati si gradati rezervisti voluntari, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Apararii Nationale (MApN).


Initial, MApN a anuntat ca va pune la dispozitie 2.800 de posturi de ofiteri, maistri militari/subofiteri si gradati/soldati, insa, in urma unui comunicat transmis, vineri, pentru  anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari, in 24 de judete si in municipiul Bucuresti.

Candidatii fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre armele/serviciile si specialitatile militare pentru care acestia prezinta aptitudini.

“Candidatii declarati Admis, in urma parcurgerii probelor de selectie, efectueaza examinarea medicala in unitatile din reteaua sanitara a Ministerului Apararii Nationale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Potrivit Normelor Metodologice publicate in luna martie, “rezervistii voluntari vor primi din partea MApN o “solda de functie si de grad, pentru numarul de zile de participare efectiva la instruire / misiuni”, precum si alocatie de hrana.

In afara perioadelor de instruire sau de misiune, rezervistii voluntari vor primi o “indemnizatie lunara in cuantum de 10% din suma reprezentand solda de functie pe care sunt incadrati”.

Raporturile de serviciu intre rezervistii voluntari si institutia militara se stabilesc pe baza de contract, care se incheie intre cel in cauza si comandantul/seful structurii militare in care urmeaza sa-si desfasoare activitatea, in calitate de reprezentant al MApN.

Pentru alte detalii, cei interesati se pot adresa centrelor militare judetene sau de sector. Adresele postale si datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe site-ul MApN. (M.I.)

Leave a Reply